Homepage  / Știri / HBO

10 ani de „Urzeala tronurilor”. Ce așteaptă fanii în continuare

10 ani de „Urzeala tronurilor”. Ce așteaptă fanii în continuare

de Redactia Tvmania

Pe 17 aprilie, s-au împlinit 10 ani de la primul episod al serialului „Urzeala tronurilor”, în original „Game of Thrones”, iar proiectele derivate din producția-mamă continuă să intereseze milioanele de fani. În același timp, toată lumea e cu ochii pe George R.R. Martin, care încă nu a terminat de scris...

 

Cărțile

Așa cum se știe, serialul a continuat povestea din seria de cărți „Cântec de gheață și foc”  din momentul în care George R.R. Martin (72 de ani) nu a mai ținut pasul cu producția TV. Din păcate, și acum situația e la fel: sfârșitul seriei de cărți medievalo-fantastice „Cântec de gheață și foc” se lasă în continuare așteptat. Într-un interviu pentru Entertainment Weekly, George R.R. Martin declara la debutul ultimului sezon din „Urzeala tronurilor”: „Ar fi trebuit să termin cărțile înainte ca serialul să ajungă la final. Nu m-am gândit că o să se întâmple asta”. Nici acum situația nu a alta: George R.R. Martin lucrează în continuare la volumul al șaselea al seriei „Cântec de gheață și foc”: „The Winds of Winter”. Iar volumul nu este nici măcar ultimul, după el va urma „A Dream of Spring”, care va concluziona saga fantastică. Inițial, „The Winds of Winter” ar fi trebuit să intre în librării în 2015, dar în februarie 2021, George R.R. Martin mărturisește pe blogul său că a mai scris câteva pagini în 2020 și speră că va ajunge la o „concluzie satisfăcătoare” în 2021.

 

Serialele

Pe 19 mai 2019, „Urzeala tronurilor” șoca toată lumea cu un final neașteptat pe care armata de fani și l-a dorit încă de-atunci schimbat. Lucrul nu s-a întâmplat, în schimb, HBO-ul a început să urzească la producții derivate. Până acum, mai multe seriale sunt în diverse stadii de producție.

– „House of the Dragon” este primul spin-off care ar trebui să ajungă pe micul ecran. Va detalia geneza dinastiei Targaryen, din care făcea parte Daenerys (Emilia Clarke). În distribuție, au fost anunțați: Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, iar filmările ar trebui să înceapă anul acesta pentru a ajunge pe micile ecrane în 2022.

– „Tales of Dunk and Egg” se inspiră din volumul de nuvele cu același titlul, carte apărută la noi, în 2015, la Editura Nemira, sub numele „Cavalerul celor Sapte Regate”. Serialul va urmări aventurile lui Ser Duncan the Tall (Dunk) și ale tânărului Aegon Targaryen (Egg), plasate cam cu 100 de ani înainte de evenimentele din „Cântec de gheață și foc”.

– „9 Voyages” sau „Sea Snake” se va concentra pe povestea lui Lord Corlys Velaryon, supranumit și Sea Snake, Lord of the Tides și șeful Casei Velaryon. Personajul, care apare și în „House of the Dragon”, a fost unul dintre cei mai mari aventurieri pe mare din Westeros care a reușit să strângă o avere mult mai mare decât cea a Lannister-ilor. De producție se va ocupa Bruno Heller, creatorul serialului „Roma”. Serialul este încă în stadiul de proiect.

– „Flea Bottom” are acțiunea plasată pe străduțele cele mai sărace și periculoase din „King’s Landing”, locul din care-au apărut niște personaje precum Davos Seaworth (Liam Cunningham) sau Gendry Baratheon (Joe Dempsie). Spin-off-ul este în stadiu de proiect și încă nu a fost comandat oficial.

– „10.000 Ships” este tot în stadiul de proiect. O are în prim-plan pe regina războinică Nymeria, strămoașa Casei Martell și fondatoarea regatului Dorne. Acțiunea este plasată cu o mie de ani înainte de evenimentele din „Urzeala tronurilor”.

– Un serial animat destinat publicului adult. Producția e în stadiul de proiect și nu se știe niciun detaliu despre intrigă sau stilul în care va fi realizat.

– Spin-off-ul anulat a fost unul dintre primele proiecte anunțat în 2019, cu un scenariu scris de Jane Goldman și cu Naomi Watts în distribuție.În final, pilotul serialului care trebuia să se concentreze pe Epoca Eroilor a fost anulat de Casey Bloys, directorul de programe de la HBO, conform Deadline.

 

Spectacolul de teatru

Pe lângă toate aceste proiecte de televiziune, George R.R. Martin are un nou proiect: o producție teatrală inspirată de „Urzeala tronurilor” și destinată în principal Broadway-ului. Este în prim-plan Marele Turnir din Harrenhal. O competiție de 10 zile, cea mai mare din epoca sa, organizată de Lord Whent, în epoca Regelui Nebun, Aerys II Targaryen, înainte de „revoluția” lui Robert Baratheon, care va participa de altfel la jocuri în calitate de tânăr cavaler, alături Ned Stark, Jaime Lannister și Rhaegar Targaryen. Spectacolul va fi jucat la New York, pe Broadway, la Londra, în West End, și în Australia. Premiera este planificată pentru 2023.

Cum comenta un fan al cărților pe Twitter: „George R.R. Martin s-a implicat în realizarea de prequel-uri, sequel-uri, spin-off-uri și a ditamai spectacolul pe Broadway numai pentru a evita să scrie următoarele cărți. Ăsta-i nivelul de procrastinare la care aspir și eu”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton