Homepage  / Netflix

10 filme despre spațiu pe care le poți vedea pe Netflix

10 filme despre spațiu pe care le poți vedea pe Netflix

de Roxana Mirea,

Mulți oameni au fost mereu pasionați de stele și de ceea ce se află dincolo de ele. Este firesc ca această fascinație pentru galaxii să se transpună în filme. Fie că este vorba de a urmări astronauți fictivi care se unesc pentru a opri un asteroid care se îndreaptă spre Pământ sau de a urmări astronauți reali vorbind despre experiențele lor de viață, aceste povești sunt fascinante. Iată o listă cu 10 filme despre spațiu (unele ficționale, altele bazate pe fapte reale) pe care le gășiți pe Netflix.

[toc]

Stowaway / Pasagerul clandestin (2021)

Trei oameni plecați într-o misiune spre Marte trebuie să facă o alegere imposibilă atunci când un pasager clandestin pune în pericol viețile tuturor celor de pe navă. Filmul îi are în distribuție pe Anna Kendrick, Daniel Dae Kim, Shamier Anderson și Toni Collette.

The Midnight Sky / Cerul de la miezul nopții (2020)

„Cerul de la miezul nopții”, regizat de George Clooney, care este și protagonist, alături de Felicity Jones, poate fi vizionat pe Netflix. Filmul descrie eforturile lui Augustine, un om de știință aflat la Polul Nord, de a informa o echipă de astronauți care se întorc pe Pământ, la bordul navei spațiale Aether, despre dezastrul petrecut pe planetă după plecarea lor. Scenariul scris de Lily Brooks-Dalton după cartea „Good Morning, Midnight”, a lui Mark L. Smith, urmărește atât acțiunea de pe navă, cât și pe cea de la baza de cercetare din Arctica.

The Wandering Earth / Pământul rătăcitor (2019)

Imaginați-vă că Pământul este pe moarte și întreaga populație trebuie să ajungă în sistemul Alpha Centauri pentru a supraviețui. În anul 2058, un Soare gigant roșu cu o expansiune anormală amenință să înghită Pământul în următorii 100 de ani. Națiunile lumii sunt forțate să se consolideze într-un guvern mondial și să construiască 12.000 de „motoare terestre” uriașe, pentru a împinge Pământul în afara sistemului solar. Cetățenii se confruntă cu atât de multe dezastre la suprafață încât trebuie să construiască orașe mari în subteran.

Oxygen (2021)

Thrillerul SF „Oxygen” (2021) este regizat de Alexandre Aja („Dealuri însângerate”, „Cea de-a 9-a viață a lui Louis Drax”), regizor specializat în povești fantastice cu suspans și elemente horror. Noul său film spune povestea unei femei, Elizabeth Hansen (Mélanie Laurent), care se trezește într-o capsulă criogenică fără să-și amintească cine este sau în ce mod a ajuns acolo. Pe măsură ce îi rămâne cu tot mai puțin oxigen, ea trebuie să-și recupereze memoria și să găsească o cale de a scăpa din acest coșmar.

Secvențele din claustranta capsulă în care este închisă Elizabeth, aparent fără scăpare, alternează cu flashback-urile care o înfățișează în viața obișnuită, alături de persoanele dragi, petrecute până la momentul în care ea s-a supus unui experiment criogenic special. Alături de Mélanie Laurent, în film mai joacă Mathieu Amalric, Malik Zidi, Marc Saez și Laura Boujenah.

Black Holes: The Edge of All We Know (2020)

Prima fotografie din istorie a unei găuri negre supermasive a fost făcută publică în aprilie 2019, însă omenirea este fascinată de conceptul acestui fenomen necunoscut de mult mai mult timp. Acest documentar de 98 de minute explorează ceea ce știm despre acest tip de minune din spațiu, arătând în același timp cum au reușit Shep Doeleman, directorul fondator al Event Horizon Telescope (EHT), și echipa sa să capteze acea imagine. La fel ca și fotografia, acest film a fost realizat în ani de zile și include interviuri și informații de la regretatul fizician teoretician Stephen Hawking.

Orbiter 9 (2017)

Imaginați-vă că vă petreceți întreaga viață singur în spațiu. Sunt șanse să aveți fantezii cu cineva care să vină să vă salveze – și exact asta i se întâmplă Helenei (Clara Lago) în filmul spaniol „Orbiter 9”. Helena și-a petrecut întreaga viață la bordul navei spațiale titulare, după ce părinții ei au murit prin sinucidere, pentru ca ea să poată supraviețui cu proviziile rămase. A fost crescută de computerul navei, dar acum, când Helena are 20 de ani, nava este abordată de un inginer pe nume Alex (interpretat de Álex González).

Return to Space (2022)

Return to Space este un film documentar american realizat pentru Netflix și regizat de Jimmy Chin și Elizabeth Chai Vasarhelyi. Povestea sa urmărește misiunea de două decenii a lui Elon Musk și a inginerilor de la SpaceX de a trimite astronauții NASA înapoi pe Stația Spațială Internațională și de a revoluționa călătoriile în spațiu. Filmul a fost lansat pe 7 aprilie 2022.

The Mars Generation (2017)

Acest documentar, care a avut premiera la Festivalul de Film Sundance în 2017, urmărește un grup de adolescenți, care participă la Tabăra Spațială a NASA, care are loc în Huntsville, Alabama. Acești adolescenți trec printr-o pregătire limitată de astronaut în timp ce învață despre matematică, știință și inginerie.

Apollo 10 1/2: A Space Age Childhood / Apollo 10 1/2 Copilărie în era spațială (2022)

Povestea aselenizării din 1969 a fost reluată de nenumărate ori, dar pare să fascineze în continuare. Apollo 10 1/2 este un film de animație realizat de Richard Linklater, care găsește o nouă modalitate ficțională de a spune povestea aselenizării: prin ochii unui elev de clasa a patra care devine prima persoană care a aterizat pe Lună. Filmul, în care apar vocile lui Glen Powell, Jack Black, Zachary Levi și Josh Wiggins, ne permite să privim înapoi la acel eveniment istoric prin ochii (și imaginația) unui copil.

Mercury 13 (2018)

În ciuda faptului că povestea cursei spațiale a fost spusă la nesfârșit, este posibil ca mulți să nu știe că la acea vreme existau și femei care sperau să devină astronauți. Documentarul „Mercury 13” încearcă să le scoată la lumină pe aceste femei pe care istoria le-a uitat. Treisprezece femei americane au făcut parte dintr-un program privat care a testat și a selectat femei pentru zborurile spațiale. Deși au trecut prin aproape același program ca astronauții NASA, ele nu au văzut niciodată spațiul cosmic.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton