Homepage  / Filme Online / Seriale turceşti

5 seriale turcești pe care să nu le ratăm la Netflix

5 seriale turcești pe care să nu le ratăm la Netflix

de Redactia Tvmania

Dacă serialele turcești de la tv vi se par puține sau cu povești asemănătoare, platforma Netflix vine cu o ofertă greu de refuzat pentru iubitorii genului. 5 producții „un pic” altfel, dar cu aceiași actori îndrăgiți, vă așteaptă să le descoperiți.

„Fatma”

Uitați tot ce știați despre dramele turcești cu femei suferinde și uitați tot ce ați văzut până acum cu Burcu Biricik pe micile noastre ecrane. Actrița din „Între tine și rău” și „În numele fericirii” este impecabilă în rolul Fatmei, protagonista mini-seriei omonime cu 6 episoade, care ține telespectatorii cu sufletul la gură.

Tot ceea ce își dorește Fatma, o femeie de condiție modestă, care face curățenie pe unde apucă, este să-și găsească soțul, pe Zafer, care a dispărut după ce a fost eliberat din închisoare. Dorința protagonistei este arzătoare, mai ales că ea vrea să-i mărturisească acestuia că le-a murit băiatul lovit de o mașină. Încercând să-și găsească bărbatul, Fatma intră în multe încurcături periculoase din care iese în propriul ei stil, un stil de neanticipat și care ne duce cu gândul la recentul „Promising Young Woman” (un thriller premiat anul acesta cu Oscar pentru scenariu original). Cel mai probabil miniseria de pe Netflix va avea și sezonul 2.

 

„Iubirea: Curs pentru începători”

Netflix a făcut un serial cu adolescenți nu doar în Spania („Elita”), ci și în Turcia. Producția „Love 101” („Așk 101”), tradusă la noi „Iubirea: Curs pentru începători”, prezintă peripețiile, poveștile de dragoste și dramele prin care trec câțiva liceeni din Turcia anilor ‘90.

Kerem (Kubilay Aka), Sinan (Mert Yazıcıoğlu), Eda, Osman și Işık trăiesc fiorii primei iubiri, dar au și rol de Cupidon. Tinerii vor să-i ajute să se îndrăgostească unul de celălalt pe Burcu, profesoara lor preferată, și pe Kemal, antrenorul de baschet al școlii. Distribuția este una de primă mână: Eda e jucată de Alina Boz, aflată pe val în Turcia după rolurile din „Furtună pe Bosfor” și „Ține-mă de mână!”, în timp ce lui Işık îi dă viață Ipek Filiz Yazici („Ține-mă de mână!”, „Secrete în familie”).

Actorul Kaan Urgancıoğlu (profesorul Kemal) nu mai are nevoie de nicio prezentare, după ce a impresionat telespectatorii din întreaga lume cu rolul maleficului Emir din serialul „Dragoste infinită”, iar frumoasa Pinar Deniz a fost văzută la noi în „Patria mea ești tu!”. Sezonul 2 al serialului urmează să fie lansat anul acesta, iar în noile episoade vor apărea și actorii Tuba Ünsal („Intrusul”) și Buğra Gülsoy. 

„Curtea închisorii”

Serialul „The Yard” („Avlu” în turcești, dar „The Yard” fiind titlul internațional) are 35 de episoade și trei sezoane lansate între 2018-2019.

În prim-planul poveștii se află Deniz Demir (Demet Evgar, o știm din „Patria mea esti tu!”), o femeie a cărei viață ia o întorsătură dramatică după ce fiica ei își împușcă din greșeală tatăl în timpul unui scandal în care bărbatul devine violent.

Vrând să-și protejeze fiica, Demir își asumă responsabilitatea infracțiunii și intră la închisoare. În spatele gratiilor, ea trebuie să se adapteze unor reguli dure și să facă față multor confruntări.

La închisoare, protagonista o cunoaște pe Azra (Ceren Moray, „Bahar: Viaţă furată”), care îi schimbă perspectiva asupra lucrurilor. „Curtea închisorii” este adaptarea turcească a unui serial australian de succes, „Wentworth” (2013-2021).

„Ne-am întâlnit la Istanbul”

Serialul – cu titlul internațional „Ethos” și „Bir Baskadir” în original – prezintă, de-a lungul celor 8 episoade lansate în 2020, poveștile mai multor personaje care provin din medii diferite ale Turciei.

Acestea depășesc granițele socio-culturale pe măsură ce temerile și dorințele lor se împletesc. Unul dintre aceste personaje, cu care facem cunoștință în primul episod, este Meryem, o femeie modestă, care se simte foarte apropiată de psiholoaga ei, Peri, o femeie nonconformistă.

Din distribuția serialului fac parte Öykü Karayel (Meryem), Funda Eryigit (Ruhiye) și Bige Önal (Hayrunnisa), actrițe pe care le-ați văzut pe micile ecrane în „Dragoste de contrabandă”, respectiv „Regina nopții” și „Valurile vieții”.

„Atiye”

„The Gift” /„Atiye”) este un thriller psihologic cu accente fantastice care are la bază cartea lui Șengül Boybaș, „Dünyanın Uyanışı” („Trezirea lumii”). Sezonul 1 a fost lansat în decembrie 2019, cel de-al doilea în septembrie 2020, iar cel de-al treilea a avut premiera la Netflix foarte recent, pe 17 iunie.

Personajul principal este Atiye, o pictoriță care vrea să deslușească misterul unui artefact găsit în situl archeologic de la Göbeklitepe, din zona Anatoliei. Actrița Beren Saat, pe care ați văzut-o la TV în „Kösem”, „Fatmagül”, „Răzbunarea” și „Iubire ascunsă”, este cea care îi dă viață lui Atiye.

Partenerul ei din serial, Erhan, este jucat de Mehmet Günsür (cunoscut la noi pentru rolul prințului Mustafa din „Suleyman Maginificul”). Sezonul 3 este ultimul al serialului.

  • Vezi mai multe seriale de dragoste pe Netflix!
  • Citește și

    Urmărește-ne pe Google News

    Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

    Abonează-te
    buton