Modifica setarile cookie
Homepage  / Advertorial

5 investigații medicale recomandate pentru durerea în piept

de Redactia Tvmania

Durerea în piept este simptomul care trimite numărul cel mai mare de persoane  la medicul de familie sau direct la spital.

Frica față de această suferință este totuși bine justificată, deoarece durerea în piept poate semnala numeroase probleme de sănătate care pot fi severe sau chiar fatale.

Având în vedere numeroasele cauze ale durerilor în piept, în timp au apărut mai multe metode de a le investiga pentru a putea obține informațiile și diagnosticul corect.

Citește în continuare acest articol și vei afla câteva dintre cele mai recomandate investigații medicale pentru acest tip de durere.

5 investigații pentru durerea în piept

Durerea în piept poate fi cauzată de un mușchi intercostal sau chiar de indigestie, problemă care are legătură cu stomacul și esofagul. Cu toate acestea, durerea în piept poate semnala și prezenta unui infarct de miocard sau anumite probleme pulmonare.

Pentru a descoperi cauza exactă, medicul specialist poate cere următoarele investigații:

Angiografia coronariană sau coronarografia

Aceasta este o metodă modernă de diagnostic pentru durerea în piept, deoarece folosește tehnică minim invazivă pentru a obține informații exacte.

Coronarografia este o procedură care folosește catetere, redare video și substanță de contrast pentru a evidenția o potențială întrerupere a circulației sangvine.

Mișcarea cateterului prin arteră este urmărită în timp real prin utilizarea razelor X, iar potențiala îngustare a vaselor sangvine este evidențiată prin eliberarea unei substanțe de contrast.

Având în vedere că majoritatea problemelor cardiovasculare sunt cauzate de îngustarea vaselor de sânge (ateroscleroza), angiografia coronariană este esențială pentru a depista o astfel de afecțiune înainte de a cauza probleme mult mai severe sau chiar fatale.

Electrocardiografia

Chiar dacă durerea în piept nu semnalează de fiecare dată prezența unui infarct de miocard, medicii vor verifica prima dată aceasta posibilitate din cauza severității afecțiunii.

Electrocardiografia este o procedură neinvazivă și nedureroasă care poate evidenția semnalele electrice de la nivelul inimii și ritmul cardiac.

Deoarece mușchiul cardiac lezat prezintă modificări ale semnalelor electrice, această investigație poate evidenția un episod de infarct de miocard suferit în trecut sau în prezent.

Radiografie toracică

Radiografia este un test care folosește radiații pentru a evidenția oasele și anumite organe din corp.

În cazul durerilor în piept, medicul specialist poate cere o radiografie toracică pentru a observa atât plămânii, cât și forma inimii și a vaselor sangvine principale.

Prin efectuarea acestei investigații, medicul poate depista prezența unor probleme pulmonare, cum ar fi plămânul colabat sau pneumonia.

Ecocardiografia

Ecocardiografia este un alt test neinvaziv și nedureros care folosește ultrasunete pentru a crea o imagine a inimii, în timp real.

Prin folosirea acestei investigații, medicul specialist poate verifica dacă durerea în piept are cauză cardiacă, prin verificarea mărimii și formei inimii și prin monitorizarea funcționalității acesteia.

Dacă este nevoie, se poate efectua și o ecocardiografie Doppler, pentru a analiza circulația sangvină și contracția mușchiului cardiac (miocardul).

Analize de sânge

Pe lângă informațiile oferite despre sănătatea generală, analizele de sânge pot fi folosite și pentru a verifica nivelul unor anumite proteine și enzime asociate cu mușchiul inimii.

Atunci când celulele cardiace sunt lezate în timpul unui infarct de miocard, aceste proteine și enzime sunt eliberate în sistemul sangvin. Ca urmare, această investigație poate verifica dacă a existat un infarct sau alte probleme cardiace.

Deoarece bolile cardiovasculare și cele pulmonare pot fi severe, este recomandată efectuarea unei investigații medicale, dacă durerea în piept persistă, se agravează sau este acompaniată și de alte simptome adiționale.

Înștiințează medicul de familie despre simptomele tale și efectuează analizele și investigațiile recomandate de acesta.

Urmărește-ne pe Google News
 
 

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te