Homepage  / Știri

A murit Coolio. Celebrul rapper, cunoscut pentru piesa Gangsta’s Paradise, avea 59 de ani

A murit Coolio. Celebrul rapper, cunoscut pentru piesa Gangsta’s Paradise, avea 59 de ani

de Andra Stana,

Rapperul Coolio, care a contribuit la definirea sound-ului anilor 1990, a murit la Los Angeles, pe 28 septembrie, la vârsta de 59 de ani, a confirmat managerul său, Jarez Posey, pentru Rolling Stone.

Coolio, pe numele său adevărat Artis Leon Ivey Jr., s-a născut în Monessen, Pennsylvania, în 1963. Ulterior, el s-a mutat în cartierul Compton din Los Angeles. Coolio și-a lansat albumul de debut, „It Takes a Thief”, în 1994, iar în anul următor, a lansat albumul de referință „Gangsta’s Paradise”. Piesa cu același nume se numără printre cele mai cunoscute melodii ale lui Coolio.

De-a lungul carierei sale, a lansat opt albume de studio, ultimul fiind „From the Bottom 2 the Top”, în 2009. Coolio a primit, de asemenea, șase nominalizări la premiile Grammy, iar „Gangsta’s Paradise” i-a adus premiul pentru cea mai bună interpretare rap solo în 1996.

De asemenea, artistul a apărut în diverse filme și emisiuni de televiziune de-a lungul anilor. Abilitățile sale culinare au inspirat, de asemenea, lansarea serialului web „Cookin’ with Coolio” în 2008.

Coolio a cântat până la moartea sa, scriu cei de la popsugar.co.uk, iar ultima sa apariție publică a fost la Riot Fest din Chicago, pe 18 septembrie.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton