Homepage  / Netflix

59 de ani de la moartea lui Marilyn Monroe: Netflix pregătește „Blonde”, cu Ana de Armas în rolul actriței

59 de ani de la moartea lui Marilyn Monroe: Netflix pregătește „Blonde”, cu Ana de Armas în rolul actriței

de Redactia Tvmania

Deși pe 5 august s-au împlinit 59 de ani de la dispariția lui Marilyn Monroe, legendara actriță rămâne la fel de atrăgătoare în memoria fanilor. Ca dovadă, Hollywoodul pregătește un nou film, „Blonde”, care îi este dedicat.

Despre strălucitoarea, nefericita, irezistibila, fragila și unica Marilyn Monroe s-au scris și se vor mai scrie tomuri, i se vor dedica documentare și filme de ficțiune, iar admiratori ai săi vor exista în fiecare generație.

Actrița despre care Lee Strasberg spunea cândva că este, alături de Marlon Brando, „vedeta cu cel mai mare potențial” de la celebrul său Actors Studio, a lăsat o amprentă de neșters asupra culturii americane și asupra cinematografiei mondiale. Astăzi, viața ei este reinterpretată, iar importanța sa în istoria filmului e redimensionată.

Biografii ei concluzionează, deseori, că viața lui Marilyn a avut un început trist, un parcurs fabulos și un sfârșit tragic. Mai presus de toate, însă, Marilyn rămâne vedeta imitată de Madonna, Gwen Stefani sau Lady Gaga, care continuă să suscite interesul publicului.

În 2011, celebrul fotograf Sam Shaw a lansat un album cu imagini rare ale lui Marilyn, iar în 2017 Joshua Greene a publicat cartea „The Essential Marilyn Monroe”, cu fotografii necunoscute ale actriței, făcute de tatăl său, celebrul fotograf de modă Milton H. Greene, în anii ’50.

Hollywoodul nu a uitat-o

Superba actriță cu o viață atât de scurtă și de intensă suscită, în continuare, și interesul cineaștilor, demonstrând că secolul XXI nu are de gând să o ignore. Sensibilul film „O săptămână cu Marilyn” / „My Week with Marilyn” (2011), ecranizare a cărții lui Colin Clark, i-a adus talentatei Michelle Williams Globul de Aur și o nominalizare la Oscar în 2012 pentru interpretarea acesteia.

În prezent este în pregătire filmul Netflix „Blonde”, regizat de Andrew Dominik și produs, printre alții, de Brad Pitt. Filmul o are în rolul principal pe tânăra și ambițioasa Ana de Armas și va ecraniza celebra carte „Blonde”, a reputatei scriitoare americane Joyce Carol Oates. Pelicula este unul dintre cele mai așteptate titluri din ultima vreme, iar unele voci prevedeau deja că lista Oscarurilor de anul viitor o va include și pe Ana de Armas pentru rolul lui Marilyn.

Totuși, Variety a anunțat recent că premiera a fost amânată pentru o dată neprecizată din anul 2022. Pelicula îi va avea în distribuție pe Julianne Nicholson („Crima din Easttown”) în rolul lui Gladys Pearl Baker, instabila mamă a lui Marilyn, pe Bobby Canavale („Boardwalk Empire”) în rolul celebrului jucător de baseball Joe DiMaggio (al doilea soț al actriței) și pe Adrien Brody în rolul dramaturgului Arthur Miller, al treilea și ultimul soț al lui Marilyn.

Celebrul Thierry Fremaux a declarat într-un interviu pentru Deadline că a invitat filmul „Blonde” să participe la Festivalul Internațional de Film de la Cannes în acest an, în afara competiției, dar că Netflix nu a fost de acord. În orice caz, filmul este în proiect încă din 2010, iar de-a lungul timpului a implicat nume ca Jessica Chastain sau Naomi Watts.

Fie că amânarea premierei reflectă dorința producătorilor de a lansa filmul chiar în anul în care se vor împlini șase decenii de la dispariția neuitatei Marilyn, fie că este vorba despre alt motiv, „Blonde” rămâne una dintre cele mai incitante promisiuni ale momentului și unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale platformei Netflix, pe care sperăm să îl vedem și în România la vremea sa.

https://www.instagram.com/p/B0ymhnBHuKk/?utm_source=ig_web_copy_link

 

O nouă Marilyn Monroe de senzație

Una dintre cele mai de succes tinere actrițe de la Hollywood, Ana de Armas (pe care o vom vedea în octombrie în noul film din seria Bond) a lucrat enorm pentru rolul lui Marilyn Monroe, care, după propriile spuse, „Este un vis ce părea de neatins pentru o actriță cubaneză”, antrenându-se timp de șase luni doar pentru accentul lui Marilyn. Rezultatul eforturilor sale pare să fie, însă, pe măsură. Jamie Lee Curtis, fosta ei colegă din „La cuțite” (2019), și fiica lui Tony Curtis, cel care a jucat cu Marilyn în „Unora le place jazzul” (1959), a spus după ce a văzut-o pe Ana de Armas la repetiții: „În fața mea era Marilyn Monroe însăși”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton