Homepage  / Advertorial

4 criterii care te ajută să alegi mobilierul pentru hol

4 criterii care te ajută să alegi mobilierul pentru hol

de Redactia Tvmania

Holul este prima încăpere pe care tu, ai tăi și musafirii o observați când intrați în casă. Este important, atât pentru tine și familia ta, cât și pentru oaspeți, să vă simțiți ca acasă, așa că te sfătuim să alegi cu atenție cuierul pentru hol, oglinda, pantofarul și celelalte piese de mobilier pe care dorești să le plasezi la intrarea în casa ta.

Dacă te-ai mutat recent sau dacă plănuiești să renovezi, pune pe listă și mobilierul pe care îl vei alege pentru holul tău. În rândurile de mai jos îți spunem la ce să fii atent înainte să îl cumperi.

  1. Dimensiunile holului

Cel mai important criteriu de care te sfătuim să ții cont este cel legat de dimensiunile holului tău. Măsoară-l și vezi care este spațiul de care dispui și abia apoi gândește-te la tipul de mobilier potrivit. Dacă ai puțin spațiu, va trebui să alegi mobilier care să acomodeze strictul necesar, cum ar fi un cuier pentru hol, o oglindă și un pantofar sau un raft. Dacă ai la dispoziție mai mult loc, poți opta pentru un dulap, o măsuță și chiar un taburet pe care să te așezi atunci când te încalți sau când te descalți. 

  1. Forma holului

Alături de dimensiuni, forma holului joacă și ea un rol important, astfel:

  • Pentru un hol lung, cazul celor mai multe locuințe, te sfătuim să alegi un dulap cu rafturi, unul pentru haine, eventual care să aibă și o oglindă atașată, și chiar o băncuță pe care să te așezi. 
  • Dacă ai un hol lung, dar îngust, acesta este mai greu de amenajat, așa că va trebui să renunți la tot ce nu este esențial și să nu încarci spațiul. Alege un raft pentru pantofi, un cuier pentru hol și o oglindă mare, care să dea impresia de mărire a spațiului
  • Ești fericitul posesor al unui hol pătrat? Ei bine, află că îl poți transforma chiar într-un fel de cameră deoarece spațiul îți va permite să amenajezi în așa fel încât poți plasa acolo o masă, scaune, dulapuri, oglindă, pantofar și bineînțeles un cuier generos pentru hol; de asemenea, poți profita de spațiu și poți depozita în dulapuri tot ce nu reușești să plasezi în altă parte
  1. Stilul

La fel ca și în cazul oricărui alt tip de mobilier din casa ta, și cel pentru hol trebuie să se armonizeze cu stilul în care ai ales să decorezi restul casei. 

Nu este neapărată nevoie să păstrezi aceleași culori, le poți varia, însă menține liniile generale ale stilului. Dacă ai un hol mic, îți recomandăm să alegi culori deschise ale cuierului pentru hol, ale dulapurilor și pantofarului pentru a crea impresia de mai mult spațiu. De asemenea, nu uita de oglindă: și aceasta oferă iluzia de mărire.

  1. Mobilierul

Pantofarul joacă un rol important atunci când alegi mobilierul, la fe ca și cuierul sau oglinda. Dacă ai un hol mic, chiar dacă perechile de încălțări te copleșesc, nu face eroarea de a alege un pantofar mare pentru că va diminua vizual spațiul. Este suficient să alegi un pantofar cu un singur raft, în care să ții strictul necesar și să depozitezi restul încălțărilor în altă parte. Același lucru este valabil și pentru cuierul pentru hol deoarece și acesta poate  reduce, și la propriu și la figurat, din spațiu, în cazul în care ai un hol mic. O variantă bună este aceea de a alege un dulap sau un pantofar care are și cuier încorporat. Nu uita de oglindă, este și ea extrem de importantă: alege o oglindă care să se încadreze în stilul ales de tine pentru a decora casa și de dimensiuni mari pentru a reuși să te privești în întregime înainte de a ieși din casă. 

În afară de aceste aspecte, îți recomandăm să îți personalizezi holul cu plante, covorașe sau diverse elemente decorative pentru a te simți acasă ori de câte ori treci pragul.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton