Homepage  / Prime Video

A apărut trailerul filmului „Deep Water”, cu Ben Affleck și Ana de Armas

A apărut trailerul filmului „Deep Water”, cu Ben Affleck și Ana de Armas

de Andreea Hentea,

După ce premiera sa, programată pentru jumătatea lunii ianuarie a acestui an, a fost anulată (potrivit deadline.com), filmul „Deep Water” (2022), cu Ben Affleck și Ana de Armas în rolurile principale, va fi difuzat în Statele Unite direct de platforma de streaming Hulu, iar platforma Amazon îl va distribui în restul lumii începând din 18 martie. Recent, a apărut trailerul filmului, a cărui poveste picantă este ecranizarea romanului celebrei Patricia Highsmith. 

Protagoniștii filmului regizat de Adrian Lyne, Ben Affleck și Ana de Armas, au avut o legătură amoroasă care a ținut prima pagină a ziarelor. Ei s-au apropiat în 2019, după filmările la acest „Deep Water”, și au fost împreună până la începutul anului 2021. 

Ce vom vedea în film

În centrul poveștii se află Vic (Ben Affleck) și Melinda Van Allen (Ana de Armas), doi soți bogați care locuiesc în orășelul Little Wesley. Căsătoria lor, începută pasional, ajunge, în timp, să se bazeze pe o înțelegere neobișnuită: pentru a evita complicațiile divorțului, Vic îi acordă Melindei permisiunea să își ia o mulțime de iubiți, cu condiția să nu nu își părăsească familia. Curând, însă, iubiții femeii încep să dispară, iar soțul devine principalul suspect. 

Filmul, care ne anunță încă din slogan că „Povestea amoroasă nu e nicidecum întreaga istorie pe care o vom afla aici”, insistă pe alternanța dintre scene toride și secvențe care ne dau fiori reci, pe mistere cultivate la tot pasul și pe tensiunea tangibilă dintre protagoniști. Stilul regizoral nu e deloc nou, ci este o nouă explorare cinematografică în tonul care l-a consacrat pe regizorul Adrian Lyne la Hollywood. 

Revenirea lui Adrian Lyne

Autorul unor filme celebre, cu tentă mai mult sau mai puțin erotică, precum „Flashdance – Strălucirea dansului” (1983), „9 săptămâni și jumătate” (1986), „Atracție fatală” (1987), care i-a adus o nominalizare la Oscar pentru regie în 1988 și a încasat peste 320 de milioane de dolari la nivel mondial, „Propunere indecentă” (1993) sau „Lolita” (1997), regizorul are astăzi 80 de ani.

După „Infidela” / „Unfaithful” (2002), cu Diane Lane, Richard Gere și Olivier Martinez, și până azi, Adrian Lyne nu a mai regizat niciun film. 

În cazul filmului de față, intriga este îmbogățită însă de sursa de inspirație. Scenariul filmului „Deep Water” a fost adaptat de Zach Helm și Sam Levinson după romanul celebrei Patricia Highsmith, maestra romanului american de suspans, și urmărește nu doar jocurile bizare ale acestui cuplu căsătorit care îi intrigă și îi scandalizează pe cei din jur, ci și dedesubturile întortocheate și deloc inocente ale vieții din suburbiile americane.

O autoare de forță

Numită de Graham Greene „poeta anxietății”, Patricia Highsmith a scris mai multe cărți care au stat la baza unor ecranizări celebre. Printre acestea se numără memorabilul film „Străini în tren”, ecranizat de Alfred Hitchcock în 1951 și nominalizat la Oscar pentru imagine, „Triunghiul dragostei și al morții”, ecranizat de Hossein Amini în 2014, cu Kirsten Dunst, Viggo Mortensen și Oscar Isaac sau „Carol”, cu Cate Blanchett și Rooney Mara, regizat de Todd Haynes în 2015, aflat în competiția pentru Palme d’Or și nominalizat la șase Oscaruri și patru Globuri de Aur. 

Cel mai celebru volum al scriitoarei este însă „Talentatul domn Ripley”, care a beneficiat de două ecranizări renumite. Prima este „În plin soare” / „Plein soleil” (1960), cu Alain Delon, Maurice Ronet și Marie Laforêt, regizat de René Clément și nominalizat la premiul Edgar Allan Poe în 1962.

A doua ecranizare este „Talentatul domn Ripley” (1999), regizat de Anthony Minghella, cu Matt Damon, Jude Law și Gwyneth Paltrow, nominalizat la cinci premii Oscar, la cinci Globuri de Aur și aflat în cursa pentru Ursul de Aur la Berlin în anul 2000. 

Filmul „Deep Water” va fi difuzat în Statele Unite direct de platforma de streaming Hulu, iar platforma Amazon îl va distribui în restul lumii începând din 18 martie. Deocamdată nu se știe dacă filmul va fi disponibil și în zona noastră de difuzare. 

Puteți urmări trailerul filmului aici:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton