Homepage  / Vedete / Vedete străine

A murit Jessica Walter, actrița celebră din „Arrested Development”

A murit Jessica Walter, actrița celebră din „Arrested Development”

de Redactia Tvmania

Actrița americană Jessica Walter , cunoscută din seriale celebre precum „Arrested Development” şi „Archer”, a murit joi la vârsta de 80 de ani, în casa ei din New York, a anunţat familia sa.

„Cu inima frântă, confirm decesul prea iubitei mele mame Jessica”, a declarat fiica sa, Brooke Bowman, pentru Deadline. „Un actor care a activat timp de şase decenii, cea mai mare plăcere a ei a fost să aducă bucurie altora prin poveştile spune atât pe ecran, cât şi în afara lui. În timp ce moştenirea ei va trăi în continuare prin activitatea ei, va fi în memoria multora pentru inteligenţa ei, pentru stilul ei, dar și pentru bucuria de a trăi”, a mai spus familia.

Fanii mai tineri o cunosc mai ales din rolul Lucillei Bluth din sitcomul de succes „Arrested Development”, pentru care Walter a primit o nominalizare la premiul Emmy în 2005. De asemenea, ea a interpretat-o pe doamna Latham în serialul „Teoria Big Bang” și a pus vocea mamei lui Archer în seria de animație „Archer”, disponibilă și la noi la Comedy Central.

Fanii adulți o știu și din serialul „Străzile din San Francisco”, unde a avut o apariție episodică ce i-a adus o nominalizare la Emmy sau din serialele polițiste „Lege și ordine”, „NCIS: Anchetă militară”. Iar pe marele ecran, este cunoscută din filmul „Un cântec la cerere”/„Play Misty For Me”, al lui Clint Eastwood, pentru care are o nominalizare la Globul de Aur.

Casa producătoare a serialului „Arrested Development” a dat propria declarație după decesul actriței: „Jocul spectaculos al lui Jessica Walter, ca Lucille Bluth, este una dintre mari prestații comice din istoria televiziunii. Inimile noastre se îndreaptă către familia și prietenii ei, în special către fiica ei, Brooke. Știm că raiul a devenit mult mai amuzant, cu Jessica acum în el”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton