Homepage  / Netflix

15 filme de comedie de toate felurile pe care le poți vedea pe Netflix în 2023

15 filme de comedie de toate felurile pe care le poți vedea pe Netflix în 2023

de Roxana Mirea,

Indiferent de starea ta de spirit, de situație sau de locul în care te afli, vizionarea unei comedii bune nu este niciodată o idee rea. Genul oferă toate tipurile de filme din care puteți alege, fie că este vorba de o comedie clasică, o comedie romantică simpatică, o aventură pentru familie, o dramă ironică sau un film plin de acțiune și glume. Iată 15 filme de comedie pe care le găsiți pe Netflix.

[toc]

Dacă vreți să vedeți o comedie nouă (sau aproape nouă)…

We Have a Ghost / Avem o fantomă

Dacă aveți chef de o distracție înspăimântătoare, atunci dați play la această comedie horror de familie. „We Have a Ghost” îl urmărește pe adolescentul Kevin (Jahi Di’Allo Winston) care descoperă o fantomă (David Harbour din „Stranger Things”) care locuiește în podul casei dărăpănate pe care părinții lui au cumpărat-o. După ce se împrietenește cu fantoma și îl numește Ernest, Kevin se oferă să-l ajute pe amicul său să-și rezolve niște treburi neterminate. Lucrurile iau o întorsătură radicală când tatăl lui Kevin (Anthony Mackie) află despre Ernest și, în speranța de a profita de situație, postează pe internet un videoclip cu el care devine viral. În film joacă și Jennifer Coolidge în rolul unei clarvăzătoare.

Murder Mystery /  Vacanță criminală

„Murder Mystery” îi reunește pe Adam Sandler și pe Jennifer Aniston și este regizat de Kyle Newacheck.

Atunci când un polițist din New York (Adam Sandler) pleacă împreună cu soția sa (Jennifer Aniston) într-o călătorie mult așteptată prin Europa, o întâlnire imprevizibilă cu un bărbat misterios (Luke Evans) îi va aduce în ipostaza de invitați la o întrunire de familie pe iahtul bătrânului miliardar Malcolm Quince. Atunci când Quince este asasinat, cei doi devin suspecții principali, parcă desprinși dintr-un roman sau film polițist.

Glass Onion: A Knives Out Mystery / La cuțite: Misterul din Grecia

Glass Onion este continuarea filmului „Knives Out” din 2019 și îl readuce pe detectivul Benoit Blanc din acel film, interpretat de Daniel Craig. Dacă primul film exploata frustrările și invidiile din sânul unei familii bogate, care aveau să ducă la crimă, cel de-al doilea se oprește asupra unui grup de prieteni pe care îi vedem adunați în jurul unei mese somptuoase.

Persoanele privilegiate din acest grup ajung pe îmbietoarea insulă privată din Grecia la invitația proprietarului său, miliardarul Miles Bron (Edward Norton), un nume celebru în domeniul tehnologiei. El îi invită pe oamenii cei mai apropiați să-și petreacă vacanța alături de el, dar foarte curând acel loc perfect începe să scoată la iveală tot felul de adevăruri deloc agreabile.

Când pe insulă are loc o crimă, detectivul Benoit Blanc se dovedește persoana ideală pentru a dezlega ițele complicatei povești.

Dacă vreți să vedeți ceva mai romantic…

The Kissing Booth

Bazată pe popularul roman pentru tineri al lui Beth Reekles, această comedie romantică pentru adolescenți o are pe Joey King în rolul excentricei Elle Evans, care începe brusc să atragă atenția lui Noah (Jacob Elordi). Din nefericire, există o mare problemă: Noah este fratele mai mare al celui mai bun prieten al lui Elle, Lee (Joel Courtney), iar romantismul în devenire le pune în pericol prietenia. Telespectatorii au fost încântați de The Kissing Booth, ceea ce a determinat apariția unui al doilea și al treilea film care să alcătuiască trilogia.

Someone Great / O fată pe cinste

Dacă vreți să vedeți ceva grozav, scenarista și regizoarea Jennifer Kaytin Robinson are tot ce vă trebuie. Produsă de Paul Feig, această comedie atrage datorită prieteniei dintre personajele principale – nu datorită unei relații romantice. Gina Rodriguez joacă rolul lui Jenny, o jurnalistă muzicală care este pe punctul de a părăsi New York-ul pentru job-ul visurilor ei din San Francisco. Dar finalul ei fericit este deraiat atunci când iubitul ei (LaKeith Stanfield) pune capăt relației. Din fericire, cele mai bune prietene ale ei, Blair (Brittany Snow) și Erin (DeWanda Wise), sunt pregătite să îi ia gândul de la despărțire și să îi ofere o ultimă noapte de neuitat în Big Apple.

Dacă vreți să vedeți o comedie de familie…

The Mitchells vs the Machines / Familia Mitchell împotriva roboților

Această comedie de animație amuzantă și emoționantă (ca să nu mai spunem că a fost nominalizată la Oscar) urmărește o familie disfuncțională în călătoria ei din Michigan până în California, unde o vor lăsa pe Katie (Abbi Jacobson) la facultate. Dar misiunea patriarhului Rick (Danny McBride) de a crea o legătură cu fiica sa este deturnată de o revoltă globală a roboților. Alături de Jacobson și McBride în această călătorie hilară se află Maya Rudolph, Olivia Colman, Eric André, Fred Armisen, Conan O’Brien, John Legend, Chrissy Teigen, Blake Griffin și Doug the Pug.

We Can Be Heroes / Vom fi eroi

Pedro Pascal îl interpretează pe Marcus Moreno, un maestru spadasin și lider al Eroilor. Când Marcus și echipa sa de supereroi sunt capturați de invadatori extratereștri, fiica sa neputincioasă, Missy (YaYa Gosselin), trebuie să îi adune pe ceilalți copii Heroics pentru a salva situația. Din super distribuția filmului „We Can Be Heroes” fac parte Priyanka Chopra Jonas, Christian Slater, Sung Kang, Boyd Holbrook și Taylor Dooley.

Dacă vreți să vedeți o comedie neagră…

I Care a Lot / Chiar îmi pasă

Cu o siguranță de sine tăioasă, pe care o afișează cu dârzenie, Marla Grayson (Rosamund Pike) este tutore legal, numit de tribunal, pentru zeci de bătrâni internați la azil, ale căror bunuri le confiscă și pe care-i escrochează subtil, prin mijloace dubioase, dar legale. Marla și partenera sa de afaceri și iubită, Fran (Eiza González), recurg la o escrocherie bine pusă la punct, care o vizează pe ultima lor „victimă”, Jennifer Peterson, o pensionară bogată, fără niciun moștenitor sau rudă în viață. Însă ținta lor ascunde un secret la fel de murdar și conexiuni cu un gangster instabil, iar regulile jocului se vor schimba radical.

Don’t Look Up / Nu priviți în sus

Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), absolventă de Astronomie, și profesorul ei, dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio), descoperă o cometă care va distruge Pământul în șase luni. Grăbiți să prevină omenirea, ei pleacă într-un turneu care îi duce de la Casa Albă la o emisiune TV de maximă audiență, dar acolo găsesc doar o adunătură funambulescă, ilustrând copios haosul lumii de azi.

În peisaj apar o președintă frivolă (Meryl Streep), fiul ei (Jonah Hill), un șef de cabinet care se distrează făcând șicane, un miliardar cinic (Mark Rylance, formidabil, ca întotdeauna), doi realizatori de matinal de o suficiență absolută (Cate Blanchett și Tyler Perry), o cântăreață (Ariana Grande) care incendiază rețelele de socializare, plus un extremist (Ron Perlman) care își duce intoleranțele în spațiu.

The Babysitter

Când vine această dădacă, ascundeți-vă copiii. Această comedie de groază o are ca protagonistă pe Samara Weaving (Ready or Not) în rolul lui Bee, dădaca din visele – și coșmarurile – tale. Solitarul Cole (Judah Lewis), în vârstă de 12 ani, este fermecat de Bee, până când se furișează din pat și o vede cum își ucide unul dintre prieteni. Ei bine, se pare că Bee este liderul unui cult demonic. Încearcă să te culci la loc după această descoperire! Distribuția secundară din The Babysitter este, de asemenea, înfricoșător de bună, cu Bella Thorne, Robbie Amell, King Bach, Ken Marino și Leslie Bibb.

Dacă vreți să vedeți o comedie de acțiune…

Spenser Confidential

Echipa de vis formată din regizorul Peter Berg și starul Mark Wahlberg a continuat cu cea de-a cincea lor colaborare, „Spenser Confidential”. Personajul detectivului particular Spenser, interpretat de Wahlberg, a apărut pentru prima dată în seria de romane a lui Robert B. Parker, înainte de a deveni subiectul unei drame ABC în anii 1980. În adaptarea cinematografică realizată de Berg, Spenser este un fost polițist din Boston care tocmai a ieșit din închisoare, după ce a fost condamnat pentru agresarea unui superior pe care îl suspecta că este implicat într-o crimă. În timp ce se străduiește să lase în urmă orașul natal și să devină șofer de camion, Spenser se mută la vechiul său prieten Henry (Alan Arkin) și la noul său coleg de cameră Hawk (Winston Duke). Dar un șir de ucideri de polițiști îl pune din nou pe Spenser în vizor și îl obligă să facă echipă cu Hawk pentru a ajunge la capătul acestei conspirații.

Red Notice

„Red Notice” preia o rețetă foarte dragă multor comedii de acțiune recente: furtul de obiecte de artă, executat cu minimă violență și maximă creativitate. În acest caz, acțiunea este declanșată de o notificare roșie emisă de Interpol, adică un mandat de localizare și arestare a celor mai căutați infractori din lume. Expertul FBI John Hartley (Dwayne Johnson) pornește imediat într-o cursă febrilă pe tot globul, în căutarea celui mai iscusit hoț de opere de artă din lume, supranumit „Nebunul” (Gal Gadot), după piesa din jocul de șah.

Punându-și planul în aplicare, Hartley se intersectează cu Nolan Booth (Ryan Reynolds), un alt hoț bine cunoscut de FBI, pe care îl cooptează în planul de capturare a celebrei infractoare care reușește să scape mereu.

Day Shift / Tura de zi

În comedia „Tura de zi” / „Day Shift” (2022), Jamie Foxx joacă rolul unui tată care muncește din greu și care pare că nu-și dorește nimic altceva decât să îi ofere o viață cât mai bună inteligentei lui fiice de opt ani, Paige (Zion Broadnax). Ceea ce nu bănuiește nimeni este că modestul îngrijitor de piscine din San Fernando Valley își câștigă, de fapt, banii ucigând vampiri. Mai mult, el este membru într-o organizație internațională a vânătorilor de vampiri, a cărei întrunire urmează să aibă loc în oraș. Filmul îi mai are în distribuție pe Snoop Dogg, Dave Franco, Karla Souza, Meagan Good și Natasha Liu Bordizzo.

Dacă vreți să vedeți o comedie picantă…

Me Time / Timp pentru mine

Această comedie îi aduce pe Mark Wahlberg și Kevin Hart în rolul celor mai buni prieteni care s-au îndepărtat în ultimii ani. Dar cei doi se reunesc atunci când Sonny (Hart), un tată casnic, are în sfârșit timp pentru el și decide să participe la nebunatica petrecere anuală de ziua de naștere a lui Huck (Wahlberg). Atunci când nu sunt în conflict, Sonny și Huck descoperă că au multe de învățat unul despre celălalt – și despre ei înșiși.

Ibiza: Love Drunk

Produsă de Will Ferrell și Adam McKay, această comedie amoroasă și picantă o are pe Gillian Jacobs în rolul lui Harper, o publicistă suprasolicitată din New York City, trimisă la Barcelona pentru o întâlnire de afaceri importantă. În această călătorie, Harper este însoțită de prietenele ei petrecărețe Nikki (Vanessa Bayer) și Leah (Phoebe Robinson), iar o noapte în club o găsește pe Harper făcând cunoștință cu un DJ celebru, Leo West (Richard Madden). La naiba cu munca, Harper și echipa ei îl urmează pe Leo în Ibiza, un loc de petrecere renumit, unde romantismul și șmecheriile sunt întotdeauna la ordinea zilei.

Sursa foto: Netflix

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton