Homepage  / Vedete

William şi Kate: A fost o nuntă ca-n poveşti

William şi Kate: A fost o nuntă ca-n poveşti

de Redactia Tvmania

William şi Kate Middleton, deveniţi, după căsătorie, Duce şi Ducesă de Cambridge, s-au căsătorit vineri, 23 aprilie, în cadrul unei ceremonii care a fost denumită de presa internaţională “nunta secolului”.

Ceremonia religioasă, la care au participat aproape 2000 de invitaţi (feţe regale, vedete şi înalţi demnitari ai statului) a avut loc în celebra catedrală Westminster Abbey, decorată cu mai mulţi copaci verzi. Nunta a putut fi urmărită live pe Internet, iar la noi evenimentul a fost transmis, pas cu pas, de Pro TV, Antena 3, Realitatea, TVR 1, dar şi Acasă TV şi B1.

Peste un milion de turişti din întreaga lume (în Londra nu s-a lucrat în acea zi, iar metroul a fost gratuit) au venit să petreacă în cinstea celor doi miri. Aproximativ două miliarde de oameni de pe tot Globul au stat în faţa televizoarelor. De asemenea, 8.000 de reporteri, cameramani şi fotografi au fost prezenţi la Nunta Regală, iar transmisiuni în direct au fost în toată Europa, Australia, Rusia, Brazilia, Pakistan sau Filipine.

Printre celebrităţile care le-au fost aproape mirilor în cea mai importantă zi din viaţa lor s-au numărat David şi Victoria Beckham, actorul Rowan Atkinson (Mr. Bean), înotătorul Ian Thorpe, unchiul Prinţului William, Contele Spencer, fratele Prinţesei Diana şi cântăreţul Elton John, însoţit de partenerul său David Furnish.

Ducesa Catherine a dezvăluit secretul de stat

Toată suflarea, de la faţa locului sau din faţa micilor ecrane, a aşteptat să vadă cum va fi rochia de mireasă (până în ziua nunţii nu s-a ştiut designer-ul ei). Astfel Catherine Midleton a purtat o spectaculoasă rochie, simplă şi elegantă, creată de Sarah Burton (succesoarea lui Alexander McQueen), care a avut o trenă de 2,7 metri. Kate a purtat cercei cu diamante oferiţi cadou de nuntă de părinţii săi, iar pe cap o diademă cu diamante încrustate, aceeaşi pe care şi regina Elisabeta a II-a a avut-o la propria nuntă, în 1947.

Rochia lui Catherine a semănat cu cea purtată de prinţesa de Monaco, Grace Kelly, în 1956.  Diferenţa a fost faptul că soţia prinţului William a avut decolteu (în “V”), iar rochia purtată de Grace Kelly a fost până la baza gâtului. William a purtat la nunta sa o uniformă militară roşie de gală, care reprezintă rangul său de colonel în Garda Irlandeză.

Eleganţi şi la nuntă şi la petercere

Kate şi-a depus buchetul pe care l-a avut la nuntă la Mormântul Soldatului Necunoscut, tradiţie începută de regina Elisabeta în 1923. După ceremonia religioasă şi săruturile din balconul Palatului Buckingham, Prinţul William şi soţia sa, Prinţesa Catherine, şi-au schimbat ţinutele şi s-au pregătit de petrecere.

Catherine a avut o rochie din satin alb cu un bolero deasupra, iar William a dat costumul militar pe unul elegant şi negru, la care a asortat un papion şi o cămaşă albă. Cei doi au petrecut alături de 300 de invitaţi. Tortul miresei a fost comandat de la renumita patiserie Fiona Cairns şi a fost decorat cu 16 flori care simbolizează diferite lucruri: trandafirul (fericirea), crinul (tandreţea) şi iedera (căsătoria).

Luna de miere în arhipelagul Seychelles

A doua zi după petrecere, un elicopter i-a dus pe Ducele şi Ducesa de Cambridge spre o destinaţie secretă din Marea Britanie pentru a petrece primul lor weekend ca soţ şi soţie. Cei doi şi-au amânat luna de miere, cel mai probabil pe motive de securitate, şi au ales ca destinaţie o insulă din arhipelagul Seychelles din Oceanul Indian. Sejurul tinerilor însurăţei va dura zece zile, aceştia urmând să plătească 4.500 de euro pe noapte pentru a închiria o reşedinţă de lux.

De asemenea, Prinţul William a dovedit cât de mult îşi iubeşte soţia şi cât de mult are încredere în ea şi nu a dorit să facă un contract prenupţial. Fiul Prinţului Charles şi al Prinţesei Diana îi este recunoscător lui Catherine pentru că l-a sprijinit mereu şi chiar a numit-o în timpul petrecerii de nuntă „my rock” („stânca mea”).

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton