Homepage  / Ultimul număr

“Scufiţa roşie”, în varianta modernă cu vârcolaci, ajunge la cinema

“Scufiţa roşie”, în varianta modernă cu vârcolaci, ajunge la cinema

de Redactia Tvmania

Cui îi e frică de lupul cel rău?

În „Scufiţa roşie”, secrete de familie urâte, un vârcolac misterios şi doi băieţi chipeşi nevoie-mare o ameninţă din toate părţile pe protagonista aparent ingenuă.

La fel ca în povestea fraţilor Grimm, în „Scufiţa roşie” regăsim un pădurar, o bunică cu urechi maaari, un lup şmecher şi o fată cu pelerină roşie, care umblă singură prin pădure. Dar filmul lui Catherine Hardwicke (care a făcut „Amurg”) mizează pe originile întunecare ale poveştii pentru copii, pe care o transformă într-un scenariu fantezist, în care o fată e prinsă între doi flăcăi şi un vârcolac şi privitorului nu prea îi pasă cine este lupul.

Scufiţa e aici Valerie (Amanda Seyfried), cea mai frumoasă fată din satul Daggenhorn, pe care părinţii ei (Virginia Madsen şi Billy Burke) vor să o mărite cu înstăritul fierar Herny (Max Irons).

Dar Valerie nu e chiar fata cuminte pe care o crede lumea: cutreieră singură pădurea întunecată (în care copacii au ţepi), omoară iepuraşi mai ceva ca Ben Linus în „Lost: Naufragiaţii” şi se tăvăleşte în fân cu tăietorul de lemne Peter (Shiloh Fernandez).

Citeşte textul integral în revistă

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton