Homepage  / Ultimul număr

„Mareea neagră”, cea mai mare catastrofă ecologică din istoria SUA

„Mareea neagră”, cea mai mare catastrofă ecologică din istoria SUA

de Redactia Tvmania

Deversarea de petrol din Golful Mexic a fost oprită, însă catastrofa ecologică încă ameninţă să distrugă pe termen lung ecosistemul marin, sănătatea oamenilor, industria turismului şi a pescuitului de pe coasta de est a Statelor Unite.

.

Cel mai mare dezastru ecologic din istoria SUA a început pe 20 aprilie, anul acesta, când platforma petrolieră Deepwater Horizon din Golful Mexic a fost devastată de o puternică explozie. Primele tentative de stopare a deversărilor au eşuat, iar pata de ţiţei denumită „mareea neagră” s-a extins şi a a fost purtată de vânt până pe coasta de est a Statelor Unite.

Nota de plată

Deversările au fost oprite, la începutul lunii august, nu înainte ca 4,9 milioane de barili de ţiţei (1,12 milioane de m³) să ajungă în apă. La scurt timp, guvernanţii americani anunţau că trei sferturi din petrol a fost curăţat, dispersat sau eliminat, doar ca să fie imediat contrazişi de oamenii de ştiinţă.

Aceştia avertizau că ţiţeiul s-a adunat în straturi, după ce au localizat câteva pungi de petrol la mare adâncime. În plus, British Petroleum, compania răspunzătoare pentru catastrofa ecologică, a fost asupru criticată pentru că a încercat să elimine ţiţeiul folosind substanţa Corexit 9500, care este interzisă în Europa şi, în anumite condiţii, devine extrem de toxică.

Citeşte textul integral în revistă.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton