Modifica setarile cookie
Homepage  / Oscar / Oscar 2021

2021, anul premierelor la Gala Premiilor Oscar. Cinci noutăți la Oscaruri

de Redactia Tvmania

Premiile Oscar – o competiție care se desfășoară de mai bine de nouă decenii – au stabilit în acest an mai multe premiere, și asta numai după anunțarea nominalizărilor la ediția din 2021. În acest an, celebra gala se va putea lăuda cu cea mai multă diversitate din toate timpurile.

În ceea ce privește România, gala din acest an a Premiilor Oscar va fi prima în care vom avea o producție autohtonă nominalizată – nu la una, ci la două categorii din cadrul ceremoniei. Luni, filmul „Colectiv” a fost anunțat la două categorii ale premiilor Oscar 2021: pentru „Cel mai bun film străin’ și „Cel mai bun documentar’. 

Dar aceasta nu este singura noutate adusă de Oscaruri în 2021.

Un actor americano-asiatic, șanse la statueta pentru „Cel mai bun actor”

Steven Yeun este primul actor american cu origini asiatice și originar din Coreea de Sud, care a primit o nominalizare la Oscaruri. Starul din „Walking Dead” a intrat astfel în cursa pentru statueta pentru „Cel mai bun actor”, fiind nominalizat pentru rolul jucat în „Minari”. Pe lângă Yeun, un alt tânăr actor, de această dată de origine americano-pakistaneză, a intrat în cursa pentru Oscar. Este vorba de Riz Ahmed din „Sound of Metal”.

Viola Davis, actrița de culoare cu cele mai multe nominalizări la Oscar

Viola Davis scrie și ea istorie. Anul acesta, ea a devenit actrița de culoare cu cele mai multe nominalizări la Oscar, patru la număr, dintre care două pentru categoria „Cea mai bună actriță”, scrie ew.com. Davis a mai fost în atenția juraților de la Oscaruri atunci când a jucat în „Doubt”, „The Help” și „Fences” (pentru care a și primit o statuetă).

Lunea aceasta, actrița de 55 de ani a primit o nominalizare pentru rolul din „Ma Rainey’s Black Bottom”. O depășește astfel pe Octavia Spencer, care are trei nominalizări la Oscar (Hidden FiguresThe Shape of Water, precum și un premiu pentru rolul din „The Help”)

Două femei, în cursa pentru „Cel mai bun regizor” la Oscar

Nominalizările la Oscar 2021 au adus cu sine o premieră și în ceea ce privește categoria „Cea mai bună regie”. Dacă până acum eram obișnuiți exclusiv cu regizori bărbați, anul acesta două femei scriu istorie! Chloe Zhao și Emerald Fennell au fost nominalizate la categoria mai sus amintită. Schimbarea vine, potrivit dailymail.co.uk, la scurt timp după ce Academia a implementat o serie de reguli care să asigure o mai mare diversitate.

Zhao a fost nominalizată pentru munca depusă în realizarea filmului „Nomadland”, care a avut premiera anul trecut.Pelicula regizată de tânăra de 38 de ani – care a semnat și scenariul și care este și unul dintre producători – spune povestea lui Fern, o femeie care își pierde atât soțul, cât și serviciul, și care pleacă într-o călătorie cu rulota prin Statele Unite.

În altă ordine de idei, Emerald Fennell (35) a fost nominalizată pentru regizarea „Promising Young Woman”, cu Carey Mulligan în rol principal, film care a avut premiera la Festivalul de la Sundance, anul trecut.

De-a lungul istoriei, numai cinci femei au mai fost nominalizate la categoria „Cel mai bun regizor” la Premiile Oscar: Lina Wertmüller (Seven Beauties”, 1976), Jane Campion (The Piano”, 1993), Sofia Coppola (Lost In Translation”, 2003), Kathryn Bigelow (The Hurt Locker”, 2009), și Greta Gerwig („Lady Bird”, 2017). 

 

Sir Anthony Hopkins, cel mai în vârstă nominalizat la „Cel mai bun actor”

 

Ediția din 2021 a Premiilor Oscar notează o premieră și în ceea ce privește vârsta actorilor care intră în cursa pentru celebra statuetă aurită. În vârstă de 83 de ani, Sir Anthony Hopkins este persoana cea mai în vârstă care a fost vreodată nominalizată la Oscar pentru „Cel mai bun actor”.

Hopkins a fost nominalizat pentru rolul din „The Father” și „se luptă” pentru o statuetă cu Riz Ahmed (Sound of Metal), regretatul Chadwick Boseman (Ma Rainey’s Black Bottom),  Gary Oldman (Mank) și Steven Yeun (Minari).

Deși Gala Premiilor Oscar are loc de obicei la Dolby Theatre din Hollywood, ceremonia se va desfășura anul acesta în mai multe locuri, în încercarea de a limita contactul între persoanele invitate.

Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc pe 28 februarie, dar a fost amânat pentru 25 aprilie din cauza pandemiei de Covid-19. 

Urmărește-ne pe Google News
 
 

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te