Homepage  / Vedete străine

Actorii din „Harry Potter”, omagiu înduioșător adus lui Robbie Coltrane, care l-a interpretat pe Hagrid. Ce mesaje au transmis

Actorii din „Harry Potter”, omagiu înduioșător adus lui Robbie Coltrane, care l-a interpretat pe Hagrid. Ce mesaje au transmis

de Roxana Mirea,

Robbie Coltrane, actorul cunoscut în întreaga lume pentru că l-a interpretat pe Hagrid în filmele „Harry Potter”, a murit la vârsta de 72 de ani, vineri, 14 octombrie. Tom Felton, Rupert Grint, Emma Watson, Daniel Radcliffe, Matthew Lewis, Bonnie Wright, Oliver și James Phelps și mulți alții și-au ridicat bagheta în cinstea celui care i-a dat viață lui Hagrid pe marele ecran.

Actorii din „Harry Potter”, omagiu adus lui Robbie Coltrane

Lumea vrăjitorilor deplânge pierderea lui Robbie Coltrane, îndrăgitul actor care l-a interpretat pe Rubeus Hagrid în toate cele opt filme „Harry Potter”. În urma decesului lui Robbie Coltrane, care a murit vineri la 72 de ani, actorii, prietenii și fanii săi i-au adus un omagiu prin multitudinea de mesaje de  apreciere la adresa lui și a muncii sale.

Tom Felton, care l-a interpretat pe Draco Malfoy în filmele „Harry Potter”, a postat pe Instagram o fotografie în care apare alături de Robbie Coltrane, dar și de Rupert Grint și Emma Watson.

„Una dintre cele mai frumoase amintiri ale mele de la filmările pentru Harry Potter a fost o filmare în timpul nopții la primul film, în pădurea interzisă. Aveam 12 ani. Lui Robbie i-a păsat și a avut grijă de toți cei din jurul lui. Fără niciun efort. Și i-a făcut să râdă. Fără efort. A fost un uriaș prietenos pe ecran, dar și mai mult în viața reală. Te iubesc, amice – mulțumesc pentru tot”, a scris Tom Felton pe Instagram.

Matthew Lewis, care l-a interpretat pe Neville Longbottom, a scris pe Twitter: „Robbie. Bobser. Îmi spunea Space Boy. Împărtășeam dragostea pentru ultima frontieră. Nu-i păsa deloc de nimic și asta te făcea mereu să zâmbești. Un gigant, în mai multe feluri. Am împărtășit niște momente memorabile.”

Mesaje transmise actorii din „Harry Potter” în memoria lui Robbie Coltrane (Hagrid)

Bonnie Wright, care a interpretat-o pe Ginny Weasley, a postat pe Instagram o fotografie cu Coltrane, alături de un mesaj sincer, numindu-l pe Hagrid personajul ei preferat. „Am inimă frântă din cauza morții lui Robbie Coltrane”, a scris ea. „Robbie a portretizat atât de strălucit căldura lui Hagrid, sentimentul de a te simți acasă și dragostea necondiționată pentru elevii și creaturile sale magice. Robbie ne-a tratat întotdeauna pe mine și pe colegii mei de distribuție, când eram copii, ca pe niște profesioniști egali pe un platou de filmare. Un tip de atitudine care insufla încredere și un sentiment de unitate. Mulțumesc pentru toate râsetele.”

Oliver și James Phelps, care i-au interpretat pe gemenii Weasley, au împărtășit fiecare amintiri emoționante despre sfaturile pe care le-au primit de la Coltrane în primele zile de filmare. „Nu voi uita niciodată, în septembrie 2000, când Robbie Coltrane a venit la mine, un copil de 14 ani foarte agitat, în prima mea zi pe un platou de filmare, și mi-a spus: „Bucură-te, vei fi grozav”. Mulțumesc pentru asta”, a scris James.

Fratele său a adăugat: „Noiembrie 2001 – Leicester Square, Londra. „Lăsați-vă pătruși de acest sentiment, băieți, e ca un Rolls-Royce pentru prima ta mașină!” Robbie [Coltrane], când se afla lângă mine pe covorul roșu la premiera primului HP. De-a lungul anilor am avut câteva discuții grozave despre istorie și călătorii. Odihnește-te în pace, Robbie”.

Daniel Radcliffe și Emma Watson, după moartea lui Robbie Coltrane

Însuși Harry Potter, Daniel Radcliffe, a emis o declarație în care l-a numit pe Coltrane „unul dintre cei mai amuzanți oameni pe care i-am întâlnit”. Robbie Coltrane „obișnuia să ne facă să râdem în permanență când eram copii pe platoul de filmare”, a continuat el. „Am amintiri deosebit de plăcute despre cum ne ținea moralul ridicat la „Prizonierul din Azkaban”, când ne ascundeam cu toții de ploaia torențială timp de ore întregi în coliba lui Hagrid, iar el spunea povești și făcea glume pentru a ne menține moralul ridicat. Mă simt incredibil de norocoas că am avut ocazia să-l cunosc și să lucrez cu el și foarte trist că a murit. A fost un actor incredibil și un om minunat.”

Emma Watson, care a interpretat-o pe Hermione Granger, a scris pe Instagram: „Robbie a fost precum cel mai amuzant unchi pe care l-am avut vreodată, dar mai presus de toate a fost profund grijuliu și plin de compasiune față de mine pe vremea când eram copil, dar și când am devenit adult. Talentul său era atât de imens încât avea sens să joace un gigant – putea umple orice spațiu cu strălucirea sa.”

Rupert Grint: „Am inima frântă ”

Rupert Grint a publicat și el o imagine cu Robbie, în rolul lui Hagrid, aflându-se în fața colibei sale din „Harry Potter”.

„Am inima frântă după ce am auzit că Robbie a murit. Nu voi uita niciodată mirosul de trabucuri și lipici pentru barbă – o combinație minunată.

Nimeni altcineva de pe această planetă nu l-ar fi putut interpreta pe Hagrid, doar Robbie.

Așa cum Hagrid era în cărți și în filme, Robbie era în viață – cald, plin de compasiune și amuzant. Un om cu o inimă uriașă care încă avea grijă de noi chiar și după zeci de ani. Transmitem dragoste familiei sale. Ne vedem pe lumea cealaltă, Bobser”, a scris Rupert.

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton