Homepage  / Vedete / Vedete străine

6 lucruri mai puțin cunoscute despre Alessandro Safina, care în copilărie își dorea să devină bariton

6 lucruri mai puțin cunoscute despre Alessandro Safina, care în copilărie își dorea să devină bariton

de Redactia Tvmania

Alessandro Safina va susține la București, pe 17 februarie, la Sala Palatului un concert special, dedicat iubirii. În cadrul spectacolului „Canzoni D'Amore”, artistul care va fi acompaniat pe scenă de nu mai puțin de 55 de instrumentiști din cadrul Orchestrei Simfonice București spune că abia așteaptă reîntâlnirea cu publicul român.

 

Pentru toți cei care își doresc să facă un cadou persoanei iubite sau să petrească o seară relaxantă alături de artistul italian, concertul „Canzoni D’Amore” va fi evenimentul perfect. Până la concert, fanii lui pot afla lucruri mai puțin știute despre artist, pe care le dezvăluie chiar el.

  • În copilărie avea multe visuri despre ceea ce și-ar fi dorit să devină. „Printre ele a fost cu siguranță și visul de a deveni cântăreț, pentru că în Siena, orașul în care am locuit, trăia un mare bariton, Ettore Bastianini. El a fost idolul meu și a fost visul meu să fiu exact ca el”, declară artistul.
  • A moștenit talentul din familie, tatăl lui Alessandro a fost cântăreț, cu voce de bas.

 

  • Datorită tatălui său a crescut ascultând muzică de operă. „Am început să îi imit pe toți cântăreții pe care îi ascultam, iar la vârsta de 10 ani am început să studiez muzică, solfegii și piano. De îndată ce a început să mi se formeze și vocea, am început să iau și lecții de canto”.
  • A avut oportunitatea, după cum spune chiar el, să colaboreze cu mulți artiști mari. A înregistrat un duet cu Elton John, pe care a avut ocazia să îl întâlnească la Londra. Alte experiențe semnificative pe care le consideră foarte importante în dezvoltarea lui au fost colaborările cu Sarah Brightman și Andrea Bocelli, de care își amintește cu mare bucurie.
  • Printre locurile inedite în care a cântat, Alessandro spune că unele au fost de o frumusețe extraordinară. „Recent am fost în Japonia, la Nara la celebrul Templu a lui Buddha. Dar am cântat în foarte multe țări, din Rusia până în Korea, Brazilia sau Mexic, in Statele Unite ale Americii și fiecare loc a avut farmecul său”.  
  • Pe lângă serialul Clona, urmărit de publicul român în număr foarte mare, artistul a mai jucat și în filmul „Tosca e altre due”, o comedie italiană.

Biletele pentru concertul „Canzoni D’Amore” care va avea loc la Sala Palatului pe 17 februarie pot fi achiziționate din rețeaua Eventim, aici.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton