Homepage  / Seriale / Seriale turceşti

10 seriale care încep în februarie 2022 la TV

10 seriale care încep în februarie 2022 la TV
2

de Ruxandra Dinca,

Luna februarie 2022 aduce pe micile ecrane seriale pentru toate gusturile, producții turcești sau americane, romantice sau thrillere psihologice. Iată lista de seriale noi la tv în 2022.

[toc]

Miss Marple/ Marple

The Secret of ChimneysIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 2

Sâmbătă, 5 februarie, Epic Drama, 20.30

Din 5 februarie, în serile de sâmbătă și duminică, Epic Drama aduce ultimele trei sezoane din adaptarea tv după romanele celebrei Agatha Christie. În total, este vorba de 11 episoade transmise de post în premieră. Rolul principal, al simpaticei doamne Marple, este interpretate de actrița Julia McKenzie. Bunicuța-detectiv are  de investigat moartea unui om de afaceri și a soției lui, trebuie să identifice un ucigaș la Castelul Savage și rămâne aproape fără soluții în fața morții misterioase a unei doamne în vârstă.

20 de minute / 20 Dakika

Luni, 7 februarie, TDC, 21.00

Ali Halaskar (Ilker Aksum) și Melek (Tuba Büyüküstün) formează o familie fericită împreună cu cei doi copii ai lor. Într-o seară însă, Melek este arestată. Acuzată de tentativă de crimă, este condamnată la 20 de ani de închisoare pe baza amprentelor. Convins de nevinovăția ei, Ali e gata de orice pentru a o salva. „20 de minute”, „20 Dakika” (2013) în original, i-a adus cunoscutei actriței Tuba Büyüküstün o nominalizare la Premiile Emmy Internațional în 2014.

TDC România – Timeless Dizi Channel – va difuza serialul de luni până vineri, de la 21.00.

Endeavour

Luni, 7 februarie, Epic Drama, 22.00

Aceasta este sezonul 8 al îndrăgitului serial britanic – și cel mai recent sezon. Începe un an greu, 1971, deși nici cel care a trecut nu a fost ușor. Problemele personale ale lui Endeavour Morse (Shaun Evans) se intensifică, la fel ca și cele profesionale, echipa sa confruntându-se cu amenințări din partea IRA și cu tot felul de atacuri. În plus, relația dintre el și Fred Thursday (Roger Allam) e din ce în ce mai fragilă. Cel de-al optulea sezon din „Endeavour” (2012) are trei episoade.

Ramo

Luni, 7 februarie, Kanal D, 23.30

Din 7 februarie, Kanal D difuzează în serile de luni și marți, de la 23.30, după „Fiica ambasadorului”, un nou serial turcesc, „Ramo”, cu un actor pe care l-am mai văzut pe micile noastre ecrane, Murat Yildirim.

În zona Adana, Ramo (Murat Yildirim) e liderul unui grup infracțional și se ocupă cu treburile murdare ale unui șef mafiot. Tânărul e un tip dintr-o bucată, deștept, care ține la familia sa și se preocupă de bunăstarea celor din jurul său.

Deși uneori familia nu-l susține, Ramo are un scop foarte clar: vrea să răzbune moartea tatălui său, iar pentru asta, intenționează să-i ia locul șefului său.

Dar planul său bine pus la punct e complicat de greșeala unui prieten din copilărie, dar și de faptul că e atras chiar de superba fiică a șefului său, Sibel (Esra Bilgiç). Prins între dorința de răzbunare și forța teribilă a dragostei, Ramo trece prin tot felul de evenimente, care-i vor testa la maximum tăria de caracter.

Chesapeake Shores

Luni, 7 februarie, AXN White, 23.05

AXN White reia serialul, o saga despre familie, dragoste și redescoperirea rădăcinilor, de la început. Abby O’Brien (Meghan Ory) este o femeie puternică, divorțată, mamă de gemeni, dedicată în întregime carierei pe care și-a construit-o în New York.

Dar când vine în vizită acasă, în Chesapeake Shores, își dă seama că munca a acaparat-o cu totul și începe să se gândească dacă nu ar fi mai bine să se întoarcă definitiv acasă. Mai ales că aici a rămas și prima sa iubire. „Chesapeake Shores” are cinci sezoane, iar în momentul de față nu se știe dacă povestea va continua sau nu cu un al șaselea. 

Mi-am ucis soțul / J’ai tué mon mari

Duminică, 13 februarie, DIVA, 21.00

Diva difuzează în premieră, în serile de duminică, începând din 13 februarie, un nou serial franțuzesc: „Mi-am ucis soțul”/„J’ai tué mon mari” (2021), care tratează, de-a lungul celor șase episoade, tematica violenței asupra femeilor.

În ciuda aparentei fericiri conjugale pe care o afișează în fața celorlalți, Anna (Erika Sainte) duce de ani buni o viață grea alături de Manuel (Antoine Gouy), soțul ei violent, narcisist și manipulator. În timpul unei noi dispute, relația toxică dintre ei se termină brusc cu o crimă.

Actrița Erika Sainte (40 de ani) a fost încântată de rolul Annei: „Mi s-a părut extrem de bine scris. Mă mai întâlnisem cu manipularea psihologică și în alte seriale, dar aici am constatat că scenariul era foarte, foarte bun”.

Dong Yi, concubina regelui / Dong Yi

Vineri, 18 februarie, TVR 1, 18.20

Serialul istoric coreean a mai fost difuzat la TVR sub numele „Legendele palatului: Concubina regelui”. În Coreea, în timpul dinastiei Chosun (adică la sfârșitul secolului al XVII-lea), Dong Yi, o fată frumoasă, dar săracă, ajunge la palatul imperial, unde devine concubina regelui Sook –jong.

Treptat, eroina urcă în ierarhia curții, după ce se implică în lupta pentru putere, dar și în conflictele şi concurenţa dintre femeile din viaţa regelui (în special în cel cu regina Jang Hee). Han Hyo-joo, Ji Jin-hee, Lee So-yeon și Bae Soo-bin joacă în rolurile principale. Serialul va fi difuzat de TVR 1 de luni până vineri. 

Dragoste fără cuvinte / Aşk Laftan Anlamaz

Vineri, 18 februarie, Pro 2, 20.00

Serialul turcesc „Dragoste fără cuvinte”, „Ask Laftan Anlamaz” în original, a fost lansat în 2016 în Turcia, este o comedie romantică și ne prilejuiește întâlnirea cu doi actori cunoscuți la noi: Hande Erçel (protagonista din „Dragostea plutește în aer”, acum în difuzare la Happy Channel) și Burak Deniz (îl știm din „Păzește-mă de mine!”, „Povestea noastră”).

Erçel îi dă viață eroinei Hayat, o provincială ajunsă în Istanbul, care se angajează la o fabrică de textile în locul altcuiva. Ea nu știe însă că fabrica este condusă de Murat (Burak Deniz), un bărbat pe care, prin niște circumstanțe complicate, îl disprețuiește.

Jocul cu focul / Agniphera

Sâmbătă, 19 februarie, Pro 2, 18.00

Noul serial indian de la Pro 2 are 482 de episoade și a fost difuzat în țara-mamă între 2017 și 2019. Tânărul absolvent Anurag Singh (Ankit Gera) revine de la Londra în orașul natal, în India, iar familia îi aranjează căsătoria cu inocenta Shrishti (Simaran Kaur), studentă la Drept, însă mama lui îl vrea căsătorit cu bogata și răsfățata Ragini (Yukti Kapoor). El decide să se însoare cu tânăra studentă, dar în ziua nunții se întâmplă un eveniment neprevăzut.

O singură privire / Bana Sevmeyi Anlat

Joi, 24 februarie, TDC, 19.20

În serialul „O singură privire”, Seda Bakan o joacă pe Leyla, o mama singură, care decide să se căsătorească cu un bărbat bogat pe nume Haşmet (Mustafa Üstündag). În ziua nunţii, ea îşi dă seama că aceasta este un om periculos şi decide să fugă.

Aşa ajunge să-l cunoască pe Alper (Kadir Dogulu), unul dintre angajaţii lui Haşmet. Cei doi se îndrăgostesc chiar dacă, la rândul său, Alper are o viaţa complicată: un mariaj în impas cu Berna (Aslı Orcan), mama fetiţei lui, şi afaceri care nu merg.

Pe Seda Bakan am văzut-o recent în „Doctorul minune”, pe Mustafa Üstündağ îl știm din „Iertare” și „Legea familiei”, iar Kadir Dogulu, soțul lui Neslihan Atagul din „Fiica ambasadorului”, l-am urmărit în „Kösem”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton