Homepage  / Știri

Accidentul în care a fost implicat Alec Baldwin nu e singular. Filme celebre care au fost zguduite de tragedii la filmări

Accidentul în care a fost implicat Alec Baldwin nu e singular. Filme celebre care au fost zguduite de tragedii la filmări

de Vasilica Rogozanu,

Accidentul dramatic de pe platourile de filmare ale peliculei „Rust”, în care urma căruia actorul Alec Baldwin a împușcat mortal directorul de imagine al producției, Halyna Hutchins, a readus în atenția publicului alte tragedii teribile care s-au petrecut la filmările altor pelicule celebre. Iată mai jos ce filme  au fost nevoite să-și întrerupă filmările, pentru a-și plânge oamenii căzuți la filmări.

„Corbul”/„The Crow” (1994)

Brandon Lee

Actorul Brandon Lee, în vârstă de 28 de ani, fiul celebrului Bruce Lee, a fost împușcat mortal în 1993, pe platourile de filmare ale peliculei „Corbul”. El a fost împușcat în abdomen, de la 6 metri distanță, cu o armă neverificată înainte, iar colegii au decis să termine, până la urmă filmările, în onoarea lui, „Corbul” devenind un film-cult. 

„Top Gun” (1986)

Pelicula cu Tom Cruise, un blockbuster al anilor `80, nu a fost scutită de drame pe platourile de filmare: pilotul cascador Art Scholl a murit în timp ce filma o secvență cu un avion executând rotiri spectaculoase. Acesta nu a reușit să mențină altitudinea și s-a prăbușit în mare și, din păcate, nici avionul lui Scholl, nici corpul său nu au fost recuperate vreodată, scrie Daily Mail.

Art Scholl era un pilot și instructor de acrobație talentat și experimentat, care lucrase la sute de seriale și filme de succes, inclusiv „Indiana Jones”. În 25 septembrie 1985, Scholl, 53 de ani, fusese rugat să filmeze câteva cadre de fundal, iar la o secvență în care trebuia să controleze un avion în derivă (o manevră relativ ușoară pentru un pilot cu experiență), nu a reușit să facă redresarea, prăbușindu-se în mare.

„Cavalerul negru”/„The Dark Knight” (2008)

Heath Ledger

A doua parte din trilogia „Batman” a lui Christopher Nolan nu-i este dedicată doar actorului Heath Ledger, mort în ianuarie 2008 în urma unei supradove accidentale de medicamente împotriva insomniilor, ci și a cascadorului Conway Wickliffe. Acesta repeta o scenă pe geamul unui Batmobile, când șoferul a pierdut controlul vehiculului, intrând într-un copac. Cascadorul a suferit răni severe la cap și nu a mai putut fi salvat.

„Deadpool 2”(2017)

Deadpool 2 (2018)

Producția mult-așteptatei continuări la pelicula cu Ryan Reynolds în rol principal a fost dată peste cap în august 2017, când o cascadorie s-a terminat tragic. Cascadoarea Joi ‘SJ’ Harris, în vârstă de 40 de ani, filma o secvență în Vancouver, când a pierdut controlul motocicletei, a sărit peste bordură şi a intrat în vitrina de la parterul unei clădiri. Presa locală a precizat că femeia reuşise să facă respectiva cascadorie de mai multe ori până la fatalul accident. Cascadoarea nu purta cască pentru că personajul ei nu trebuia să poarte în secvența respectivă. O sursă apropiată producției a dezvăluit că viteza motocicletei nu a depășit niciodată 20 km pe oră, producția a fost oprită după accident și reluată ulterior, după un moment de reculegere. 

„Eroi de sacrificiu 2”/ „The Expendables 2” (2012)

The Expendables

Pelicula cu Sylvester Stallone, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger și Jet Li a avut și o secvență cu o explozie la un lac de acumulare de lângă Sofia. Cascadorul chinez Ken Lui, în vârstă de 26 de ani, a murit în octombrie 2011 în timpul filmării unei cascadorii ce implica explozia unei bombe false într-o barcă gonflabilă, în accident fiind răniți alți doi cascadori. Părinții cascadorului decedat au dat în judecată compania de producție, pentru neglijență, și au primit despăgubiri de aproape 20.000 de lire sterline, după un proces care a durat patru ani.

„Motherless Brooklyn” (2019)

Debutul regizoral al actorului Edward Norton a fost marcat de o tragedie, în martie 2018, când un incendiu a izbucnit pe platourile de filmare. Echipa de filmare din care făceau parte Norton, Bruce Willis și Alec Baldwin era aproape de finalul zilei de muncă, atunci când un incendiu a izbucnit în subsolul clădirii unde filmau, în New York. Pompierul Michael Davidson, de 37 de ani, cu 15 ani de experiență, a suferit răni severe, inhalând fum. Alţi cinci pompieri au fost răniţi în incendiu, dintre care doi au fost în stare gravă, dintr-un efectiv de 175 de pompieri care s-a luptat ore în șir cu incendiul.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton