Homepage  / Trailer

A apărut trailerul noului film „The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes”

A apărut trailerul noului film „The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes”

de Andreea Hentea,

Trailerul filmului „The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes”, un prequel al seriei „Jocurile foamei”, este disponibil, în sfârșit, iar fanii îi analizează cu ochi de vultur fiecare cadru. Filmul, bazat pe romanul lui Suzanne Collins, este prima nouă producție din franciza „Jocurile Foamei” de la încheierea celor patru filme inițiale de mare succes, în 2015.

A apărut trailerul filmului „The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes”

Înainte de prezentarea oficială a trailerului la recentul eveniment CinemaCon, presa și un mic grup de fani au avut ocazia să-l urmărească în timpul unui eveniment special, intitulat „The Hunger Games: The Exhibition”, scrie variety.com. După proiecția trailerului, producătoarea Nina Jacobson (care a produs toate cele patru filme anterioare ale francizei) și Francis Lawrence (care le-a regizat pe ultimele trei), au comentat pentru Variety cele mai importante momente și au dat scurte indicii despre ceea ce urmează să vedem.

Eroii filmului „The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes” (ecranizare a romanului „Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare”, al lui Suzanne Collins, apărut și la noi) sunt deja cunoscutul Coriolanus Snow (Tom Blyth) la vârsta de 18 ani, și reprezentanta Districtului 12, Lucy Gray Baird (Rachel Zegler), căreia el îi devine mentor. În prima secvență în care o vedem pe Lucy, ea face o reverență batjocoritoare, așa cum făcea și populara eroină Katniss Everdeen (jucată de Jennifer Lawrence în cele patru filme anterioare).

Ce aduc nou personajele de acum

„Este un moment atât de original, tipic pentru Lucy”, a explicat Nina Jacobson. „Ea e un personaj profund diferit de Katniss. Este o făptură care trăiește pentru a face spectacol. Vedem legătura care se creează acolo, istoria pe care o reprezintă Lucy și ne dăm seama cum Katniss Everdeen a crescut știind despre Lucy Gray. Se creează un fel de microcosmos grozav, în care este foarte mult teren pentru elemente noi, dar există și multe lucruri înrădăcinate în ceea ce am văzut deja în filmele anterioare, evenimente pe care ni le amintim acum privind înapoi”.

„M-am gândit că ar fi foarte interesant dacă am crea o istorie a acestei eroine, astfel încât ea să nu vină de nicăieri. Katniss auzise, probabil, despre această fată care trăise cu ceva timp în urmă și care făcuse aceleași lucruri ca ea”, a spus și regizorul Francis Lawrence. „Am mai încercat, de asemenea, să găsim modalități de a lega noul film de celelalte și de a păstra lucrurile pe care oamenii le iubesc la aceste povești”.

Lucy cântă live

„Totuși, aici se termină asemănările dintre Katniss și Lucy. Dragostea lui Lucy pentru muzică și înclinația ei pentru aparițiile pe scenă sunt esențiale pentru personajul ei, stabilite încă de la începutul cărții, când ea cântă după ce este selectată pentru Jocurile Foamei. „Unul dintre cele mai puțin probabile reacții ale lui Katniss este să urce pe scenă și să cânte o melodie”, a completat Nina Jacobson. „Este o mare diferență între atitudinea lui Katniss: «Mă ofer voluntar din partea districtului meu» și visul lui Lucy: «Voi ajunge acolo sus, voi lua microfonul și voi cânta o piesă»”.

Deși piesele cântate de Lucy nu sunt dezvăluite în acest prim trailer, cei doi au spus că fanii ar trebui să se aștepte la ceva extraordinar când le vor auzi. „Dave Cobb a compus muzica, iar rezultatul este incredibil. Cântecele lui ți se întipăresc în memorie, sunt foarte frumoase. Rachel alegea frecvent să nu facă playback și să cânte live, iar după ce se termina filmarea, oamenii începeau să o aplaude!”, spune Jacobson.

Acele momente live de pe platou vor fi incluse în varianta finală a filmului și există o scenă care îi stârnește Ninei Jacobson un entuziasm special: „Marele moment final este… neobișnuit de credibil. Vocea ei este absolut uluitoare”.

„Suzanne Collins (autoarea seriei literare «Jocurile foamei») este o pasionată de muzică country și are cunoștințe vaste despre ea. Deoarece Districtul 12 se referă la Virginia de Vest, ne-am înclinat oarecum spre sound-ul zonei”, a mai spus regizorul despre stilul muzical al filmului.

Cum s-a născut noul amfitrion al jocurilor

În noul trailer mai vedem și faptul că Jason Schwartzman va juca rolul amfitrionului jocurilor, Lucky Flickerman, un fel de precursor al lui Caesar Flickerman, jucat de Stanley Tucci în filmele anterioare. Asemănarea este evidentă, dar Nina Jacobson ține să menționeze că „Schwartzman aduce ceva personal acestui rol. Nu îl copiază în niciun fel pe Stanley Tucci, dar există momente în care ne amintește de râsul sau de flerul lui”.

La rândul său, regizorul Francis Lawrence spune că personajul lui Lucky este mult mai dezvoltat acum în scenariu și că l-a provocat pe Jason Schwartzman să exploateze cât mai bine șansa de a-l readuce în atenție. Actorul a acceptat oportunitatea. „Am petrecut mult timp vorbind cu el despre cine este acest tip, ce devine pe parcurs și ce își dorește”, a mai spus Lawrence. „Cred că în final aveam 50 de pagini de idei noi și de dialoguri pentru toate scenele sale. S-a distrat foarte mult”.

„Jason a petrecut o mulțime de timp și cu scenaristul Mike Leslie, care a venit cu o tonă de improvizații. Unele dintre lucrurile care nu fuseseră în scenariu m-au terminat, pur și simplu. Rolul lui Lucky în noul spectacol deschide o nouă eră pentru Jocurile Foamei, introducând multiple strategii politice pe care, 64 de ani mai târziu, Katniss trebuie să învețe să le stăpânească”, a mai spus Nina Jacobson. „Ideea de a vedea Jocurile… într-un moment în care cifrele de audiență au scăzut și oamenii nu sunt interesați să urmărească nimic, iar acești copii au sarcina să le capteze interesul, este ceva extrem de modern”, a mai spus producătoarea.

Cele patru filme originale s-au bucurat recent de o creștere a popularității, datorită unei scurte perioade în care au fost difuzate de Netflix. Au fost disponibile doar pentru o singură lună, în martie, dar toate patru filme s-au încadrat în Top 10 în acest interval și au generat un număr mare de discuții pe rețelele sociale (în special pe TikTok).

„Am fost uimită să văd cât de mulți oameni le descoperă sau le redescoperă pe Netflix. A fost foarte emoționant să-l văd revitalizat”, a comentat Jacobson. „The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes” va avea premiera în cinematografele din România și din întreaga lume pe 17 noiembrie.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton