Homepage  / Știri

Acasă TV dă startul campaniei „Pune preț pe viață”

Acasă TV dă startul campaniei „Pune preț pe viață”

de Redactia Tvmania

Vineri, 16 noiembrie, de la ora 16.30, Acasă TV lansează campania socială „Pune preț pe viață”, al cărei scop este acordarea și decontarea de tratament bolnavilor de hemofilie din partea statului.

În fiecare marți, de la ora 16.30, la „Poveștiri adevărate” vor fi prezentate povești impresionante ale unor oameni bolnavi de hemofilie, pentru care cea mai mică lovitură poate declanșa sângerări fatale.

Hemofilia este o boală hemoragică ereditară (cauzată de deficitul unei proteine de coagulare, care se transmite ereditar de tată la fiică și de la mamă la fiu), iar tratamentul i-ar ajuta pe cei bolnavi să ducă o viață normală.

România este singura țară din Europa care nu decontează tratamentul profilactic pentru hemofilie, iar în țara noastră sunt aproximativ 2200 de bolnavi. Tratamentul costă în jur de 2.000 de euro pe lună, iar puțini sunt cei care și-l pot permite.

“Da, suntem și la capitolul ăsta ultimii din Europa. Toate țările civilizate fac asta, inclusiv Bulgaria, Republica Moldova. Noi suntem la nivelul Azerbaigianului…”, a declarat Cabral.

www.acasatv.ro este locul unde pot semna petiția cei care “Pun pret pe viață” și vor să se numere printre cei care ajută la acordarea și decontarea de tratament bolnavilor de hemofilie. Cei care vor dona 2 euro (valoare care nu conține TVA) la numărul scurt 8865 pot ajuta la refacerea Centrului medical de tratament și recuperare de la Buziaș, distrus în urma unui incendiu în mai 2012.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton