Homepage  / Vedete / Vedete străine

Actorii de la Hollywood vor şi ei la Bollywood

Actorii de la Hollywood vor şi ei la Bollywood

de Redactia Tvmania

Poate că de vină este efectul „Vagabondului milionar” sau doar tendinţa Hollywood-ului de a se adapta la noile curente, dar actori ca Ben Kingsley, Sylvester Stallone şi, mai nou, Russell Crowe au renunţat la prejudecăţi pentru a juca în filme produse la Bollywood.

Russell Crowe a anunţat de curând că vrea să joace într-un film indian. Australianul se află în discuţii avansate cu producătorii de la Bollywood şi speră să înceapă filmările cât mai curând. „Nu vreau să fie un film tipic de la Hollywood a cărui acţiune are loc în India, ci chiar un film marca Bollywood (…) Pot să cânt (n.r. – actorul are propria trupă, The Ordinary Fear of God) şi chiar să dansez puţin”, se lăuda el.

Starul din „Robin Hood” (2010) nu este primul actor de mare calibru de la Hollywood care face acest pas. Anul trecut, Ben Kingsley apărea în „Teen Patti” (un thriller despre un geniu al matematicii implicat în lumea jocurilor de noroc), alături de starul de cinema indian Amitabh Bachchan.

Teen Patti

Ben Kingsley face echipă cu starul indian Amitabh Bachchan în producţia indiană „Teen Patti”

Astfel, actorul englez se întorcea la locurile în care, cu 17 ani înainte, realiza cel mai memorabil rol al său, pentru care a fost recompensat cu un Oscar: „Gandhi” (1982). „Nu pot să mă întorc în India ca simplu turist. Pur şi simplu nu pot. Trebuie să creez sau să spun o poveste în India”, spunea Ben Kinglsey.

Chiar şi Sylvester Stallone a vrut să facă dovada talentului într-un film marca Bollywood. Actorul de acţiune şi-a jucat propriul rol în „Kambakht Ishq” (n.r. – titlul alternativ este „Unfortunate Love”), fiind nominalizat la Premiile Golden Kela, echivalentul Zmeurei de Aur în India, pentru prestaţia sa.

Cu o lună în urmă, se vehicula că interpreta Bellei din „Saga Amurg” ar urma să joace alături de unul dintre cei mai celebri actori de la Bollywood – Hrithik Roshan – în producţia indiană „Panni”, dar reprezentanţii actriţei Kristen Stewart au infirmat zvonul.

Filmele muzicale fac legea

Dacă ar fi să ne luăm după numărul de pelicule realizate în fiecare an, atunci capitala internaţională a filmului nu este la Hollywood, ci la Bollywood (porecla dată industriei de film din Mumbai, fostul Bombay). Producătorii de la Bollywood aduc aproximativ 800 de titluri noi pe an, de două ori mai multe decât omologii lor americani.

Salman Khan a apărut în cele mai populare şi apreciate producţii indiene.

Chiar dacă majoritatea filmelor realizate la Bollywood urmează, în mare măsură, aceeaşi reţetă, indienii îndrăgesc peliculele care durează chiar şi 4 ore pentru numerele muzicale şi finalurile fericite.

14 milioane de indieni merg la cinematograf în fiecare zi (aproximativ 1,4% din populaţie), filmele reprezentând un fel de obsesie naţională. Deşi peliculele americane ajung să fie proiectate şi pe marile ecrane din India, singura care a reuşit să înregistreze un real succes a fost „Titanic” (1997).

Cat despre starurile de la Bollywood (cu siguranţă aţi auzit de Salman Khan), acestea sunt ţinute ca în puf de producători. Ele pot câştiga şi 40% din bugetul unui film şi sunt atât de solicitate încât ajung să lucreze chiar şi la 10 proiecte cinematografice în paralel.

Cântecele pe care le auziţi în filmele de la Bollywood sunt de cele mai multe ori înregistrate în prealabil de cântăreţi profesionişti, în timp ce actorii doar mimează, aceasta fiind una dintre realităţile mai puţin cunoscute despre peliculele indiene. Chiar şi în ziua de azi, când actorii indieni se remarcă drept nişte dansatori excelenţi, puţini dintre ei pot fi consideraţi şi cântăreţi.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton