Homepage  / Advertorial

3 idei practice în bucătărie pe care trebuie să le știi

3 idei practice în bucătărie pe care trebuie să le știi

de Redactia Tvmania

Te-ai întrebat vreodată cum reușesc unele gospodine să gătească atât de mult, iar la final să aibă o bucătărie imaculată? Dacă nu ai găsit încă un răspuns la această întrebare, avem noi câteva idei practice pe care le poți aplica și tu pentru a-ți ușura considerabil munca!

Organizarea bucătăriei este cheia succesului

Gospodinele știu că bucătăria se menține ordonată și curată doar dacă organizarea bucatariei este perfectă. Și aici nu ne referim doar la depozitarea ustensilelor de bucătărie, ci și la compartimentarea propriu-zisă a spațiului. Poți să te inspiri din amenajarea bucătăriilor profesionale ale restaurantelor, unde există zone separate pentru fiecare proces de gătire: zona de pregătire a ingredientelor, zona de gătire, zona de depozitare, zona de spălare a vaselor, etc. Imaginează-ți acest flux perfect și în bucătăria ta, dar la o scară mult mai mică. O organizare perfectă a bucătăriei îți va ușura munca nu doar în timpul gătitului, ci mai ales în etapa de curățenie, de la final.

Electrocasnicele mici reprezintă un ajutor de nădejde

Nu subestima puterea electrocasnicelor mici. Ai văzut vreodată cum se face maioneza cu un robot de bucătărie? Sau cât timp economisești dacă nu mai frămânți un aluat de mână, ci cu ajutorul aceluiași robot de bucătărie? Gândește-te la preparatele pe care le gătești cel mai des, la etapele în care pierzi cel mai mult timp și vezi ce electrocasnice îți pot fi de folos. Este o idee practică folosită de majoritatea gospodinelor – te bucuri de preparate gustoase, dar economisești și timp important. 

Tigăile potrivite pot face diferența

Cel mai bun sfat pe care ți-l putem oferi este să investești în tigai de calitate, care fac diferența între un preparat mediocru și unul spectaculos. În plus, dacă ai o tigaie pe care te poți baza, vei elimina din start și stresul gătitului. Spre exemplu, dacă alegi o tigaie non-aderentă, nu mai trebuie să amesteci în mâncare din 5 în 5 minute pentru a nu se lipi. Să nu mai vorbim de timpul pe care îl pierzi după gătit cu frecarea urmelor de ars. Există situații în care tigaia este atât de arsă, încât nici nu mai poate fi folosită. Așa că, alege câteva tipuri de tigăi potrivite pentru felurile de mâncare pe care le gătești cel mai des și vei vedea diferența, mai ales la nivelul gustului.

Dacă te pregătești de renovarea bucătăriei, aceste sfaturi practice îți vor prinde bine pentru că la final vei avea o bucătărie funcțională, corect compartimentată și organizată, în care îți va fi drag să gătești!

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton