Homepage  / Seriale / Seriale turceşti

6 seriale turcești ale căror sezoane noi le așteptăm și pe micile ecrane românești

6 seriale turcești ale căror sezoane noi le așteptăm și pe micile ecrane românești

de Redactia Tvmania

„Jurământul”, „Mă numesc Züleyha”, „Prețul fericirii”, „Hercai”, „Legea familiei” și „Prizoniera destinului” – aceste șase seriale turcești, cunoscute și îndrăgite de telespectatorii români, au sezoane noi, în plină desfășurare acum, în Turcia. Dar ce știm despre viitorul lor?

 

  1. Prețul fericirii

În original „Yasak Elma”, serialul difuzat la noi de Kanal D merge foarte bine în Turcia. Sezonul 4 e în plină desfășurare și, deși nu e nimic oficial până una-alta, sunt șanse ca producția să continue și la toamnă, cu sezonul 5. De curând, site-urile de specialitate scriau despre „Prețul fericirii” că poate da lecții de televiziune celorlalte seriale prin tranziția pe care a făcut-o, de la drama serioasă din primul sezon, la povestea complicată, cu accente de comedie absurdă, din ultimele două sezoane. Atâtea răsturnări de situație au fost, atâta personaje au venit și au plecat, unele chiar au murit, plus că s-a lăsat cu scandal mare în culise – că e greu de rezumat firul epic. Dar – și aici criticii și fanii sunt toți de acord – cel mai important motiv pentru care „Prețul fericirii” funcționează este trio-ul de actrițe din rolurile principale: Şevval Sam, Eda Ece și Nesrin Cavadzade, foarte bune prietene în realitate, se simt bine împreună și adoră să interpreteze rolurile celor trei scorpii, Ender, Yildiz și Șahika.

 

  1. Jurământul

În original „Yemin”, serialul pe care îl transmite Happy Channel a avut mare succes datorită cuplului tare frumos pe care protagoniștii – Özge Yağiz și Gökberk Demirci, adică Reyhan și Emir – îl fac împreună. Cine i-a ales pentru rolurile principale a avut mână bună, pentru că cei doi s-au îndrăgostit la filmări și de atunci – serialul a fost lansat în Turcia în februarie 2019 – sunt împreună. Ba, de Revelion, el a cerut-o pe ea soție, ea a acceptat, iar nunta e așteptată chiar vara asta. Dar, revenind la serial, după sezonul 2, frumoasa Özge Yağiz a ales să iasă din serial, într-o mișcare care a luat pe toată lumea prin surprindere. Din toamna trecută, adică din sezonul 3, o nouă actriță a venit în serial, producătorii au ajustat povestea din mers și, deși „Jurământul” a pierdut ceva fani, serialul are totuși audiențe mulțumitoare. Motiv pentru care, scrie presa de specialitate, se va face și un sezon 4, din toamnă, ba, mai mult decât atât – și asta e o informație esențială, relativ recentă –  Gökberk Demirci ar fi semnat deja că continue! 

 

  1. Mă numesc Züleyha

Momentan, filmările serialului – care se fac în Adana, în zona central-sudică a Turciei – sunt oprite, pentru că actorul Furkan Palalı a fost confirmat cu coronavirus. Și „Mă numesc Züleyha”, în original „Bir Zamanlar Çukurova”, a reușit să treacă cu bine peste o mulțime de schimbări, în acest sezon 3 care este în plină desfășurare acum pe micile ecrane turcești. Mulți dintre actorii de la început au ieșit deja din serial sau se pregătesc să iasă: Vahide Perçin, Uğur Güneş, Esra Dermancıoğlu, Melike İpek Yalova. Însă nou-veniții Nazan Kesal, Palali, pe care l-am pomenit deja, plus frumoasa Hande Soral au păstrat treaz interesul telespectatorilor (grație scenariștilor, care au reușit asta fără să piardă din credibilitate sau să treacă spre comedie absurdă, gen „Prețul fericirii”). Știrea e dată ca sigură de jurnalista Birsen Altuntaș: sezonul 3 se va termina cu episodul 100, iar serialul se va întoarce la toamnă cu sezonul 4. 

  1. Legea familiei

Mare, mare succes a fost acest serial – „Çukur” în original – în Turcia. De fapt, este în continuare, însă povestea cu Aras Bulut İynemli în rol principal se va termina odată cu sezonul 4, știrea este oficială. Dacă nu se schimbă nimic, episodul 125 va fi ultimul al producției de la Show TV și va fi difuzat pe 10 mai. Transmis la noi de Happy Channel (primele două sezoane), serialul – unul foarte serios, adresat bărbaților – urmărește afacerile unui clan mafiot, cu atacuri armate, răzbunări și luptă pentru putere. Deja producătorii ar căuta, scria zilele trecute presa turcă, subiecte asemănătoare, care să prindă la același public-țintă, pentru sezonul de toamnă. 

 

  1. Hercai

La noi a început relativ recent, la Kanal D, dar în Turcia, serialul cu Ebru Şahin și Akın Akınözü în rolurile principale se află deja la sezonul 3. Și, din păcate, nu o duce prea bine. În ultima vreme, veștile de pe platourile de filmare – în afara bârfelor la adresa celor doi actori principali – vorbesc doar de actori care pleacă din poveste. Ahmet Tansu Taşanlar, Aslı Samat, Ahmet Kayakesen, Oya Unustası, au ieșit din serialul care a avut tot sezonul 3 probleme serioase cu audiențele, mai ales după ce a fost mutat, la începutul lui 2021, din serile de vineri în serile de duminică. După ceva discuții și amânări, a venit și vestea oficială: „Hercai” se va termina cu episodul 69, care va fi difuzat la turci pe 25 aprilie!

 

  1. Prizoniera destinului

 

Telespectatorii români au văzut la Kanal D doar sezonul 1, dar la turci povestea continuă acum cu sezonul 2. În original „Doğduğun Ev Kaderindir”, ceea ce înseamnă, în traducere aproximativă „Destinul tău e casa în care te-ai născut”, povestea a mers foarte bine inițial, datorită chimiei foarte bune dintre Demet Özdemir (ea, la primul rol dramatic major după succesul uriaș de la „Vis de iubire”) și İbrahim Çelikkol. Însă și în acest caz, scenariștii au cam scrântit-o în sezonul 2, în sensul că i-au schimbat foarte mult și pe Mehdi, personajul lui Çelikkol, dar și pe Zeynep, personajul lui Özdemir: el a devenit inexplicabil un tip foarte rău, ea s-a transformat într-o victimă (sunt comentariile faniilor din social media). În ultimele episoade, după ieșirea din serial a unui actor esențial, povestea pare să se fi revigorat. Dar, la momentul acesta, nu se știe nimic despre un eventual sezon 3. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton