Homepage  / Vedete / Vedete străine

A murit Sally Kellerman. Hot Lips din M*A*S*H avea 84 de ani

A murit Sally Kellerman. Hot Lips din M*A*S*H avea 84 de ani
7

de Andra Stana,

Lumea filmului este în doliu. Sally Kellerman, actrița nominalizată la Premiile Oscar și Premiile Emmy pentru rolul Margaret „Hot Lips”/„Buze Fierbinți” Houlihan din "M*A*S*H" a încetat din viață joi, 24 februarie. Vedeta fusese diagnosticată cu o boală nemiloasă.

Margaret „Buze Fierbinți” Houlihan din „M*A*S*H” a murit la 84 de ani

Sally Kellerman a fost una dintre cele mai îndrăgite actrițe de la Hollywod. Aceasta s-a făcut remarcată prin rolul Margaret „Buze Fierbinți” Houlihan din filmul „MASH” al regizorului Robert Altman din 1970, scrie dailymail.co.uk.

Actrița s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani. Cauza morții a fost o insuficiență cardiacă, iar ultimele clipe le-a trăit într-un centru specializat din Woodland Hills.

Cel care a oferit publicului trista veste a morții lui Sally Kellerman a fost Alan Eichler, managerul și publicistul ei.

Kellerman a murit după o lungă luptă cu demența, a confirmat fiul ei Jack Krane pentru The Hollywood Reporter.

Cariera lui Sally Kellerman s-a întins pe 6 decenii

Kellerman a jucat în filme timp de 60 de ani. Unele dintre rolurile sale cele mai cunoscute sunt cele din filmele „Back to School” (1986), „Brewster McCloud” (1970), „The Player” (1992) și „Ready to Wear” (1994).

Cu toate astea, rolul vieții lui Sally Kellerman a fost Houlihan, o asistentă militară care este supusă unor chinuri din cauza medicilor, scrie chesterstandard.co.uk. Acțiunea din „MASH” se petrece în timpul Războiului din Coreea.

O replică din film a devenit celebră. Într-o secvență din „MASH”, actrița este privită la duș de mai mulți medici care îi fac avansuri.

„Ăsta nu este un spital, este un azil de nebuni!”, îi strigă ea atunci comandantului.

Ce a povestit Kellerman despre rolul ei din „MASH”

Sally Kellerman a mărturisit că rolul din „MASH” a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din viața ei.

„A fost o experiență foarte eliberatoare și pozitivă”, i-a povestit ea lui Dick Cavett într-un interviu televizat din 1970. „Pentru prima dată în viața mea mi-am asumat riscuri, nu mi-am înghesuit obrajii și nu mi-am făcut griji pentru nimic.”

„The Lovely Bones” Los Angeles PremiereIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Ea a fost căsătorită cu producătorul Starsky & Hutch Rick Edelstein din 1970 până în 1972, înainte de a se căsători cu managerul de talente Jonathan D. Krane din 1980 până la moartea sa, în 2016.

Lui Sally i-au supraviețuit fiica ei adoptivă Claire și fiul adoptiv Jack. Sora geamănă a lui Jack, Hannah, a murit din cauza unei supradoze de heroină în 2016, la vârsta de 27 de ani.

Sally Kellerman a avut o carieră emblematică: a apărut în mai mult de 150 de filme și emisiuni TV.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton