Homepage  / Filme Online / HBO

A fost lansat trailerul sezonului 2 din serialul „Ecaterina” / „The Great”. Când vin noile episoade

A fost lansat trailerul sezonului 2 din serialul „Ecaterina” / „The Great”. Când vin noile episoade

de Redactia Tvmania

Recent, s-au terminat filmările pentru sezonul 2 al serialului „Ecaterina” / „The Great”, povestea non-conformistă a celei mai longevive țarine din istorie, iar producătorii au anunțat și când vor fi lansate noile episoade: 19 noiembrie, la Hulu, în SUA. 

 

Cum serialul „Ecaterina” / „The Great” difuzat la noi de HBO în vara trecută (și disponibil, încă, pe HBO Go) are numeroși fani, așteptăm sezonul 2 și în România înainte de sfârșitul acestui an. 

Continuând tonul original al primului sezon, cel de-al doilea reia aventurile în cheie când amuzantă, când dramatică, dar impregnate mai mereu cu ironie și sarcasm, ale țarinei Ecaterina cea Mare (Elle Fanning) și ale soțului ei, țarul Petru (Nicholas Hoult). Scenariul vivace al lui Tony McNamara (showrunnerul serialului), nominalizat la Oscar și premiat cu BAFTA pentru scenariul original al multipremiatului „Favorita” (2018) pune, din nou, sub lupă, lupta pentru putere, intrigile și rivalitățile de la curte, într-un ritm și cu o retorică mereu captivante. 

Una dintre condițiile certe ale reușitei este și excelenta distribuție a serialului. Tânăra Elle Fanning (23 de ani) pare să aibă resurse inepuizabile de farmec, energie și umor pentru interpretarea Ecaterinei, țarina care a răsturnat toate regulile unei curți imperiale. 

Actrița a declarat că știa foarte puține despre Ecaterina cea Mare înainte de a-i juca rolul. „Știam că a fost împărăteasa Rusiei, dar rolul m-a făcut să înțeleg mesajul ei feminist și să realizez în ce fel a reușit ea să detroneze puterea absolută a bărbaților de la curte de până atunci. Categoric, ea s-a născut cu toate acele calități, dar la curte a trebuit să învețe să le folosească”, a mai spus talentata actriță. 

La rândul său, Nicholas Hoult (31 de ani), interpretul instabilului țar Petru, a fost foarte încântat de rol. Tânărul actor a prins încă din „Favorita” (unde l-a jucat pe arogantul aristocrat Harley) gustul replicilor acide și al dantelelor de epocă, așa că a reintrat cu entuziasm în rol. 

La un eveniment organizat recent de Deadline, scenaristul Tony McNamara a dezvăluit că ideea pentru „Ecaterina” / „The Great” i-a venit din întâmplare. „Nu știam prea multe despre Ecaterina, cu excepția unor zvonuri scandaloase, a spus el. Apoi am auzit însă câte ceva despre faptul că ea a adus spiritul iluminist la curtea ei și, citindu-i biografia, am descoperit un personaj uimitor, într-adevăr complicat și cu adevărat modern în numeroase feluri. Asta m-a îndemnat să scriu despre ea, într-un stil care să mă facă să vreau să o urmăresc”, a declarat scenaristul. 

Trailerul noului sezon ne dezvăluie secvențe cu Ecaterina însărcinată, dar și noi momente în care tânăra împărăteasă spulberă regulile curții și se duelează – nu doar în replici – cu soțul ei. Alături de Elle Fanning și Nicholas Hoult, în al doilea sezon din „Ecaterina” îi vom mai vedea pe Gillian Anderson, Ashley Hudson, Dave Simon și pe mica Tallulah Conabeare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton