Homepage  / Vedete / Vedete străine

Actori, actrițe și filmele lor preferate. Ce film credeți că l-a cucerit pe Morgan Freeman?

Actori, actrițe și filmele lor preferate. Ce film credeți că l-a cucerit pe Morgan Freeman?

de Mioara Tronaru,

Toată lumea are un film preferat, pe care-l poate privi din nou și din nou fără să se plictisească. Actorii nu fac excepție, iar când sunt întrebați abia așteaptă să îți spună ce peliculă le-a cucerit inima. Nu este vorba despre filmele în care au jucat ei înșiși, ci despre acelea care le-au marcat copilăria, tinerețea, care au avut o influență importantă în carierele lor.

[toc]

Vin Diesel

Actorul american s-a remarcat pentru rolurile de dur din serii ca „The Fast and the Furious” sau „The Chronicles of Riddick”. Dar se pare că în spatele mușchilor atent lucrați se ascunde o inimă sensibilă. Asta a aflat Cindy Pearlman, care dezvăluie în cartea sa „You Gotta See This” că Vin Diesel era îndrăgostit de… Vivien Leigh.

Pe aripile vântului este într-adevăr primul film de acțiune… A fost atât de bine turnat într-o vreme în care nu existau imaginile de sinteză. Puteți vedea și acum incendiul Atlantei și veți fi uimiți de profesionalismul echipei tehnice. Îmi plac epopeile combinate cu povești de dragoste. A existat vreodată o poveste de dragoste mai bună decât asta pe marele ecran? Pot să vă spun că eram foarte îndrăgostit de Vivien Leigh. Era atât de frumoasă. Perfectă! Acea mică față delicată. Magnific”, i-a explicat Vin Diesel lui Cindy Pearlman.

Leonardo DiCaprio

Posesorul de Oscar, pentru „The Revenant” (2015), a avut ocazia să lucreze cu unii dintre cei mai mari cineaști, lucru care l-a ajutat și în carieră și în evaluarea filmelor.

„Singura persoană care știe la fel de multe despre filme ca Martin Scorsese este Steven Spielberg”, a declarat DiCaprio la ultimele Globuri de Aur.

„Iar eu am avut ocazia să trec de la «Bandele din New York» a lui Marty la «Prinde-mă! Dacă poți!» a lui Steven”, a mai spus Leonardo DiCaprio. Cât despre filme prefetate, actorul are o listă întreagă: „8½”, a lui Fellini, „Taxi Driver”, „Hoții de biciclete”, „La est de Eden”, „Prințesa Mononoke”, animația lui Hayao Miyazaki.

Există însă și locul 1 în această listă: „2001: O odisee spațială”, a lui Stanley Kubrick. „Aceasta este o experiență spirituală. Trebuie să ajungi la ideea pe care a avut-o Kubrick, aceea de a ne face să înțelegem relația pe care o avem cu Universul. Cu cât îl vezi de mai multe ori, cu atât apar și mai multe întrebări”, crede DiCaprio.

Emma Stone

Actrița care a primit Oscarul pentru rolul din „La La Land” (2016) a declarat pentru Entertainment Weekly că lungmetrajul ei preferat este „Luminile orașului” (1931), film mut, alb-negru, scris, produs, regizat și interpretat de Charlie Chaplin.

„Trebuie neapărat să vedeți «Luminile orașului». Este filmul meu preferat din toate timpurile. Ultimele cinci minute din film vă vor schimba viața. Pe a mea au schimbat-o. Mi-am dat seama de unde vine fiecare comedie romantică, gen pe care-l iubește toată lumea. Este cea mai romantică, cea mai sensibilă… Dacă mă mai gândesc mult, o să încep să plâng”, a mărturisit Emma Stone.

Tom Hanks

Posesor de două Oscaruri, pentru „Philadelphia” (1993) și „Forrest Gump” (1994), și de-altfel plin de premii și onoruri, actorul care se pregătește să intre în cinematografe cu „A Man Called Otto”, ecranizarea după celebrul roman al lui Fredrik Backman, a făcut pentru germanii de la Bild, un top al filmelor sale preferate. Sunt acolo: două părți din „Nașul”, „Fargo”, al Fraților Coen, și „Elephant”, al lui Gus Van Sant.

Iar în capul listei – „2001: O odisee spațială”. „Pur și simplu nu mă pot opri să nu îl revăd”, a explicat Tom Hanks.

Robert de Niro

Unul dintre cei mai mari actori ai generației sale și figură totemică a Actors Studio și a faimoasei sale Metode, Robert de Niro are în lista de filme preferate trei capodopere realizate după această „rețetă”: „La est de Eden” și „Rebel fără cauză”, ambele cu James Dean, și numărul 1 în top – „Pe chei”, al lui Elia Kazan, cu Marlon Brando în rolul principal.

„Când vedeți ce face James Dean în «La est de Eden»… Este genial. Ceea ce face el acolo nu se mai poate face acum. Sau Marlon Brando cu «Pe chei» și «Un tramvai numit dorință». Acestea sunt considerate drept unele dintre cele mai mari interpretări din vremea aceea. Și din toate vremurile”, crede Robert de Niro.

Emily Blunt

Actrița din seria „Fără zgomot” și care se pregătește să intre în cinematografe cu noul film al lui Christopher Nolan, „Oppenheimer”, este foarte sigură pe gusturile sale. Filmul său preferat, „filmul perfect” după cum crede ea, este „Fălci”, al lui Steven Spielberg.

„Cred că l-am văzut de vreo 30 de ori. Chiar dacă poate este un pic absurdă povestea personajelor care vor să prindă un mare rechin alb, cred că este un film despre indivizi și despre relațiile interumane. Și mai cred că interpretările sunt absolut fantastice”, spune Emily Blunt.

Morgan Freeman

Am putea crede că de la „înălțimea” vârstei sale, 85 de ani, și după toate filmele și documentarele despre Dumnezeu, Morgan Freeman are printre plăcerile vinovate cine știe de capodoperă grandioasă. Ei bine, credem greșit! Într-un interviu pentru site-ul IGN, actorul deținător de Oscar pentru „Million Dollar Baby” (2004) recunoaște că filmul său preferat este „Moulin Rouge!”, a lui Baz Luhrmann.

„Cred că este un film fabulos. Ceea ce face Baz Luhrmann acolo este într-adevăr incredibil. Vă rog să mă credeți, totul acolo este incredibil: dansul, costumele, muzica… Unii iubesc acest film, alții îl urăsc. Iar eu cred că atunci când reacțiile la film sunt atât de radical diferite, acesta este semnul că ne aflăm în fața unei capodopere. Îmi place și cum e montat «Moulin Rouge!». Are o energie frenetică”, declară Morgan Freeman.

Idris Elba

Este unul dintre cei mai cunoscuți, și curtați, actori ai generației sale. Iar în 2022 am avut ocazia să îl vedem în „Beast” și în „3000 de ani de dorință”. Acum câțiva ani, i-a povestit lui Oprah Winfrey ce filme au avut un impact important asupra lui. Multă vreme a fost fascinat de „Băieți buni”, a lui Martin Scorsese, dar asta a fost înainte să dea peste un film din 1931…

„Dintotdeauna mi-a plăcut «Băieți buni», dar apoi am văzut un film numit «The Champ». Este un film lacrimogen. Și foarte vechi. Este acolo un băiețel care strigă «Hai, campionule! Poți să urci din nou în ring!». Este un film foarte bun”, explică Idris Elba.

Dacă nu ați auzit niciodată de „The Champ”, este vorba despre o dramă sportivă, cu Wallace Beery în rolul unui boxer, fost campion mondial, care luptă cu dependența de alcool și în care nu mai crede decât fiul său. Este una dintre primele melodrame sportive și un film clasic, care are două premii Oscar, pentru rol principal – Wallace Beery și pentru cel mai bun scenariu original.

Natalie Portman

În aprilie 2020, când toată lumea era închisă în casă din cauza pandemiei, un club de film a avut inițiativa să ceară actorilor de la Hollywood să facă recomandări pentru publicul care se plictisea pe canapea. Așa s-a aflat de pasiunea devoratoare a actriței pe care-am văzut-o în cel mai nou „Thor” pentru „Dirty Dancing”.

„Este unul dintre filmele mele preferate din toate timpurile. Este cu siguranță filmul pe care l-am văzut de cele mai multe ori în viața mea… Este cel mai bun dintre cele mai bune”, recunoaște Natalie Portman.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton