Homepage  / Advertorial

5 sfaturi pentru a-ți ajuta copilul să poarte aparat dentar

5 sfaturi pentru a-ți ajuta copilul să poarte aparat dentar

de Redactia Tvmania

Aparatul dentar purtat în copilărie este una dintre cele mai bune investiții în sănătatea copilului tău. Dantura îndreptată în copilărie se va păstra frumoasă toată viața și îl va scuti pe cel mic de neplăceri. Nu va avea carii din cauză că nu se poate curăța corect având dinții înghesuiți, nu va avea gingivită și astfel nu va cunoaște durerile dentare. În cazul în care copilul tău se teme de aparatul dentar, în continuare îți dăm câteva sfaturi despre cum îl poți ajuta să accepte mai ușor tratamentul. 

  1. Susține-l moral

Purtarea aparatului dentar nu este tocmai ușoară, nici fizic, dar nici din punct de vedere emoțional. În funcție de vârsta copilului, acesta poate avea anumite temeri. Contează foarte mult și mediul în care acesta își desfășoară activitățile. Spre exemplu, dacă la școala unde învață, alți copii cu aparat dentar au fost agresați verbal, chiar dacă problema s-a rezolvat, este normal să existe teamă. Este important să îi spui copilului că nu trebuie să se lase afectat de comentariile colegilor, pentru că sunt nefondate, iar sănătatea și aspectul zâmbetului de la finalul tratamentului sunt singurele lucruri care contează. În cazul în care copilul este jignit în mod repetat, este cazul să vorbești cu învățătoarea sau cu diriginta și să se găsească o soluție. 

  1. Ajută-l să se curețe corect

Curățarea dinților este destul de dificilă pentru copii, chiar și fără aparat și nu din cauză că nu ar ști cum să procedeze, ci pentru că își pot coordona mișcările foarte bine până la o anumită vârstă. De aceea, la început trebuie să îl înveți cum să igienizeze corect aparatul și să îl ghidezi ori de câte ori are nevoie. Pe parcurs, va fi mult mai simplu. 

  1. Propriul exemplu contează

Purtarea unui aparat dentar pentru copii înseamnă o atenție mai mare la igienă, dar și schimbarea unor obiceiuri alimentare. Pentru un copil, aceste reguli pot fi destul de greu de acceptat dacă nu are un exemplu concret. De aceea, ar fi bine ca întreaga familie să adopte obiceiurile alimentare ale copilului: fără popcorn, caramele, alimente tari și alte ingrediente interzise. Astfel, situația îi va fi mai ușor de acceptat, știind că nu trece singur prin această schimbare. 

  1. Asigură-te că disconfortul nu este mare

Dacă disconfortul cauzat de aparat este prea mare, dacă apar periodic dureri sau pur și simplu copilul spune că îl deranjează din anumite motive, este bine să iei legătura imediat cu medicul care se ocupă de caz. Este normal să existe un anumit grad de disconfort în primele zile după montare și după fiecare activare de aparat, însă dacă acest disconfort se prelungește, trebuie investigată cauza. 

  1. Pune-i la dispoziție tot ce are nevoie 

Nu în ultimul rând, trebuie să discutăm și despre anumite produse de care copilul va avea nevoie. Igiena cu aparatul dentar va presupune folosirea unei periuțe adecvate, eventual și a unor perii interdentare, pentru a curăța aparatul. De asemenea, este important să acorzi atenție sporită alimentației și să îi oferi doar alimente pe care le poate mânca în siguranță, fără a afecta aparatul dentar. 
Pentru mai multe detalii despre aparatul dentar pentru copii, cel mai bine este să mergi la o consultație la Smile Ambassador.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton