Homepage  / Ultimul număr

„Jobul ideal” este să fii îngrijitorul Marii Bariere de Corali

„Jobul ideal” este să fii îngrijitorul Marii Bariere de Corali

de Redactia Tvmania

Aventurile lui Ben Southall, britanicul plătit regeşte pentru a se distra timp de 6 luni pe insulele Marii Bariere de Corali, pot fi urmărite în seria de documentare „Jobul ideal”, difuzată pe parcursul lunii august de National Geographic.

.

La începutul anului trecut, când criza economica deja făcea victime în rândurile angajaţilor, statul australian Queensland scotea la concurs „cel mai bun job din lume”. Câştigătorul i se ofereau 150.000 de dolari australieni (aproximativ 130.000 de dolari americani) pentru a îngriji şi promova Marea Barieră de Corali.

34.684 de oameni din 200 de ţări s-au înscris în cursă şi au trimis filmuleţe în care explicau de ce sunt potriviţi pentru postul respectiv, iar Ben Southall a fost ales să fie personajul central în inovatoarea campanie de promovare turistică.

Perspectiva de a fi despărţit 6 luni de persoana iubită nu i-a surâs britanicului, aşa că a luat-o cu el şi pe canadiana Breanna Watkins. Nu a avut un moment de respiro în primele zile, fiind nevoit să pozeze şi să participe la conferinţe de presă.

După ce jurnaliştii s-au întors fiecare pe la redacţia lui, Ben a trecut la sarcini mai plăcute şi s-a apucat să cutreiere plajele în căutarea unor noi modalităţi de petrecere a timpului, exprienţele sale fiind descrise, alături de poze şi filmuleţe, pe blogul islandreefjob.com.

Vacanţa lui Ben Southall a fost pe cale să se încheie tragic, pe 29 decembrie 2009, cu două zile înainte de expirarea contractului, când a fost înţepat de o meduză din specia Irukandji. După o noapte de îngrijiri medicale, a intrat în rândul norocoşilor care au scăpat cu viaţă după o asemenea experienţă.

.

Citeşte textul integral în revistă.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton