Homepage  / Prime Video

De la „Nouă străini” la „Star Trek: Picard”: 10 seriale bune pe care le puteți vedea la Amazon Prime Video

De la „Nouă străini” la „Star Trek: Picard”: 10 seriale bune pe care le puteți vedea la Amazon Prime Video

de Ruxandra Dinca,

Iată ce seriale bune, de primă mână, cele mai multe producții originale sau difuzate în exclusivitate, vă recomandăm de la Amazon Prime Video, platformă disponibilă și la noi.

[toc]

„Star Trek: Picard”

În această adevărată epocă de aur a serialelor, Patrick Stewart nu a rezistat și s-a întors în pielea celui mai îndrăgit personaj al carierei sale, căpitanul Jean-Luc Picard, deși în 2002 își luase adio de la uniforma Federației. Serialul ne arată un Picard pensionat, deziluzionat, trăind retras undeva la o podgorie, la 20 de ani după evenimentele din filmul „Star Trek: Nemesis”. Pe lângă Stewart, în distribuție mai apar Alison Pill, Isa Briones, Santiago Cabrera, Jeri Ryan. Pandemia a perturbat realizarea serialului, așa că următoarele două sezoane sunt așteptate în februarie 2022 și, respectiv, 2023. 

„Nouă străini”/„Nine Perfect Strangers”

Ecranizarea romanului omonim al scriitoarei australiene Liane Moriary („Marile minciuni nevinovate”) urmărește destinele a nouă personaje care ajung într-un centru de wellness din California pentru a-și pune ordine în viață. Dar ceea ce trebuia să fie un sejur relaxant se transformă într-o experiență dramatică din cauza metodelor cel puțin neortodoxe la care apelează gazda din centru, Masha (Nicole Kidman). Miniseria, cu opt episoade, are o distribuție strălucită: Kidman, Melissa McCarthy, Michael Shannon, Samara Weaving, Bobby Cannavale.

„Fleabag”

Lansat în 2016, având două sezoane (cu un total de doar 12 episoade), acest serial dulce-amar a făcut-o celebră pe britanica Phoebe Waller-Bridge. Povestea urmărește peripețiile de toate felurile ale unei tinere din Londra zilelor noastre, care nu prea știe ce vrea de la viață

„Fleabag”, construit pe un one-woman-show prezentat cu mare succes de Phoebe Waller-Bridge pe o scenă de teatru din Londra, i-a adus creatoarei aprecierile fanilor și ale criticilor, dar și o mulțime de premii – BAFTA, Emmy, Globul de Aur. Plus că i-a deschis nenumărate uși la Hollywood, drept dovadă, Waller-Bridge filmează momentan pentru ultimul film Indiana Jones și a scris scenariul pentru noul film Bond, „Nu e vreme de murit”. 

„Mici focuri pretutindeni”/„Little Fires Everywhere”

Dacă v-a plăcut serialul „Marile minciuni nevinovate” (HBO), ar trebui să vă placă și această miniserie de opt episoade, cu Reese Witherspoon și Kerry Washington în rolurile principale. Ecranizare a romanului omonim tradus și la noi, al scriitoarei Celeste Ng, povestea e plasată într-o suburbie americană din Ohio, la sfârșitul anilor ‘90. Apariția unei mame singure (Washington), care-și crește fiica adolescentă, tulbură viața aparent perfectă a Elenei Richardson (Witherspoon) și a familiei sale. 

Witherspoon și Washington au fost în acest caz și producătoare.

„Ruta subterană”/„The Underground Railroad”

Altă ecranizare după un roman tradus și la noi, și nu orice roman: „Ruta subterană”, semnat de Colson Whitehead, a fost considerat, potrivit Humanitas, cea mai bună carte americană de ficțiune din anul 2016. Serialul a fost lansat în primăvară, este o producție originală Amazon Prime și are 10 episoade. În secolul 19, Cora (Thuso Mbedu), o sclavă abuzată, fuge de pe plantația stăpânilor săi, din sudul american rasist, și-și croiește drum spre nord, spre libertate. Joel Edgerton, Aaron Pierre și Chase Dillon apar în alte roluri. La recenta gală 2021 a Premiilor Emmy, serialul „Ruta subterană” a avut 7 nominalizări, dar nu a concretizat niciuna. 

„Familia noastră”/ „This Is Us”

Iată și un titlu de succes produs de o televiziune, postul american NBC, și nu de o platformă online. La noi, Pro TV a difuzat un prim sezon din „This Is Us”, doar că l-a programat în miez de noapte, așa că nu l-au văzut probabil prea mulți. Lansat în 2016, serialul, cu numeroși fani, are deja cinci sezoane – dar pe Amazon Prime sunt disponibile la noi doar primele 4. Următorul sezon, al șaselea, este așteptat în 2022 și va fi și ultimul, au anunțat producătorii. Distribuția cuprinde nume precum Mandy Moore, Milo Ventimiglia, Sterling K. Brown, Chrissy Metz și Justin Hartley. 

Povestea urmărește viața unui cuplu, Jack și Rebecca Pearson, și a celor trei copii ai lor, în diferite perioade ale vieții lor, cu firul narativ oscilând între prezent și trecut.

„Minunata doamnă Maisel”/„The Marvelous Mrs. Maisel”

Serialul este creat de Amy Sherman-Palladino, responsabilă pentru „Fetele Gilmore”, așa că ritmul alert al poveștii, dar și un anume fel de a vorbit s-ar putea să vi se pară cunoscut. Suntem la sfârșitul anilor ‘50, în lumea bună din Manhattan, în comunitatea evreiască: Miriam „Midge” Maisel are o căsnicie perfectă, până când soțul, comic de stand-up amator, o părăsește pentru secretară. Evenimentul o destabilizează pe Midge, dar o și impulsionează: urcă ea însăși pe scena de stand-up și devine celebră. Distribuția este una de excepție – Rachel Brosnahan, Alex Borstein, Michael Zegen, Marin Hinkle, Tony Shalhoub, iar costumele și decorurile sunt fabuloase. Trei sezoane a avut până acum „Minunata doamnă Maisel”, iar vara aceasta a fost filmat al patrulea, care va fi lansat cel mai probabil anul viitor. 

„Bosch”

Iată și un thriller procedural, care s-a terminat în vară după 7 sezoane, toate 7 disponibile și la noi pe Amazon Prime Video. Actorul Titus Welliver („Lost”, „Soția perfectă”) este cel care dă numele serialului, Harry Bosch, detectiv în poliția din Los Angeles, un tip cu destule probleme pe cap, dur, care nu se dă în lături de la a fenta regulile atunci când situația o cere. În primul sezon, Bosch investighează moartea îngrozitoare a unui puști și are de-a face cu un criminal în serie. Jamie Hector, Amy Aquino, Lance Reddick, Mimi Rogers apar în alte roluri. 

„Cidul”/„El Cid”

Jaime Lorente, aka Denver din fenomenul „La casa de papel”, dă mitraliera pe sabie pentru acest serial istoric produs de Amazon în Spania. Vestitul Cid a fost un cavaler din Castilia secolului al XI-lea, pe numele real Rodrigo Díaz de Vivar, a cărui vitejie a devenit legendară. Serialul, care are 10 episoade până acum, urmărește destinul Cidului, de la începuturile potrivnice la momentul când ajunge la curtea regelui și apoi când se acoperă de glorie pe câmpul de luptă.

Pe lângă Lorente, în serial mai joacă Lucía Guerrero, José Luis García Pérez și Elia Galera. După lansarea celor 5 episoade ale sezonul 2 în iulie anul acesta, fanii spanioli așteaptă și un sezon 3, dar nu a fost confirmat nimic până acum.

„Omul din castelul înalt”/„The Man in the High Castle”

Într-un univers alternativ, în care Al Doilea Război Mondial a fost câștigat de naziști, Statele Unite au fost împărțite în două, o jumătate sub controlul Germaniei, cealaltă sub controlul Japoniei imperiale. În aceste condiții, diverse personaje luptă împotriva dictaturii și se alătură Rezistenței.

Serialul, nominalizat la Emmy și alte gale de gen, are 4 sezoane și 40 de episoade în total, fiind difuzat între 2015 și 2019. Povestea este inspirată de romanul omonim, din 1962, al lui Philip K. Dick.

Din distribuție fac parte Alexa Davalos, Rufus Sewell, Luke Kleintank, Rupert Evans.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton