Homepage  / Articole

“30 Rock”, favorit la premiile Emmy

“30 Rock”, favorit la premiile Emmy

de Redactia Tvmania

[caption id="attachment_23122" align="alignleft" width="344" caption="Alec Baldwin, Tina Fey şi Tracy Morgan sunt vedetele serialului "30 Rock"."][/caption]

Situat pe locul al treilea în topul favoritelor la premiile Emmy, “30 Rock” este un serial cu un palmares impresionant. Ajuns la cel de-al cincilea sezon, acest serial american de comedie a reuşit să obţină până acum şase Globuri de Aur, alte 35 de trofee şi 86 de nominalizări.

Serialul produs de NBC a intrat pe micile ecrane în 2006, iar anul acesta în martie au început filmările pentru cel de-al cincilea sezon. Juriul premiilor Emmy a fost, se pare, impresionat de umorul scenariului şi de interpretarea actorilor, altfel nu ne dăm seama cum ar fi putut să ofere echipei “30 Rock” premiul pentru cel mai bun serial de comedie trei ani la rând, şi are mari şanse să îl primească şi anul acesta.

În 2009, a înregistrat chiar şi un record printre serialele de acest gen, obţinând nu mai puţin de 22 de nominalizări la Emmy.

Singurul lucru care lasă de dorit este audienţa scăzută. Gurile rele spun că serialul nu este urmărit pentru că americanii nu înţeleg glumele bune din film şi de aceea preferă să schimbe canalul. Din această seara, TVR1 ne oferă posibilitatea să ne dăm şi singuri cu părerea dacă acest lucru este adevărat, pentru că astăzi de la 22.10 se redifuzează primele două episoade ale primului sezon.

“30 Rock” înseamnă de fapt 30 Rockefeller Plaza, adică adresa studiourilor postului NBC. Povestea serialului este cea a unei echipe de producţie care stă în spatele unei emisiuni de varietăţi transmisă de NBC. Jocul de replici dintre Liz Lemon (Tina Fey) şi noul ei şef, rivala sa declarată, prietenii, viaţa personală şi cea profesională şi întreaga desfăşurare a evenimentelor pe platourile de filmare te ţin cu gura până la urechi cate 20-25 de minute în fiecare seară.

Un alt secret al succesului

Pe langă umorul de bună calitate, “30 Rock” ne mai surprinde prin rolurile foarte bune făcute de mulţi dintre actori. Cea mai plăcută surpriză este, poate, Alec Baldwin, deşi nici Jane Krakowski (pe care o ştiţi din rolul secretarei lui Ally McBeal) nu se lasă mai prejos şi ne dovedeşte că Elaine poate mai mult.

Secretul însă constă în faptul că, aşa cum mărturiseşte Tina Fey, multe dintre personaje au fost scrise cu gândul la actorii care le vor interpreta, sau spre exemplu Tracy Morgan îşi interpretează propriul rol în acest serial.

Multe vedete au ajuns într-o formă sau alta pe platourile “30 Rock”, printre care îi amintim pe Edie Falco, Jerry Seinfeld, Jon Bon Jovi, Jennifer Aniston, Salma Hayek, David Schwimmer, Oprah, Steve Martin, Julianne Moore, Steve Buscemi, Matthew Broderick sau Isabella Rossellinni.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton