Homepage  / Vedete / Vedete străine

A murit „vocea” crabului Sebastian din „Mica sirenă”. Samuel E. Wright avea 74 de ani

A murit „vocea” crabului Sebastian din „Mica sirenă”. Samuel E. Wright avea 74 de ani

de Redactia Tvmania

Actorul care a reprezentat vocea lui Sebastian, simpaticul crab din filmul „Mica sirenă” (1989), a încetat din viață, la vârsta de 74 de ani, scrie hollywoodreporter.

Samuel E. Wright, de două ori nominalizat la Premiile Tony, este cel care i-a dat glas celebrului personaj de desene animate Sebastian, crabul care o însoțește pe Mica sirenă în aventura vieții sale. Wright a murit la începutul săptămânii, în casa lui din Walden, New York, la 74 de ani. Actorul ducea de trei ani de zile o luptă cu un cancer de prostată, a declarat fiica sa.

„Era cea mai strălucitoare lumină”, l-a descris fiica sa pe Samuel E. Wright.

În „The Little Mermaid”/„Mica sirenă”, încântătoarea poveste a lui Hans Christian Andersen despre o frumoasă sirenă, devenit un film clasic Disney câștigător al premiului Oscar (cu ajutorul animațiilor de ultimă oră (la acea vreme) și al unei muzici grozave, n.r.), Wright a cântat „Under the Sea” (Premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original) și „Kiss the Girl” (nominalizat la aceeași categorie).

Într-un interviu în L.A. Times, în anul 1991, actorul recunoștea că avea acasă o adevărată colecție de crabi roșii. „De fiecare dată când trec pe lângă ei, mă aplec și spun: „Vă mulțumesc pentru casa asta, pentru educația copiilor mei”.

În același material, Wright mai spune că „Poate nu orice actor ar spune asta, dar dacă nu mi-aș fi dorit să fiu nemuritor, atunci nu m-aș fi apucat de actorie”. „Chiar vreau să-mi pun amprenta asupra lumii”, a continuat actorul.

Actorul și-a făcut debutul pe Broadway în 1971, an în care a jucat în „Jesus Christ Superstar”, l-a înlocuit pe Ben Vereen în „Pippin” (1972-1977) și i-a dat viață lui Mufasa din „The Lion King” începând din anul 1997.

 

 

Sursa foto: Capturi youtube

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton