Homepage  / Ultimul număr

2006, anul continuarilor

2006, anul continuarilor

de Redactia Tvmania

Desi oamenii intra din ce in ce mai rar in salile de cinema, distribuitorii de film n-au abandonat lupta si ne propun, pentru acest an, o lista de pelicule indelung asteptate. Sa analizam oferta!

Dupa cum arata cifrele pe anul care tocmai s-a incheiat – demonstrand ca in 2005 o treime dintre cei care au mers la film in 2004 au renuntat la obicei – mai ca ne miram de curajul distribuitorilor de film de a aduce in Romania cele mai proaspete productii lansate prin strainatate. O simpla aruncatura de ochi pe lista filmelor ce vor avea premiera in Romania in acest an si ne-am convins ca exista macar doua-trei filme pentru care merita sa ne invingem lenea si sa scoatem banii din buzunar. Iar la altele macar din curiozitate merita sa mergem!

Spargatorii de coduri
Una dintre cele mai asteptate pelicule ale lui 2006 este ecranizarea bestseller-ului lui Dan Brown, „Codul lui Da Vinci”, ce va intra in cinematografe la jumatatea lunii mai. Motiv de controverse, din cauza subiectului care sustine ca Biserica Catolica ascunde faptul ca Iisus Christos a fost casatorit si a avut un copil cu Maria Magdalena, filmul a fost turnat la sfarsitul anului trecut, avand o distributie de exceptie (din care fac parte Tom Hanks, Audreu Tautou, Ian McKellen, Paul Bettany), un regizor castigator de Oscar (pentru „O minte sclipitoare”), Ron Howard, si un buget pe masura (125 milioane de dolari). Desi echipa de filmare n-a obtinut acordul de a filma in Westminster Abbey, ea a reusit sa obtina permisiunea francezilor de a folosi Muzeul Luvru. Asta inainte ca insusi presedintele Chirac sa-i cheme intr-o vizita de curtoazie in timpul careia i-a sugerat regizorului ce actrita sa distribuie in rolul principal (Sophie Marceau ar fi fost preferata lui) si cam ce marire de salariu ar fi fost necesara pentru Jean Reno! Asa ca, daca nu va numarati printre cele 25 de milioane de oameni care au citit deja cartea, mai aveti timp sa o faceti pana la premiera filmului, prevazuta pentru 19 mai.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton