Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

A murit actrița Stela Popescu

A murit actrița Stela Popescu

de Redactia Tvmania

Una din cele mai mari actrițe din România, Stela Popescu, s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani, joi, 23 noiembrie. Aceasta a fost găsită decedată în casă de către un membru al familiei.

 

„Un echipaj de-al nostru a fost la domiciliul dumneaei, în jurul orei 15.50 şi a găsit-o fără semne vitale“, a declarat doctorul Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti, pentru Realitatea TV.

Stela Popescu era diagnosticată de mai mulți ani cu diabet. Încă nu sunt cunoscute cauzele decesului.

 

Actrița Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia. S-a născut într-o familie de învățători, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica, în România, la Brașov.

Din 1963 până in 1969 joacă la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”. În 1969, Stela părăsește Revista și se angajează la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o impiedică să continue colaborarea cu Radiodifuziunea Română (pe atunci Radioteleviziunea) din 1963 până în preznt. În paralel, susține și o colaborare cu Revista Românească, sub condeiul lui Mihai Maximilian, cu care avea să se căsătorească în 1969, la puțin timp după divorțul de Dan Puican.

A fost actriță de teatru, film și televiziune. A făcut cupluri celebre pe scenă cu Ștefan Bănică Junior și cu actorul Alexandru Arșinel.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton