Homepage  / Articole

„Boardwalk Empire”, următorul „Clan Soprano”?

„Boardwalk Empire”, următorul „Clan Soprano”?

de Redactia Tvmania

Serialul cu gangsteri americani „Boardwalk Empire”, care a debutat pe 19 septembrie în SUA, pe HBO, a captivat interesul criticilor şi are un succes mare la public.

.

CORUPT DE TOT. În „Boardwalk Empire”, Steve Buscemi îi dă viaţă gangsterului Enoch „Nucky” Thompson, implicat în trafic de alcool, prostituţie şi jocuri de noroc.

CORUPT DE TOT. În „Boardwalk Empire”, Steve Buscemi îi dă viaţă gangsterului Enoch „Nucky” Thompson, implicat în trafic de alcool, prostituţie şi jocuri de noroc.

Premiera din 19 septembrie a serialului de 12 episoade „Boardwalk Empire” a avut 4,8 milioane de telespectatori (7,1 de milioane, cu tot cu reluarea episodului), cea mai mare cifră din ultimii şase ani realizată de un serial HBO.

Pilotul de 70 de minute (care a costat 20 de milioane de dolari!) a fost regizat de Martin Scorsese (care e şi producător executiv şi a creat look-ul general al serialului) şi deja se ştie că va exista şi o a doua serie (decizia s-a luat pe 21 septembrie).

Scenariul este adaptat după romanul lui Nelson Johnson, „Boardwalk Empire: The Birth, High Times, and Corruption of Atlantic City” (2002), de scenaristul de la „Clanul Soprano”, Terence Winter.

Povestea îl are în centru pe Enoch „Nucky” Thompson (Steve Buscemi), un gangster din perioada Prohibiţiei inspirat de Enoch Lewis „Nucky” Johnson – care a controlat politicienii din Atlantic City (New Jersey) din 1911 până în 1941, când a fost încarcerat. Din distribuţie mai fac parte Michael Pitt, Kelly Macdonald, Michael Shannon şi Gretchen Mol.

„The Hollywood Reporter” scrie că „Boardwalk Empire” are toate şansele să devină un hit asemănător cu „Clanul Soprano”. Povestea are loc în 1920, de-a lungul a nouă luni, imediat după instituirea Prohibiţiei, iar fiecare dintre cele 11 episoade care urmează pilotului vor costa cam 5 milioane de dolari.

Preşedintele de programe al HBO, Michael Lombardo, e de părere că „A fi siguri că este un hit înseamnă să ne pregătim de dezastru. Cred că trebuie să ne îndreptăm spre calitate, să credem în ceea ce facem şi să sperăm că vom găsi un public receptiv”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton