Homepage  / Articole

10 cărţi pentru marele ecran

10 cărţi pentru marele ecran

de Redactia Tvmania

În 2010, am avut „Cronicile din Narnia: Călătorie pe mare cu Zori de Zi”, „Saga Amurg: Eclipsa” şi „Călătoriile lui Gulliver”, anul acesta şi în 2012 ne aşteaptă alte zeci de adaptări cinematografice ale unor romane. Despre cele mai interesante citiţi în cele ce urmează.

.

Ştim cu toţii că 2011 ne va aduce adaptări cinematografice ale cărţilor „Saga Amurg: Zori de Zi”, „Bărbaţi care urăsc femeile” şi „Harry Potter şi talismanele morţii”. Dar în cele ce urmează aflaţi ce alte romane mai puteţi vedea ecranizate în următorii doi ani.

1. „NUMĂRUL PATRU” (lansat în România pe 18.02). „I Am Number Four”, de James Frey şi Jobie Hughes, stă la baza acestui film în care un tânăr (Alex Pettyfer) – al patrulea din nouă extratereştri refugiaţi pe Terra – se refugiază într-un orăşel din Ohio şi se împrieteneşte cu o colegă de clasă (Dianna Agron, din „Glee”) .

2. „ADEVĂRATUL CURAJ” (lansat în România pe 25.02). „True Grit” (1968), de Charles Portis, a inspirat deja un film, în 1969, care i-a adus lui John Wayne un Oscar. Acum, rolul e preluat de Jeff Bridges, un om al legii angajat de independenta puştoaică Mattie Ross (Hailee Steinfeld) pentru a-l prinde pe ucigaşul tatălui ei. Filmul a primit 10 nominalizări la Oscar.

3. „THE ADJUSTMENT BUREAU” (lansat în România pe 11.03). Inspirat de o povestioară scrisă de Philip K. Dick în 1954, filmul spune povestea unui politician (Matt Damon) a cărui viaţă e dată peste cap după ce cunoaşte o blaerină misterioasă (Emily Blunt). Mai joacă John Slattery (din „Mad Men”) şi Terrence Stamp.

4. „JANE EYRE” (lansat în SUA pe 11.03). A 16-a adaptare a romanului lui Charlotte Bronte din 1847 promite să revitalizeze povestea arhicunoscută. Din distribuţie fac parte Mia Wasikowska, Michael Fassbender, Jamie Bell, Sally Hawkins şi Judi Dench.

ROMANTISM LA CIRC. Fanele lui Robert Pattinson se pot bucura: până în toamnă, când vine următorul film din „Saga Amurg”, îl pot vedea pe actor în„Apă pentru elefanţi”.

ROMANTISM LA CIRC. Fanele lui Robert Pattinson se pot bucura: până în toamnă, când vine următorul film din „Saga Amurg”, îl pot vedea pe actor în„Apă pentru elefanţi”.

5. „APĂ PENTRU ELEFANŢI” (lansat în România pe 22.04). Inspirată de romanul „Water for Elephants” de Sara Greun, din 2006, pelicula îl are în centru pe Jacob Jankowski (Robert Pattinson), un tânăr care se angajează la un circ ambulant, unde se îndrăgosteşte de Marlena (Reese Witherspoon), care e căsătorită cu brutalul August (Christoph Waltz).

6. „THE HELP” (lansat în SUA pe 12.08). Pornind de la romanul din 2009 scris de Kathryn Stockett, filmul spune povestea relaţiei dintre trei femei, în sudul Statelor Unite, în anii ’60. Aibileen Clark (Viola Davis) – o bonă afro-americană care şi-a pierdut de curând fiul; Minny Jackson (Octavia Spencer) – o bonă de culoare care îşi caută, disperată, un loc de muncă; Eugenia „Skeeter” Phelan (Emma Stone) – o tânără care revine de la facultate şi descoperă că bona ei a dispărut din casa familiei.

7. „ON THE ROAD” (lansat în SUA în 2011). Inspirat de romanul cu tente autobiografice al lui Jack Kerouac din 1951, filmul îi are în distribuţie pe Kirsten Dunst, Garrett Hedlund, Kristen Stewart, Amy Adams, Viggo Mortensen, Steve Buscemi, Elisabeth Moss şi Terrence Howard. Subiectul? O serie de excursii pe care le-a făcut un grup de prieteni prin America, în anii ’40.

8. „TINKER, TAILOR, SOLDIER, SPY” (lansat în SUA în 2012). Tom Hardy, Gary Oldman, Colin Firth şi Ciaran Hinds vor fi colegi la filmările pentru acest film bazat pe romanul de spionaj din 1974, scris de John le Carre. Oldman e un spion care lasă pensia deoparte pentru a prinde o cârtiţă din agenţie. Filmările au loc la Budapesta.

9. „WAKE” (lansat în SUA în 2012). Romanul scris de Lisa McMann şi publicat în 2008 are în centru o adolescentă care ar puterea de a intra în visele altor oameni. Lansat de Hollywood după terminarea seriei „Amurg”, filmul ar putea deveni primul dintr-o serie de trei: cartea „Wake” e urmată de două alte romane, „Fade” şi „Gone”. În rolul principal a fost deja distribuită Miley Cyrus.

10. „THE HOST” (lansat în SUA în 2012). Cartea din 2008 a lui Stephenie Meyer va fi şi ea ecranizată, deocamdată nu se ştiu însă multe detalii. În centrul acţiunii stă Melanie Stryder, fratele ei (Jamie) şi Jared Howe (de care Mel este îndrăgostită) sunt printre puţinii oameni „sălbatici” rămaşi pe Pământul invadat de suflete extraterestre. Acestea folosesc oamenii drept gazde, controlându-le psihicul, iar Mel ajunge să fie posedată de Rătăcitoarea – un suflet invadator care nu reuşeşte să o controleze total pe tânără, fiind transformat de complexitatea emoţiilor acesteia. Curând, cele două încep să colaboreze, plecând în căutarea lui Jamie şi Jared.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton