Homepage  / Netflix

5 lucruri neștiute despre „Squid Game” / „Jocul calamarului”, de la Netflix

5 lucruri neștiute despre „Squid Game” / „Jocul calamarului”, de la Netflix

de Mioara Tronaru,

Serialul coreean „Jocul calamarului”, în original „Squid Game” (2021), se menține în continuare pe locul 1 în Top 10 al celor mai vizionate producții de pe Netflix România. Și nu numai la noi, producția are toate șansele să devină cel mai vizionat serial Netflix din toate timpurile. În același timp, pe rețelele de socializare se înmulțesc teoriile, iar echipa din spatele serialului dă detalii noi. Vedeți mai jos 5 lucruri pe care (poate) nu le știați despre „Squid Game”.

[toc]

Când te lovește, pe neașteptate, succesul

Săptămâna aceasta, într-o conferință de presă susținută la Los Angeles, Ted Sarandos, șeful de la Netflix, a anunțat cele mai vizionate seriale de pe platforma de streaming, din toate timpurile. Conform Variety, clasamentul stă (deocamdată) astfel: 

1 – Bridgerton: Season 1

2 – Lupin: Part 1

3 – The Witcher: Season 1

4 – Sex/Life: Season 1

5 – Stranger Things 3

6 – Money Heist: Part 4

7 – Tiger King: Season 1

8 – The Queen’s Gambit

9 – Sweet Tooth: Season 1

10 – Emily in Paris: Season 1

De fapt, așa arăta clasamentul în ultimele zile ale lunii septembrie, dar, încă de-atunci, Ted Sarandos a ținut să precizeze că topul va suferi destul de curând modificări substanțiale. Pentru că abia intratul pe platformă „Squid Game” (care a avut premiera pe 17 septembrie) vine foarte tare din urmă și are șanse mari să devină cel mai vizionat serial din toată istoria Netflix-ului! Lucru pe care nu l-a prevăzut nimeni: „Nu ne-a trecut prin cap așa ceva!”, a recunoscut Ted Sarandos.

Păpușa-gigantică a a fost adoptată 🙂

Îngrozitoarea păpușă care face măcel în episodul „Roșu, verde” a fost descoperită întâmplător, în regiunea Jincheon din Coreea de Sud, și fotografia cu noul său „rol” a împânzit rețelele de socializare. Acum, pare destul de cumințică și toată lumea a observat că îi lipsește o mână. Teoria răspândită imediat pe net a fost că, după filmări, a fost pur și simplu abandonată și cuiva i s-a făcut milă de ea și a adus-o acasă.

Acolo sunt oameni!!! Oameni foarte bine plătiți!

Dacă vă amintiți momentul în care apar VIP-urile să urmărească live probele, aceștia sunt primiți într-o încăpere plină de mobilă „umanoidă”. Așa cum ați bănuit, poate, toate acele măsuțe și decoruri fanteziste cu tematică Animal Kingdom sunt de fapt oameni cu trupurile pictate! Dezvăluirea a fost făcută de o YouTuber-iță, preluată de site-ul koreaboo.com. Aceasta a povestit că i s-a făcut o ofertă pentru a face figurație într-un nou serial. Când a cerut detalii, i s-a spus că va fi goală, va avea tot corpul pictat, nu va avea nicio replică și a fost asigurată că rolul nu va avea deloc conotații sexuale. Tânăra a refuzat imediat, în ciuda faptului că remunerația pentru numai trei zile de filmare era extrem de tentantă: 5 milioane de woni (peste 4.000 de dolari americani)!

La vremea aceea, nu știa despre ce serial este vorba, acum însă a declarat că dacă ar fi știut, nu ar fi refuzat!

Fanii se implică. Poate chiar mai mult decât este cazul…

Dacă occidentalii evită să surprindă în filme și seriale numerele de mașini, de telefon sau conturi bancare, orientalii de obicei nu își fac griji de asemenea detalii. La fel s-a întâmplat și în „Squid Game”: numărul de telefon la care potențialii jucători erau încurajați să sune pentru a-și anunța participarea la tentantul concurs, ca și numărul de cont bancar în care câștigătorul își găsește milioanele, sunt reale! Regizorul serialului Dong-hyuk Hwang a explicat într-un interviu online, preluat de kbuzz.info, că numărul de telefon este de fapt al unuia dintre producători și a fost expus cu acordul acestuia. La fel s-a întâmplat și cu numărul contului bancar.

Surpriza a venit odată cu succesul neașteptat al serialului. Fanii s-au apucat să sune la numărul respectiv, înnebunind proprietarul, care se pare că nici nu și-l poate schimba, fiind unul de serviciu și având foarte multe legături pe el. Deci rugămintea ar fi să nu mai sunați! La fel, au fost și fani care au trimis bani în contul bancar. Deocamdată nu foarte mulți, iar Dong-hyuk Hwang a declarat că dacă treaba continuă, îl va închide. În același timp, își va asuma responsabilitatea pentru folosirea numărului de tefefon și-i va plăti compensații proprietarului.

Festival pe rețelele de socializare

Cum remarca și șeful de la Netflix, Ted Sarandos, „Squid Game” contiună să facă valuri online. Teorii, glumițe, sugestii pentru sezonul al doilea, toate inundă fără oprire online-ul. Vedeți mai jos o mică selecție din ce a apărut până acum.

Interpreta rolului 067, imigranta din Coreea de Nord, este de fapt manechin, iar acesta a fost rolul ei de debut. Așa arată în viața reală.

Nici polițistul nu arată rău. Dar Wi Ha-Joon este actor profesionist și unul dintre cei mai buni la ora actuală.

Așa și-ar dori fanii să arate afișul sezonului al doilea. Park Seo Joon este unul dintre actorii de top ai Coreei, care joacă acum în „The Marvels” (2022).

Cum au evoluat căutările

„Squid Game”, în varianta cu buget redus…

Se pare că cele 20 secunde din serial i-au adus dragostea tuturor fanilor! Lee Jung Jun este fotomodel, iar apariția de numai câteva secunde a fost primul său rol.

Reuniune în rai

Și așa s-ar fi terminat totul…

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton