Homepage  / Ultimul număr

2007 – anul continuarilor

2007 - anul continuarilor

de Redactia Tvmania

In noul an veti putea vedea pe ecrane eroi din anii '80, desene animate cat cuprinde si filme cu nume mari si actori pe masura.

Daca anul trecut cinematografele „trepidau” in asteptarea mult prea mediatizatului film „Codul lui DaVinci”, in 2007 putem afirma cu certitudine ca marile atractii le vor constitui – la fel ca in anul care tocmai s-a incheiat – continuarile. Cum peste Ocean inspiratia se lasa greu si indelung asteptata, producatorii au de gand sa-si umple buzunarele cu variatiuni pe aceeasi tema. Astfel, distribuitorii de film va vor tenta fie cu pelicule de actiune, fie cu comedii. Bani buni ar putea aduce in cinematografe „The Bourne Ultimatum”, partea a doua a aventurilor Celor Patru Fantastici sau urmatorul jaf al membrilor bandei lui Danny Ocean, alias George Clooney, ori „Vacanta domnului Bean” si „Evan Almighty”. In plus, vom avea parte de intoarcerea pe ecrane a lui Sylvester Stallone si Bruce Willis in rolul unor eroi deja legendari, in „Rocky Balboa” si „Live Free or Die Hard”. Insa cele mai titrate continuari raman mult-asteptata parte a treia din „Shrek” (care ne va inverzi ecranele in luna mai), ultima aventura a capitanul Jack Sparrow si a „Piratilor din Caraibe”, a cincea parte a povestii lui „Harry Potter” si „Omul-Paianjen 3”. Desi nu se cunosc foarte multe detalii despre subiectul acestei de-a treia parti, se stie ca Peter Parker (Tobey Maguire) are de furca (evident!) cu noi personaje negative: Sandman (Thoman Haden Church) si Venom (Topher Grace). In plus, supereroul nostru sufera o mutatie cauzata de o entitate extraterestra, care ii transforma costumul si personalitatea.

Al treilea Shrek
Capcaunul verde care a avut batai de cap cu dragonita in prima parte a seriei, cu Motanul Incaltat in a doua si cu Printesa Fiona in ambele, are parte in acest al treilea film de un tratament regal. Astfel, dupa ce socrul lui, Regele Harold (voce: John Cleese) se imbolnaveste, Shrek (voce: Mike Myers) trebuie sa ii urmeze la tron. Iar pentru a evita parasirea mult-iubitei sale mlastini, acesta si prietenii lui deja cunoscuti – Donkey (voce: Eddie Murphy) si Motanul Incaltat (voce: Antonio Banderas) – vor sa-l puna pe tron pe rebelul Artie (voce: Justin Timberlake). Intre timp, Printesa Fiona (voce: Cameron Diaz) incearca sa impiedice o lovitura de stat a fostului ei pretendent, Fat Frumos (voce: Rupert Everett). Seria acestor filme va fi continuata in 2009 de a patra parte, iar pentru 2010 este programat un film de sine statator despre aventurile Motanului Incaltat.

Premiate
O alta categorie importanta de pelicule care vor putea fi vizionate in 2007 pe ecranele noastre este cea a filmelor aflate pe lista de nominalizari la Globurile de Aur. In februarie, vin „Babel”, „Little Children”, „Ultimul rege al Scotiei”, „In cautarea fericirii”, „Dreamgirls”, „Steaguri pline de glorie” si „Running with Scissors”, iar in martie avem „Notes on a Scandal”. Dintre acestea, „Babel” avea cele mai multe nominalizari la Globuri (sapte la numar), fiind un candidat important pe lista viitoare a Oscarurilor si se poate deja lauda cu trei premii la Festivalul de Film de la Cannes (dintre care unul pentru cea mai buna regie).

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton