Homepage  / Netflix

10 lucruri de știut despre sezonul 2 din „Bridgerton”

10 lucruri de știut despre sezonul 2 din „Bridgerton”

de Vasilica Rogozanu,

Din 25 martie, serialul „Bridgerton” revine la Netflix cu sezonul 2. De astă dată, acțiunea și pamfletele lui Lady Whistledown îl au în vizor pe Lordul Anthony Bridgerton, care încearcă să-și găsească aleasa.

1. După succesul uluitor al primului sezon, care urmărea povestea de iubire a lui Daphne (Phoebe Dynevor) și Simon, duce de Hastings (Regé-Jean Page), noile episoade îl aduc în prim-plan pe Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey), cel mai mare fiu al familiei, care a moștenit titlul de viconte. Dezamăgit în dragoste în primul sezon, acesta e decis să își găsească soția potrivită, ignorând dorințele inimii. El își caută o debutantă și pune ochii pe Edwina Sharma (Charithra Chandran), recent sosită din India.

2. Protagonista poveștii este însă Kate Sharma (Simone Ashley), sora cea mare a Edwinei, care și dă seama de intenția lui Anthony: adevărată potrivire de dragoste nu este pe lista lui de priorități. Ea încearcă să împiedice uniunea, iar duelurile verbale dintre ea și viconte se lasă cu scântei și…o dragoste neașteptată. Sezonul 2 ecranizează cartea a doua din seria scrisă de Julia Quin, „Vicontele care mă iubea”.

Simone Ashley aka Kate Sharma – Bridgerton

3. Pentru fiecare episod din serial s-au creat, în medie, aproximativ nouăzeci de costume. Pentru episodul de debut din sezonul 2 au fost făcute 146 de costume. Rochia personajului Penelope Featherington (aka Lady Whistledown) pentru Diamond Ball a fost inspirată de o rochie celebră pe care Kylie Minogue a purtat-o într-un turneu. Rochia lui Minogue, albastră și cu multe stele argintii strălucitoare, a fost concepută de John Galliano.

4. Coregraful Sean Murph a folosit un amestec de elemente coregrafice modernă, dar și autentice istoric pentru scenele balului. De obicei, are la dispoziție doar trei ore cu actorii principali pentru a-și coregrafia scenele de bal.

5. Fiecare actor are propriul cal pe platourile de filmare, iar producătorii au încercat să le ofere actorilor care au revenit în poveste același cal pe care l-au avut în sezonul trecut. Jonathan Bailey călărește un cal negru frizian pe nume Jack. Simone Ashley este un cal andaluz pe nume Nirvana.

6. Superbele aranjamente florale sunt, în realitate, artificiale, oricât de reale ar părea, pentru a nu arăta ofilite în orele lungi de filmare.

7. Mâncarea din serial este un amestec de alimente comestibile și artificiale. Pentru scenele de bal sau serate, ale căror filmări durează mult, echipa de producție a trebuit să creeze aranjamente care să respecte epoca istorică în care se desfășoară acțiunea, iar majoritatea acestora sunt necomestibile. Pentru accente moderne și un pic de culoare, s-au folosit fructul dragonului galben și rambutan. În timpul scenelor de la masă, alimentele de pe farfuriile personajelor, sunt de obicei, complet comestibile și feluri ușoare, pe care actorii le pot ronțăi în timpul dublelor, cum ar fi legumele crude.

8. Directorul de imagine spune că a folosit ca surse de inspirație, în acest sezon, filme ca „Remușcare”/„Atonement” sau „Mândrie și prejudecată”. De altfel, secvența în care vicontele Bridgerton cade în lac ne duce imediat cu gândul la scena similară cu Colin Firth din „ Mândrie și prejudecată”. Și, în plus, protagonista Kate Sharma seamănă foarte mult cu Elizabeth Bennet din romanul lui Jane Austen: e inteligentă, încăpățânată, energică.

Bridgerton. Jonathan Bailey aka Anthony Bridgerton

9. Sezonul a fost filmat în locații superbe ca: Wrotham Park, o casă englezească din Hertfordshire, la 17 km de Londra, Syon Park Conservatory, reședința ducelui de Northumberland, muzeul Holburne din Bath, Muzeul Holburne din Bath, Windsor Great Park sau Biserica St James.

10. În poveste, un rol simpatic îl are câinele corgi pe nume Newton, care „miroase caracterul omului”.

foto: Netflix

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton