Modifica setarile cookie
Homepage  / Ultimul număr

„Mareea neagră”, cea mai mare catastrofă ecologică din istoria SUA

de Redactia Tvmania

Deversarea de petrol din Golful Mexic a fost oprită, însă catastrofa ecologică încă ameninţă să distrugă pe termen lung ecosistemul marin, sănătatea oamenilor, industria turismului şi a pescuitului de pe coasta de est a Statelor Unite.

.

Cel mai mare dezastru ecologic din istoria SUA a început pe 20 aprilie, anul acesta, când platforma petrolieră Deepwater Horizon din Golful Mexic a fost devastată de o puternică explozie. Primele tentative de stopare a deversărilor au eşuat, iar pata de ţiţei denumită „mareea neagră” s-a extins şi a a fost purtată de vânt până pe coasta de est a Statelor Unite.

Nota de plată

Deversările au fost oprite, la începutul lunii august, nu înainte ca 4,9 milioane de barili de ţiţei (1,12 milioane de m³) să ajungă în apă. La scurt timp, guvernanţii americani anunţau că trei sferturi din petrol a fost curăţat, dispersat sau eliminat, doar ca să fie imediat contrazişi de oamenii de ştiinţă.

Aceştia avertizau că ţiţeiul s-a adunat în straturi, după ce au localizat câteva pungi de petrol la mare adâncime. În plus, British Petroleum, compania răspunzătoare pentru catastrofa ecologică, a fost asupru criticată pentru că a încercat să elimine ţiţeiul folosind substanţa Corexit 9500, care este interzisă în Europa şi, în anumite condiţii, devine extrem de toxică.

Citeşte textul integral în revistă.

Urmărește-ne pe Google News
  

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te