Homepage  / Articole

“Începutul”, detronat la box-office-ul american

“Începutul”, detronat la box-office-ul american

de Redactia Tvmania

Thriller-ul SF cu Leonardo DiCaprio continuă să fie lider la box-office-ul mondial.

Thriller-ul SF cu Leonardo DiCaprio continuă să fie lider la box-office-ul mondial.

Will Ferrell şi Mark Wahlberg, protagoniştii comediei poliţiste “Agenţii de rezervă”, i-au “furat” coroana de rege al box-office-ului lui Leonardo DiCaprio, înregistrând vânzări de 35,6 milioane de dolari în primul său weekend.


.
Filmul SF “Începutul”, regizat de Christopher Nolan, cu DiCaprio ca protagonist, dominase box-office-ul mondial în primele patru săptămâni de la lansare, rezistând cu succes apariţiei unui alt blockbuster, “Salt”, cu Angelina Jolie în rolul principal.

În weekendul trecut, “Începutul”, un succes nebun şi în rândul fanilor, dar şi al criticilor, a înregistrat “doar” 18,6 milioane de dolari, ajungând pe poziţia a doua la box-office.
.
Propulsat de recomandările fanilor

În total, thriller-ul despre vise a atins cota de 227,7 milioane de dolari în încasări în SUA şi şi-a păstrat fotoliul de lider la nivel mondial, cu 46,6 milioane în weekend-ul trecut. “Începutul” a depăşit 250 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, cu Marea Britanie (39,4 milioane) şi Japonia (23,7 milioane) aducând cele mai consistente contribuţii.

“E dus mai departe din gură în gură”, a explicat Dan Fellman, preşedintele departamentului de distribuţie al Warner Bros. “Când intri într-un astfel de ritm, e foarte greu să te opreşti”, a continuat el.
.
“Începutul” din 2001

Proiectul cu un buget de 160 de milioane de dolari a fost scris şi regizat de Christopher Nolan, cineastul englez responsabil de ultimele două filme din seria “Batman”. “Începutul” a luat naştere, pe hârtie, cu cam nouă ani înainte de lansarea propriu-zisă, când Nolan a scris o poveste de 80 de pagini despre hoţii de vise.

După ce le-a prezentat ideea celor de la Warner Bros., în 2001, Nolan a simţit nevoia de a câştiga experienţă în domeniul blockbuster-elor, regizând “Batman – Începuturi” (2005) şi “Cavalerul negru” (2008).

În cele din urmă, decizia de a mai aştepta a fost de bun augur pentru Nolan şi noul său film. Graţie reputaţiei dobândite de regizor şi succesului la box-office al “Cavalerului negru”, Nolan a contribuit la primirea unui buget de 100 de milioane de dolari pentru promovarea “Începutul”. Restul, cum se spune, e istorie.

În film, Leonardo DiCaprio îl joacă pe Dom Cobb, un hoţ cu abilităţi deosebite în domeniul periculoasei arte a extracţiei, adică furtul de informaţii preţioase din subconştientul oamenilor în timp ce aceştia visează. Din distribuţie mai fac parte Joseph Gordon-Levitt, Cillian Murphy şi Ellen Page.
.
O pereche trăznită

Will Ferrell (Allen) şi Mark Wahlberg (Terry) sunt doi poliţişti buclucaşi, care se implică într-un caz peste puterile lor.

Will Ferrell (Allen) şi Mark Wahlberg (Terry) sunt doi poliţişti buclucaşi, care se implică într-un caz peste puterile lor.

Debutul fulminant al peliculei “Agenţii de rezervă” reprezintă cel mai bun prim weekend la box-office din cariera lui Will Ferrell de la “Planeta maimuţelor” (2001) încoace.

În film, Ferrell şi Mark Wahlberg îi joacă pe Allen şi, respectiv, Terry, doi detectivi “retrogradaţi” la contabilitate, care ajung pe urmele unui escroc, interpretat de comicul englez Steve Coogan. În paralel, ei îi idolatrizează pe Danson (Dwayne Johnson) şi Manzetti (Samuel L. Jackson), vedetele secţiei.

Recenziile la pelicula cu un buget de 85 de milioane de dolari au fost pozitive, iar “Agenţii de rezervă” a avut succes mai ales în rândul bărbaţilor tineri, potrivit studiourilor Columbia Pictures.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton