Homepage  / Cinema

A apărut trailerul filmului „The Tragedy of Macbeth”, regizat de Joel Coen. Denzel Washington are rolul principal

A apărut trailerul filmului „The Tragedy of Macbeth”, regizat de Joel Coen. Denzel Washington are rolul principal

de Andreea Hentea,

Trailerul abia apărut al filmului „The Tragedy of Macbeth”, regizat de Joel Coen, anunță o poveste impresionantă, maiestuoasă și intensă, cu Denzel Washington și Frances MacDormand în rolurile principale. 

Filmul se va lansa în cinematografele americane pe 25 decembrie, iar din 14 ianuarie 2022 va fi difuzat pe platforma Apple TV+. Publicația IndieWire a scris deja că noua ecranizare „îmbină filmul noir și tragedia shakespeariană, în această ieșire la rampă a cineastului Joel Coen, de data aceasta ca unic autor al filmului, fără fratele său – și colaboratorul său dintotdeauna – Ethan Coen”. 

Despre interpreții rolurilor principale, Denzel Washington (Macbeth) și Frances McDormand (Lady Macbeth), doi actori de forță, cu o experiență cinematografică și teatrală remarcabilă, s-a spus deja că electrizează ecranul cu interpretările lor.

Joel Coen, care regizează singur pentru întâia oară după o perioadă de mulți ani în care a colaborat cu fratele său, Ethan Coen, promite să ne ofere un film puternic și memorabil.

În distribuția sa îi vom mai vedea, de asemenea, pe Corey Hawkins, Moses Ingram, Brendan Gleeson, Harry Melling și Ralph Ineson. 

Ce spune Frances McDormand (Lady Macbeth)

„Cred că un lucru foarte important în legătură cu adaptarea lui Joel este că filmul nu se numește «Macbeth», ci «The Tragedy of Macbeth»”, a explicat Frances McDormand într-o discuție pe Instagram.

„Cred că este o distincție importantă. În versiunea lui Joel, explorăm inclusiv vârsta personajelor, iar atât Denzel cât și eu suntem mai în vârstă decât actorii distribuiți de obicei în aceste roluri. Eroii de aici sunt în postmenopauză, au trecut de perioada fertilă, ceea ce pune presiune pe ambiția lor de a obține coroana.

Cred că cea mai importantă distincție se află aici – faptul că aceasta este ultima lor șansă la glorie”, a adăugat actrița. Frances McDormand a mai spus și că i se pare foarte important pentru interpretarea ei faptul că Lady Macbeth nu a avut niciodată un copil.

„Au existat multe sarcini și, poate, copii care au murit la naștere sau de foarte tineri. Cred că tragedia ei personală îi alimentează ambiția de a-i oferi soțului ei coroana, pentru că nu a putut să-i dăruiască un moștenitor. Pentru mine, aceasta este esența personajului”, a precizat marea actriță.

Frances McDormand a fost recompensată anul acesta cu premiul Oscar (al treilea din carieră), pentru rolul din „Nomadland” (2020). Ea este căsătorită cu Joel Coen din 1984 și au împreună un fiu adoptiv, Pedro McDormand Coen. 

Filmul „The Tragedy of Macbeth”, realizat în alb-negru, va deschide Festivalul de Film de la New York (desfășurat între 24 septembrie și 10 octombrie), unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice ale toamnei, la care va fi prezentat în premieră mondială.

Adaptarea atât de personală după Shakespeare realizată de Joel Coen este atât de așteptată nu doar datorită prezenței unor actori uriași precum Denzel Washington și Frances McDormand, dar și pentru că este semnat doar de Joel Coen.

Un cuplu legendar de cineaști 

Frații Joel și Ethan Coen au scris, regizat și produs împreună numeroase filme care au marcat cinemaul ultimelor decenii, de la „S-a furat Arizona” / „Raising Arizona” (1987) la „Război în sânul mafiei” / „Miller’s Crossing” (1990), „Fargo” (1996) – care le-a adus Oscarul pentru scenariu, „Marele Lebowski” / „The Big Lebowski” (1998), „Nu există țară pentru bătrâni” / „No Country for Old Men” (2007) – recompensat cu trei premii Oscar, pentru cel mai bun film, regie și scenariu, „Adevăratul curaj” / „True Grit” (2010), „Inside Llewyn Davis” (2013) sau „The Ballad of Buster Scruggs” (2018) sau 

Faptul că acum Joel Coen a scris și regizat „The Tragedy of Macbeth” fără fratele său Ethan i-a șocat pe mulți.

Compozitorul Carter Burwell, vechi colaborator al celor doi cineaști, a declarat însă recent, în cadrul podcastului „Score”, că este vorba doar despre o pauză temporară a lui Ethan, fratele mai mic, de la cinema, pentru că acesta „nu mai vrea să facă filme” deocamdată, și nu despre vreo ruptură între cei doi frați.

De altfel, Ethan Coen declarase încă din 2019 publicației Los Angeles Times că „își dorește să se ocupe de alt gen de proiecte, ca de exemplu regia de teatru”. 

Filmări diferite, eforturi și rezolvări

Tot Carter Burwell declarase însă anul trecut, pentru Collider, că a fost „cam ciudat” să lucreze la „The Tragedy of Macbeth” fără amândoi frații Coen.

„Este puțin diferit, chiar și conversațiile pe care le-am avut au fost altfel”, a spus el atunci.

„A fost puțin diferit pentru noi toți, cred că este evident, dar cred că stilul filmului vă va fi în continuare foarte familiar și că veți regăsi în el binecunoscuta amprentă Coen”.

Compozitorul a mai povestit că muzica de pe coloana sonoră a filmului „The Tragedy of Macbeth” a fost înregistrată primăvara trecută la New York și că inițial a conceput o partitură formată doar din instrumente cu coarde (ceea ce a fost foarte obositor), astfel încât fiecare muzician să poată purta mască.

„Dar este Macbeth, are scene de luptă și are nevoie de alămuri, așa că am compus partiturile respective. După ce s-au cântat, nimeni nu a mai fost lăsat în cameră timp de patru ore, în care aerul a fost recirculat, iar locul dezinfectat”. 

Până la premieră, puteți urmări aici trailerul acestui film eveniment

sursa foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton