Homepage  / Seriale

4 seriale polițiste care merită atenția noastră

4 seriale polițiste care merită atenția noastră

de Ruxandra Dinca,

Când vine vorba de seriale polițiste, britanicii sunt, zilele astea, la putere. Un punct forte al britanicilor față de americani? Sezoanele au doar câteva episoade și misterul durează o serie întreagă să fie rezolvat. În modelul american, în fiecare episod se rezolvă un caz, iar atenția asupra personajelor este diminuată.

[toc]

Broadchurch

Ea e de la „țară”, el de la oraș. Ea e caldă și prietenoasă, el e sarcastic și detașat emoțional. Detectivii Ellie Miller și Alec Hardy sunt clasicul cuplet de parteneri diametral opuși. Numai că, atunci când le dau viață actorii Olivia Colman și David Tennant, Ellie și Andy sunt mai mult de atât. În cele trei sezoane din „Broadchurch”, cei doi rezolvă tot atâtea cazuri complicate. Serialul creat de Chris Chibnall (noul producător executiv la „Doctor Who”) își orientează atenția și către orașul Broadchurch de la malul mării și locatarii săi. Sub o aparență prietenoasă, există o latură întunecată. Iar de multe ori, monștrii par să se ascundă chiar la vedere. „Broadchurch” este un serial polițist de excepție, cu suspans, personaje memorabile și multe emoții.

Paranoid

Acțiunea din „Paranoid” se desfășoară tot într-un sat britanic aparent liniștit. Eroina este Nina Suresh, o polițistă cu o viață personală foarte agitată. Iubitul ei s-a despărțit de ea, ar putea fi însărcinată, dar cu toate astea începe o aventură cu mai tânărul ei partener. Nina este interpretată de Indira Varma, pe care sigur o veți recunoaște din „Urzeala tronurilor”, unde a interpretat-o pe Ellaria Sand. Misterul din „Paranoid” e legat de moartea subită a unui doctor, într-un loc de joacă, în fața a nenumărați martori.

Nina și partenerul ei tânăr și sexy Alec (Dino Fetscher) găsesc un suspect dar, desigur, cazul nu poate fi atât de simplu. Totul pare să fie legat de industria farmaceutică, iar investigația se va extinde în mare parte din Europa.

Luther

„Luther” l-a transformat pe Idris Elba în vedetă de cinema și este considerat unul dintre cele mai bune seriale polițiste britanice din toate timpurile. Până acum au apărut patru sezoane, în perioada 2010-2015, dar vestea bună este că se pregătește și un al cincilea, care va apărea la anul.  Detectivul John Luther este un geniu atunci când vine vorba de investigații, însă câteodată impulsurile sale negative îi fac probleme mari. Ruth Wilson din „The Affair” este Alice Morgan, o psihopată foarte intelligent,ă care devine pe parcurs consilierul lui Luther, într-un stil care ne aduce aminte de Hannibal Lecter și Will Graham sau Clarice Starling.

Elba a fost recompensat cu Globul de Aur, Critics Choice Television Award și Screen Actors Guild Award pentru acest rol.

Marcella

 

„Marcella”, din care momentan a apărut un singur sezon, e un caz special în lumea serialelor polițiste, pentru că este unul din puținele titluri în care eroina principală ar putea fi… criminala, fără ca ea măcar să știe. Fosta detectivă Marcella (Anna Friel) primește o veste foarte proastă de la soțul ei: vrea să divorțeze. Marcella reacționează aproape violent și își pierde cunoștința. Iar aceste momente în care i se rupe filmul devin din ce în ce mai dese. Între timp, un criminal în serie pe care Marcella nu l-a putut prinde în trecut începe să omoare din nou, aparent, așa că femeia se întoarce la job. Dar cum reacționezi atunci când îți dai seama că soțul tău are o amantă și aceasta moare după ce ai avut o conversație cu ea? Marcella încearcă să își păstreze cumpătul, dar și să-și acopere posibilele urme.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton