Homepage  / Cinema

A apărut trailerul filmului biografic „Oppenheimer” regizat de Christopher Nolan

A apărut trailerul filmului biografic „Oppenheimer” regizat de  Christopher Nolan

de Andreea Hentea,

Noul film al marelui regizor Christopher Nolan, care se concentrează asupra unei personalități controversate, fizicianul J. Robert Oppenheimer, supranumit „părintele bombei atomice”, și beneficiază de o distribuție strălucită, va fi fără îndoială un eveniment. Fanii care așteaptă cu încordare premiera își pot deja face o idee din trailerul său, recent apărut, scrie variety.com.

Trailerul celui mai recent film al lui Christopher Nolan, „Oppenheimer” (2023), a fost lansat recent de studiourile Universal.

„Oppenheimer” documentează viața fizicianului J. Robert Oppenheimer, căruia i se atribuie inventarea bombei atomice. Oppenheimer a fost unul dintre principalii participanți la Proiectul Manhattan, un efort de cercetare guvernamental concentrat în jurul creării bombei atomice, care a avut loc între 1942 și 1946. A fost, de asemenea, directorul laboratorului Los Alamos, unde bombele au fost asamblate fizic.

Cillian Murphy joacă rolul lui Oppenheimer, interpretând pentru întâia oară un rol principal într-un film regizat de Christopher Nolan. Până acum, Cillian Murphy a colaborat cu Christopher Nolan la filmele „Inception”, „Batman – Începuturi”, „Cavalerul negru”, „Cavalerul negru: Legenda renaște” și „Dunkirk”.

„Voi răspunde întotdeauna la solicitările lui Chris, indiferent de dimensiunea rolului pe care mi-l va propune”, a declarat Cillian Murphy pentru The Guardian. „E de ajuns să mă sune, iar eu voi fi acolo”.

Pe cine vom mai vedea în noul film marca Christopher Nolan

Impresionanta distribuție a filmului îi mai include pe Florence Pugh – în rolul psihiatrei Jean Tatlock, iubita din tinerețe a lui Oppenheimer, Emily Blunt – în rolul Kitty Oppenheimer, soția fizicianului, Robert Downey Jr. – în rolul omului de afaceri și filantropului Lewis Strauss, Matt Damon – în rolul generalului Leslie Groves Jr., care a condus Proiectul Manhattan, și pe Gary Oldman – în rolul președintelui Harry S. Truman.

De asemenea, în film îi vom mai vedea pe Rami Malek, Kenneth Branagh, Benny Safdie, Dane DeHaan, Jack Quaid, Matthew Modine, Alden Ehrenreich, James D’Arcy și mulți alții.

Filmul ecranizează romanul biografic „American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer”, scris de Kai Bird și de Martin J. Sherwin. Cartea a primit premiul Pulitzer la categoria biografie, în 2006.

Christopher Nolan este regizor, scenarist, dar și producător al proiectului (alături de Charles Roven și Emma Thomas). „Oppenheimer” marchează primul film al lui Nolan de la „Memento” (2000) care nu va fi lansat de studiourile Warner Bros. În ciuda colaborării sale îndelungate cu acestea, Christopher Nolan a colaborat de această dată cu studiourile Universal, prin casa sa de producție Syncopy, fondată împreună cu soția lui, producătoarea Emma Thomas.

După ce a realizat, alături de Warner Bros., filme care au adus încasări de miliarde de dolari, precum „Batman – Începuturi” (2005), „Prestigiul” (2006), „Cavalerul negru” (2008), „Inception” (2010), „Cavalerul negru: Legenda renaște” (2012), „Interstellar: Călătorind prin univers” (2014) sau „Dunkirk” (2017), Christopher Nolan a renunțat la colaborare imediat după lansarea filmului „Tenet” (2020). Regizorul s-a înfuriat teribil pe studiouri din cauza lansărilor hibrid, adică simultan în sălile de cinema și pe platformele de streaming.

„Oppenheimer” se va lansa în cinematografe pe 21 iulie 2023.

Până atunci, puteți urmări trailerul filmului aici:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton