Homepage  / Articole

„Ritualul” are premiera în această seară

„Ritualul” are premiera în această seară

de Redactia Tvmania

Anthony Hopkins interpretează un preot specializat în exorcizări în „Ritualul”. Filmul bazat pe fapte reale a fost apreciat de comunitatea catolică, însă nu a avut acelaşi efect asupra criticilor.

În „Ritualul”, Michael Kovak (Colin O’Donoghue) ajunge să se îndoiască de dogmele religioase şi este trimis la Vatican pentru studii aprofundate. Acolo îl cunoaşte pe Părintele Lucas (Anthony Hopkins), care îl iniţiază în tainele exorcizărilor.

Dacă la început este sceptic, punând manifestările demonilor pe seama problemelor mintale cu care se confruntă persoanele „posedate”, tânărul preot începe să accepte că există fenomene inexplicabile şi că Diavolul îşi poate face apariţia chiar şi în cel mai sfânt loc de pe faţa Pământului.

Demonii printre noi

Filmul este inspirat din fapte reale, scenariul fiind bazat pe cartea „The Rite – The Making of a Modern Exorcist”, scrisă de Matt Baglio în 2009. Autorul a participat la un seminar despre exorcism, unde l-a cunoscut pe Părintele Gary Thomas, care l-a lăsat să asiste la peste 20 de exorcizări.

Matt Baglio, care semnează şi scenariul filmului, alături de Michael Petroni, a spus că experienţa l-a ajutat să se întoarcă la instituţia bisericii şi să înţeleagă valoarea credinţei.

Pe de altă parte, „Ritualul” nu a primit calificative bune de la majoritatea criticilor americani, care au lăudat prestaţia lui Anthony Hopkins, dar nu au fost încântaţi de Colin O`Donoghue, actorul din rolul principal.

Chiar dacă nu a apreciat calificativul de „horror”, Biserica Catolică s-a arătat mulţumită de rezultatul final: „Deşi subred în anumite privinţe, filmul regizorului Mikael Håfström confirmă credinţa şi valoarea clerului”, se arată într-un comunicat.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton