Homepage  / Prime Video

10 filme de Crăciun disponibile pe Amazon Prime pe care trebuie neapărat să le vezi

10 filme de Crăciun disponibile pe Amazon Prime pe care trebuie neapărat să le vezi

de Roxana Mirea,

10 filme de Crăciun disponibile pe Amazon Prime pe care trebuie neapărat să le vezi. Crăciunul este despre familie, așa că ne dorim să petrecem cât mai mult timp în compania celor dragi. Ei bine, un film de Crăciun este perfect pentru a strânge toată familia laolaltă, dar și pentru a ne ajuta să intrăm cât mai bine în atmosfera de sărbătoare. În plus, desaga Moșului este plină atunci când vorbim de filme de Crăciun. Fie că vă plac comediile, filmele de dragoste sau cele cu morală, cu siguranță veți găsi o producție de sărbătoate pe placul vostru.

Singur acasă / Home Alone (1990)

Despre „Singur acasă”, o lume întreagă ştie că e filmul care l-a lansat pe Macaulay Culkin, deliciosul puşti blond care l-a interpretat pe Kevin și pentru care, din păcate, peliculele din 1990 şi 1992 („Singur acasă 2”) aveau să rămână momentele de vârf ale unei cariere sabotate mai apoi de alegeri nefericite.

Întreaga familie a lui Kevin (în vârstă de 8 ani) se pregătește să plece într-o vacanță de Crăciun, în străinătate. Situația se complică în momentul în care familia îl uită pe Kevin acasă. Băiatului îi va reveni sarcina să apere casa de doi hoți, care sunt convinși că nu este nimeni în locuință. Kevin le va întinde tot felul de capcane hoților pentru a-i împiedica să își atingă scopul.

Goana după cadou / Jingle All the Way (1996)

10 filme de Crăciun disponibile pe Amazon Prime. Goana după cadou este un film de Crăciun din 1996 regizat de Brian Levant cu Arnold Schwarzenegger, Sinbad, Phil Hartman, Rita Wilson, Jake Lloyd, James Belushi și Robert Conrad în rolurile principale.

Howard Langston este obsedat de muncă și din acest motiv își neglijează fiul. Totuși, odată cu sosirea Crăciunului, acesta își amintește de băiat, dar și de faptul că acesta își dorește foarte mult o anumită jucărie. Problema este că jucăria respecivă a avut mare succes la public, iar stocurile din magazine au fost epuizate. Așadar, protagonistul se găsește în situația în care trebuie să își găsească timp liber pentru a îndeplini dorința fiului.

The Grinch (2018) – 10 filme de Crăciun disponibile pe Amazon Prime

Filmul este bazat pe cartea „Cum a furat Grinch Crăciunul”, scrisă de Dr. Seuss. Cei care-au crescut prin anii 90, își amintesc desigur Grinch-ul regizat de Ron Howard în care Jim Carrey intra în pielea personajului imaginat și desenat de Dr. Seuss. În această versiune, Grinch are vocea actorului britanic Benedict Cumberbatch, nominalizat la Oscar pentru rolul din „The Imitation Game. Jocul codurilor” (2014).

Grinch trăiește izolat într-o perșteră, alături de câinele lui, Max. Acesta vrea să stea cât mai departe de oamenii cumsecade din Whoville. An de an, Grich urmărește cu ură cum cei din Whoville se pregătesc cu spor și bucurie de Crăciun. Sătul de atâta tărăboi, el se decide să distrugă Crăciunul. Totuși, să fie inima lui chiar de piatră sau mai există speranță?

Jack Frost (1998) – 10 filme de Crăciun disponibile pe Amazon Prime

Jack Frost este un film de Crăciun fantastic de comedie din 1998, regizat de Troy Miller, cu Michael Keaton și Kelly Preston în rolurile pricipale. Keaton interpretează rolul principal, un om care moare într-un accident de mașină și revine la viață sub forma unui om de zăpadă.

Jack Frost (Michael Keaton) este pe cale să își împlinească una dintre cele mai mari dorințe ale sale, afirmarea talentului de muzician. Prețul pe care-l plătește este însă mare, căci Jack își petrece mult timp departe de Gabby (Kelly Preston) și Charlie (Joseph Cross), soția și fiul său. De Crăciun, el se grăbește să ajungă acasă la familia să și moare într-un accident de mașină. Băiețelul îi simte foarte mult lipsa și dorință lui de a-și revedea tatăl este atât de mare că acesta se vă întoarce, dar nu sub formă umană, ci sub formă de om de zăpadă.

Elf (2003)

10 filme de Crăciun disponibile pe Amazon Prime. Este un film de comedie, regizat de Jon Favreau, cu Will Ferrell, James Caan și Zooey Deschanel în rolurile principale.

În urmă cu mulți ani, un băiețel dintr-un orfelinat s-a furișat în geanta lui Moș Crăciun, așa că el a fost crescut drept elf, primind numele de Buddy Hobbs. Crescând, acesta era mult diferit de micuții elfi de la Polul Nord. La un moment dat, lui Buddy i s-a povestit despre adevăratele sale origini, așa că el decide să meargă la New York și, prin toate mijloacele, să-și caute propriul tată.

The Spirit of Christmas (2015)

O avocată, Kate Jordan (Jen Lilley) acceptă sarcina de a vinde un han. Lucrurile iau o întorsătură total neașteptată pentru Kate pentru că ea va descoperi curând că hanul este bântuit. Așa îl întîlnește pe Daniel (Thomas Beaudoin), fantoma unui bîrbat care a trăit cu un secol în urmă. De când a murit, în fiecare an, cu 12 zile înainte de Crăciun, el revine la viață în mod inexplicabil. Kate are de gând să-l ajute să rupă blestemul din cauza căruia el nu-și poate găsi liniștea. Nu doar că Daniel va descoperi detalii sumbre despre trecutul lui, dar Kate nu este convinsă că vrea ca toată aventura să ajungă la final.

Omul care a inventat Crăciunul / The Man Who Invented Christmas (2017)

Este un film de Crăciun regizat de Bharat Nalluri. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Dan Stevens, Christopher Plummer și Jonathan Pryce. Acțiunea este centrată pe călătoria care l-a determinat pe autorul Charles Dickens să scrie „A Christmas Carol” (O poveste de Crăciun) în 1843.

Povestea începe în octombrie 1843 când Charles Dickens suferea din cauza eșecului ultimelor sale trei cărți. Refuzat de editorii săi, el a început să scrie și să publice o carte despre care spera că îi va menține familia pe linia de plutire și îi va reînvia cariera.

O viață minunată / It’s a Wonderful Life (1946)

„Oviaţă minunată”, filmul lui Frank Capra din 1946, este considerat o producţie clasică de Crăciun şi acum, deşi regizorul nu l-a gândit vreodată ca pe-un film tematic. Pelicula „O viaţă minunată”/ „It’s a Wonderful Life” spune povestea lui George Bailey (James Stewart), un bancher dintr-un orăşel american, care crede că viaţa lui nu are nici o valoare şi încearcă să se sinucidă în Ajunul Crăciunului. Un înger nepriceput (Henry Travers) îl salvează şi îi îndeplineşte dorinţa de a nu se fi născut niciodată. Dar George descoperă câte destine a influenţat în bine, şi revine – recunoscător – în propria viaţă.

Coşmarul dinaintea Crăciunului / The Nightmare Before Christmas (1993)

Este unul dintre cele mai iubite filme de animație, pe care toată lumea îl crede făcut de Tim Burton, dar a fost regizat de Henry Selick, care și-a confirmat apoi talentul cu „James și piersica uriașă” / „James and the Giant Peach” (1996) și „Coraline” (2009). Și face parte dintre filmele devenite cult, datorită tehnicii sale și stilului burtonian. Încă persistă discuția dacă „The Nightmare Before Christmas” intră în categoria filmelor de Crăciun sau a filmelor de Halloween. De fapt, pelicula poate fi inclusă în ambele categorii.

Regele-Dovleac al ţinutului Halloweentown, s-a plictisit să facă acelaşi lucru de Halloween, aşa că, atunci când, întâmplător, dă peste ţinutul Christmas, decide să înlocuiască sărbătoarea lor cu Crăciunul. El crede că răpindu-l pe Moş Crăciun (voce: Edward Ivory)  şi preluând sarcina acestuia va reuşi să se descurce, dar se înşală amarnic.

A Christmas Tree Miracle (2013)

10 filme de Crăciun disponibile pe Amazon Prime. Familia George credea că le are pe toate, dar într-un în perioada sărbătorilor, familia este zdruncinată din rădăcini în momentul în care David își pierde slujba. Deoarece soții George trăiseră peste posibilitățile lor, făcând excursii costisitoare și neținând cont de bugetul lor, creditorii apar pentru a le lua casa. Asuprită și deprimată, familia își remintește de adevăratul sens al Crăciunului atunci când sunt primiți de un fermier local de la o pepinieră de pomi, care le reamintește că minunile se pot întâmpla dacă doar crezi cu adevărat.Filmul „A Christmas Tree Miracle” este descris de Amazon drept „o poveste de vacanță plină de căldură pentru întreaga familie”, ceea ce îl face perfect pentru o seară de film de Crăciun.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton