Homepage  / Articole

„România, te iubesc!”, despre artă şi investiţii

„România, te iubesc!”, despre artă şi investiţii

de Redactia Tvmania

Ediţia din 7 noiembrie a emisiunii „România, te iubesc” abordează tema artei şi a investiţiilor din acest domeniu. Telespectatorii Pro TV vor avea acees la poveşti ale oamenilor pasionaţi de frumos, ale colecţionarilor şi ale oamenilor pasionaţi de arta de a face bani din arta.

.

Duminică, la „România, te iubesc!”, telespectatorii Pro Tv vor putea vedea că în timp ce unele investiţii de milioane sunt ameninţate de faliment, piaţa de artă e în creştere, în ciuda numărului de cumpărători mai scăzut faţă de 2009.

Beneficiile investiţiilor în artă par a fi substanţiale mai ales în contextul actual, când bursele au devenit nesigure, iar preţul imobiliarelor, din ce în ce mai greu de stabilit.

Astfel, preţul lucrărilor lui Grigorescu a crescut cu 40%, Luchian, de la 5000 de euro cu cât a fost tranzacţionat în 2001, la aproape 150.000 de euro în 2010, iar Petraşcu, din 1996 şi până în prezent, a avut un randament de peste 40%. Cu adevărat spectaculoasă este evoluţia cunoscută de piaţa externă, unde preţul obiectelor de artă a crescut de anul trecut cu 40 până la 140% faţă de 2009.

Colecţionarii renumiţi afirmă cu tărie că operele de artă au fost şi vor fi investiţii sigure. În aceste condiţii, nu doar numărul pasionaţilor de frumos este în continuă creştere, ci şi al tinerilor artişti. Din păcate pentru ei însă, puţini sunt cei dispuşi să parieze pe un pictor în ascensiune, deşi experţii spun că România are mulţi artişti contemporani care completează ca valoare paleta marilor maeştri interbelici.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton