Homepage  / Vedete / Vedete străine

A murit Aretha Franklin. Regina muzicii soul avea 76 de ani

A murit Aretha Franklin. Regina muzicii soul avea 76 de ani

de Redactia Tvmania

Cântăreaţa americană Aretha Franklin a murit, în locuinţa sa din oraşul american Detroit, transmite BBC News.

 Regina muzicii soul, Aretha Franklin a fost grav bolnavă. Cei dragi s-au adunat în jurul ei pentru a-și lua la revedere, după ce artista în vârstă de 76 de ani a avut mai multe probleme de sănătate.

O prietenă veche a cântăreţei a mărturisit pentru TMZ că, în urmă cu o săptămână, artista i-ar fi spus să se pregătească, deoarece este „pe moarte“.  Femeia a declarat de asemenea că membrii familiei au fost înştiinţaţi de faptul că artista „ar putea muri în orice clipă“.   

Informaţiile despre starea proastă de sănătate a Arethei Franklin circulă de mai mulţi ani. Astfel, la 68 de ani, artista a suferit o intervenţie chirurgicală după ce a fost diagnosticată cu cancer pancreatic. Artista a continuat să urce pe scenă până în 2017, când starea de sănătate i s-a degradat. Ultimul ei show a avut loc pe 2 noiembrie 2017, la New York.   

„Regina muzicii soul“ a cântat atunci la un eveniment organizat de fundaţia cântăreţului Elthon John. Mai mult, artista declara la un post de radio, în februarie 2017, că acesta este ultimul an în care va mai cânta: „O să mai înregistrez, însă nu voi mai susţine concerte. Acesta va fi ultimul an. Asta e tot“. 

Se pare că toţi cei trei fraţi ai artistei au murit din cauza cancerului. Fratele ei Cecil, care era şi managerul artistei, a murit de cancer pulmonar în decembrie 1989. Sora artistei, Carolyn Franklin, a murit cu un an mai devreme, în 1988 din cauza cancerului la sân, iar sora cea mare a cântăreţei, Erma, a murit în 2002, după ce a fost diagnosticată cu cancer la gât.  

 
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton