Homepage  / Articole

“The Social Network” – ai cont pe Facebook?

“The Social Network” – ai cont pe Facebook?

de Redactia Tvmania

The Social Network - un film de David Fincher despre fondatorul Facebook

Ai un e-mail nou: “Hollywood ar vrea să te adauge ca prieten pe Facebook”. Cel puţin regizorul David Fincher încearcă să ne adauge pe noi, toţi cinefilii, ca prieteni ai producţiei despre Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, în noul său film „The Social Network”.

The Newyorker scria în 20 septembrie despre persoana care face subiectul acestui film : „Potrivit profilului său de Facebook, Zuckerberg are trei surori (Randi, Donna şi Arielle), şi este prieten cu toate trei.

Este prieten cu părinţii săi, Karen şi Edward Zuckerberg. A absolvit Phillips Exeter Academy şi a mers la Universitatea Harvard. Este fan al comicului Andy Samberg şi printre muzicienii lui preferaţi se numără Green Day, Jay-Z, Taylor Swift şi Shakira. Are 26 de ani. (…) Prietenii lui Zuckerberg de pe Facebook au acces la adresa lui de e-mail şi la numărul lui de telefon. ”

Acesta este fondatorul reţelei de socializare Facebook, care acum numără peste 500 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Cine ne spune povestea „The Social Network”?

David Fincher a decis să regizeze această ecranizare a cărţii “The Accidental Billionaires”, după un scenariu scris de Aaron Sorkin („The West Wing”), iar în rolurile principale au fost distribuiţi  Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake, Rooney Mara şi Rashida Jones.

Acest film despre successul Facebook si al fondatorului lui nu este tocmai bazat pe simpatie. Partea interesantă este că Zuckerberg ne este prezentat ca un antisocial – o ironie dacă ne gândim că el a făcut tot posibilul să pună în contact peste 500 de milioane de oameni din lumea întreagă.

Ce se vede pe ecran în „The Social Network”?

NY Times scrie că, prima dată când îl vedem pe Mark, acesta are 19 ani şi poartă un hanorac pe care scrie Gap,  celebra marca de îmbrăcăminte, şi se uită rugător la prietena sa, Erica, rol jucat de Rooney Mara – pe care Fincher a distribuit-o şi în rolul principal din varianta americană de la The Girl With a Dragon Tatoo.

“În ciuda părţilor complet neatractive  (software, algoritmi), filmul este ritmat la fel ca un thriller, unul în care ideile, cuvintele şi conturile explodează mai uşor ca o maşină. Este o poveste contemporană puternică despre noua elită a puterii şi o poveste despre o ambiţie veche a lui Mark, în care acesta îşi transformă viaţa sa şi vieţile noastre în zero şi unu, ceea ce o face în acelaşi timp o poveste despre sufletul uman.”

Acţiunea se precipită după ce Erica îl părăseşte pe Mark, iar el cunoaşte o pereche inedită: Tyler şi Cameon Winklevoss, doi gemeni, ambii jucaţi de Armie Hammer. Gemenii, împreună cu prietenul lor Divya Naredra, au o idée de website şi au nevoie de ajutorul programatorului Mark.

Astfel începe povestea Facebook, reţeaua de socializare creată de un om care nu s-a remarcat niciodată ca o fiinţă socială.

Când se vede pe ecran „The Social Network”?
Filmul “The Social Network” – povestea Facebook –  a fost lansat în Statele Unite la începutul acestei luni. În România intră în cinematografe pe 29 octombrie.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton