Homepage  / Filme Online / Prime Video

6 filme noi pe care să nu le ratați pe platformele online: de la „Proiectul Adam” la „Cei care mă vor mort”

6 filme noi pe care să nu le ratați pe platformele online: de la „Proiectul Adam” la „Cei care mă vor mort”

de Ruxandra Dinca,

După doi ani de pandemie, timp în care lansările importante s-au mutat din cinematografe (și) pe platformele online, suntem în această situație: timp să-avem, că filme noi sunt destule! Din premierele recente, vă recomandăm 6 titluri despre care se vorbește destul de mult în această perioadă.

[toc]

„Ape adânci” 

Amazon Prime Video

Ben Affleck și Ana de Armas sunt protagoniștii acestui thriller erotic, în original „Deep Water”, regizat de Adrian Lyne („Atracție fatală”, „Propunere indecentă”), care revine cu acest film după 20 de ani de pauză. În „Ape adânci”, care e adaptarea romanului onomim de Patricia Highsmith (scenariștii au schimbat însă în film povestea din carte), doi soți din lumea bună au un aranjament cel puțin ciudat: el îi tolerează ei aventurile repetate ca să nu divorțeze. Până într-o zi, când cineva comite o crimă…

În 2019, pe platourile de filmare de la „Ape adânci” a început povestea de dragoste – supermediatizată și terminată între timp – dintre protagoniștii Ben Aflleck și Ana de Armas.

„Crabul negru”

Netflix

Black Crab

Încă un thriller, de data aceasta post-apocaliptic, făcut de suedezi: disponibil la Netflix sub titlul „Black Crab”, filmul este o combinație de „Copiii tatălui” cu „Salvați soldatul Ryan” , zic cei de la thereviewgeek.com. Într-o lume întunecată, în timpul unei invazii violente a Suediei, mai mulți soldați ai Rezistenței primesc o misiune sinucigașă: trebuie să ducă dincolo de un arhipelag înghețat un pachet misterios, care are potențialul de a schimba cursul războiului. În rolul principal este foarte convingătoare Noomi Rapace, cea pe care o știm ca varianta suedeză, prima, a lui Lisbeth Salander din seria „Millennium”. 

„Deșertul de gheață”

Netflix

Against the Ice. / Netflix © 2022.

Nikolaj Coster-Waldau, adică Jaime Lannister din „Urzeala tronurilor” este protagonist, co-scenarist și co-producător al acestui film inspirat de o poveste adevărată. În 1909, căpitanul și exploratorul danez Ejnar Mikkelsen (Coster-Waldau) pornește într-o expediție spre Insula Shannon, în estul Groenlandei, pentru a recupera documentele unei expediții anterioare, terminate în circumstanțe tragice. După ce el însuși eșuează prima dată, Mikkelsen încearcă și a doua oară, fiind însoțit de un singur membru al echipajului. Ceea ce urmează este o poveste incredibilă de supraviețuire, rămasă în analele istoriei. Filmată în Islanda și Groenlanda, pelicula – în original „Against the Ice” – are niște imagini superbe. 

„Proiectul Adam” 

Netflix

Filmul acesta are de toate: umor, acțiune cât cuprinde, o superdistribuție: Ryan Reynolds, Zoe Saldana, Jennifer Garner, Mark Ruffalo, plus un puști foarte simpatic, Walker Scobell, pe care probabil îl vom revedea. Într-un viitor distopic, pilotul Adam Reed (Reynolds) are probleme serioas, așa că fuge înapoi în timp. Dar, în loc să ajungă în 2018, se trezește în 2022 și dă nas în nas cu… propriul eu, varianta de 12 ani ( Walker Scobell). Împreună, cei doi Adam trebuie să găsească o soluție pentru a salva viitorul. Da, e greu de explicat pe hârtie, dar povestea funcționează pe ecran și acest SF, în original „The Adam Project” e chiar simpatic. 

„Cei care mă vor mort” 

HBO Max

Angelina Jolie se întoarce la thrillerele de acțiune cu acest film, în original „Those Who Wish Me Dead”, ecranizarea romanului omonim. Hannah (Jolie) e un pompier specializat în intervențiile în zonele muntoase, o femeie care duce trauma unei tragedii trecute, care o bântuie încă. Într-o zi, vede un băiețel (Finn Little), pe urmele căruia se află niște criminali periculoși, și face tot ce-i stă în puteri ca să-l salveze. Distribuția e plină de fețe cunoscute: Nicholas Hoult, Aidan Gillen, Jon Bernthal. Dacă vă doriți o poveste să vă țină pe marginea scaunului, cu scene de acțiune intensă, acesta e filmul dvs!

„Țintă ușoară”

Platformă: Netflix

WINDFALL / Netflix © 2022

Un bărbat intră prin efrecție în casa de vacanță a unui miliardar, iar lucrurile se complică atunci când acesta, un tip arogant, sosește cu soția la proprietate, pentru câteva zile libere. Ceea ce urmează este un joc de-a șoarecele și pisica, chiar amuzant pe alocuri, între cele trei personaje, până când situația devine foarte periculoasă. Rolurile principale sunt interpretate de Jason Segel, Lily Collins și Jesse Plemons, „Țintă ușoară” (în original „Windfall”) fiind comparat cu un thriller hitchcockian. Filmările au fost făcute în California, iar regizorul Charlie McDowell, care e și co-scenarist, este soțul lui Lily Collins.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton