Homepage  / Știri

5 filme britanice pe care să nu le ratezi în 2021

5 filme britanice pe care să nu le ratezi în 2021

de Redactia Tvmania

Chiar și în vremea pandemiei care a destabilizat puternic cinematografia mondială, câteva filme britanice cu povești și distribuții tentante se pregătesc pentru premieră. 

 

Let Me Count The Ways” 

Emilia Clarke (foto), celebră pentru rolul lui Daenerys Targaryen din „Urzeala tronurilor”, joacă rolul talentatei și prolificei poete Elizabeth Barrett Browning, care a început să scrie de la vârsta de unsprezece ani și a fost chinuită toată viața de constituția sa maladivă. Filmul regizat de Björn Runge („Soția”) urmărește impresionanta poveste de dragoste cu soțul ei, marele poet Robert Browning. După nunta lor, pe care au ținut-o în secret, scriitoarea a fost dezmoștenită de tatăl ei. Filmul va fi lansat anul acesta, dar nu se știe încă data exactă a premierei. 

 

Last Night in Soho” 

Regizat de Edgar Wright („Polițist meseriaș”), filmul o are în centru pe Sandy (Anya Taylor-Joy, foto), o tânără pasionată de designul de modă. Ea este transportată în mod misterios în anii ’60, unde își întâlnește vedeta preferată, pe atunci la începutul carierei. Treptat, iluziile fetei se destramă, iar Londra acelei epoci se dovedește foarte diferită de cum și-o imaginase, rezervându-i surprize terifiante. Alături de Anya Taylor-Joy, în film îi vom vedea pe Matt Smith (foto), Thomasin McKenzie, Terence Stamp, Rita Tushingham și pe regretata Diana Rigg. Premiera va avea loc pe 8 octombrie. 

 

The Electrical Life of Louis Wain” 

Benedict Cumberbatch (foto) interpretează aici rolul ilustratorului englez Louis Wain, celebru pentru desenele sale reprezentând pisici cu înfățișarea antropomorfizată, care jucau golf, beau ceai, fumau sau mergeau la operă. Filmul se concentrează asupra vieții extraordinare și tragice a acestui artist strălucit, dar foarte vulnerabil, care a avut mereu drept sursă de inspirație dragostea pentru soția lui, Emily (Claire Foy, foto), cea care i-a încurajat mereu talentul. Premiera va avea loc anul acesta, dar nu are încă o dată precisă. 

 

„The Colour Room” 

Phoebe Dynevor („Bridgerton”) și Matthew Goode („Cartea pierdută a vrăjitoarelor”) sunt vedetele filmului „The Colour Room”, regizat de Claire McCarthy după scenariul premiat al lui Claire Peate. Povestea urmărește începuturile legendarei artiste ceramiste britanice Clarice Cliff (Phoebe Dynevor), pe când aceasta era o tânără muncitoare energică și plină de idei într-o fabrică de ceramică din anii ’20. Ea l-a impresionat cu talentul ei pe excentricul proprietar al fabricii, Colley Shorter (Matthew Goode). Clarice a realizat, în plină criză economică, spectaculoasa colecție Art Deco „Bizarre”, care astăzi este expusă la Victoria and Albert Museum din Londra. Din distribuție mai fac parte David Morrissey, Darci Shaw, Kerry Fox și Luke Norris. Filmul se va lansa la sfârșitul anului. 

 

The Last Duel

Mult-așteptatul film regizat de veteranul Ridley Scott îi are ca scenariști pe Ben Affleck, Matt Damon și Nicole Holofcener. Ei au adaptat aici romanul „The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France”, scris de Eric Jager. Povestea se petrece în anul 1386, când cavalerul normand Jean de Carrouges (Matt Damon) își acuză scutierul, pe Jacques Le Gris (Adam Driver), că i-a violat soția, pe Marguerite (Jodie Comer, foto). Carrouges se duce la regele Charles al VI-lea (Ben Affleck), cerând dreptate. Regele hotărăște ca cei doi să se lupte în duel (ultimul duel judiciar permis de rege și de parlament), combatantul care rămâne în viață având câștig de cauză, ca semn al voinței lui Dumnezeu. Dacă Jean de Carrouges pierde duelul, Marguerite va fi arsă pe rug, ca pedeapsă pentru acuzație falsă. Filmul urmează să se lanseze în Statele Unite și în Marea Britanie pe 15 octombrie.

 

Autor: Andreea Chiriac Hentea

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton